Rubelie

VH18-013-0069

oldenburg, tamma
syntynyt 22.03.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (ee/aa), 163cm
8v 01.05.2018
ko Grand Prix
kasvattanut A. Graner

KTK-II
18 + 18 + 18 + 16 = 70p.

© Hurley Equestrian
© Hurley Equestrian © Hurley Equestrian
Bernard
old, rt, 169cm
Braveheart
old, m, 166cm
Bentley
Amora
Delana
old, rn, 168cm
Rougini
Dama
Rosie
old, rt, 161cm
Kaspar
old, rt, 166cm
Kimbali
Viva
Rouge
old, rn, 162cm
Mania
Rhea

 

Ruby on hyvin herkkä hevonen kaikin tavoin, joka vaatii käsittelijältään ehdotonta ammattiaitoa eikä siedä lainkaan epävarmuutta tai virheitä, jolloin pahimmassa tapauksessa Ruby voi vahingossa potkaista tulistuessaan tai ratsastaessa nousta pystyyn. Tamma vaatii ehdottomasti selkäänsä kokeneen ratsastajan, jolla on höyhenenkevyet avut. Oikealla ratsastajalla Ruby on hyvin lahjakas kouluratsu ja antaa aina kaikkensa työskennellessä.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

19.06.2018 Oldfinion Dressage NJ irtoSERT (pt Vibaja)

Kouluratsastus 10/11

Kuuliaisuus ja luonne 3076.26p

Tahti ja irtonaisuus 3910.67p

Toukokuu 2018

Olin heikko. Missään nimessä aikomuksena ei ollut ostaa kolmea uutta puoliveristä, etenkin kun tallin nuorisossa riitti töitä. Kuten tiedätte, minulla oli aina tapana selata hevosmarkkinoita aamukahveiden ääressä. Vakuutin itselleni että minun täytyi pysyä kartalla tilanteesta ja vielä enemmän koitin nalkuttaa itselleni että Zonjietiin ei uusia hevosia mahtuisi sillä muissa hevosissa olisi jo täysi työ. Onneksi sää oli lämmin Namibiassa, siitostammat ja nuoret asuivat ulkona ympäri vuoden. Karsinat oli varattu kilpaileville hevosille ja siitosoreille. Koska Zonjietissa ei juuri sillä hetkellä ollut kuin muutama kilpaileva hevonen, oli karsinoita reippaasti tyhjillään.

Kiljaisin melkein innostuksesta kun törmäsin myynti-ilmoitukseen, jossa oli monia hienoja täysikasvuisia kouluratsuja kaupan ja vielä kohtuulliseen hintaan. Koitin kääntää katseeni pois myynti-ilmoituksesta, tiesin että Jasper ei todellakaan ilahtuisi uusista hevosista. Hörppäsin aamukahvini loppuun ja lähdin tekemään aamuaskareita talliin. En saanut mielestäni niitä kolmea hevosta, joihin ihastuin ja lopulta päädyin laittamaan varovaisesti kyselyä myyjälle.

Ensimmäinen hevonen oli komea ruunikko oldenburgori nimeltään Loriano, jolla oli uskomattomat liikkeet ja kuvauksen perusteella ori olisi suoraan valmis pakkaus kisaradoille. Loriano oli muiden hevosten tavoin syntyjään Saksasta polveutuen paikallisista linjoista. Orin suvussa riitti suorittajaa ja tunsin Lorianon isän Furiouksen ennalta nimellä, Furious oli jättänyt jälkeensä erinomaisia liikkujia. Toinen hevonen oli ruunikko trakehnerori Wiemeyer, erinomaisista linjoista sekin. Trakhnerit olivat harmillisesti vähemmistö Zonjietissa, joka oli yksi syy miksi orista kiinnostuin. Kolmas hevonen oli kaunis rautias oldenburgtamma Rubelie, jossa riitti vielä työsarkaa, mutta nuoreksi tamma oli jo hyvin kehittynyt ja aistin että Rubeliesta tulisi vielä loistava kouluratsu. Erityisen innoissani olin tammasta sen takia, että olin jo pitkään etsinyt Zonjietiin uutta saksalaista tammaa, mutta laihalla menestyksellä. Rubelie oli kuin vastaus rukouksiini.

Sovimme Vibajan kanssa että kolmikko lähetettäisiin Namibiaan koeajalle kahdeksi viikoksi kunhan kaikki pakolliset toimenpiteet oltiin saatu pois alta. Mietin pitkään miten saisin kerrottua asiasta Jasperille, lopulta tyydyin lähettämään miehelle viestiä somen kautta kuvien kera. Jasper oli tällöin työmatkalla naapuriosavaltiossa. Pian viestin lähettämisen jälkeen sain mieheltä soiton. Jasper kuulosti aluksi hyvin ärtyneeltä, mutta joutui lopulta myöntään että näille kolmelle hevoselle olisi käyttöä.