preloader

Loading...

Levante

KTK-III
(17 + 17 + 17 + 17 = 68p.)

image

Perustiedot

 • oldenburg, ori
 • 168cm, ruunikko Ee/Aa
 • s. 11.10.2019 8v 02/20
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Zonjiet Stud NA

 

Luonnekuvaus

Levi on upea puoliveriori, jossa tuntuu olevan kaikki kohdillaan. Ori on käsittämättömän helppo käsitellä, joka ei kuolaava idiootti tammojen osuessa kohdalle ja joka muistaa hyvät käytöstavat jokaisessa tilanteessa. Levistä tykkää jokainen eikä ihme, ori on todella seurallinen hevonen joka nauttii aivan kaikesta saamastaan huomiosta. Levi on showmiäs, joka ei kärsi suorituspaineista. Mahtava hevonen ratsastaa, joka reagoi pieniinkin apuihin antaen takaisin tuhatkertaisesti. Levillä on luonnostaan erinomaiset liikkeet joka on aina valmis pistämään kaikkensa peliin.

Levi on nuoresta hevosesta ollut vakaa kuin kallio suhtautuen uusiin, jännittäviin asioihin kylmän rauhallisesti. Orin kanssa ei ole ikinä tarvinnut stressata uusista tilanteista, sillä Levi suhtautuu kaikkeen kuin vanhaan tuttuun. Kisapaikoilla Levi on tyyni, näyttäen orimaisen puolensa sillä eihän nyt ohikulkevia ihmisiä voi sivuuttaa ilman pientä näytöstä. Levi pysyy kuitenkin hyvin hallunnassa ja keskittyy tapansa mukaisesti täysin ratsastajaansa. Levi on juuri sellainen hevonen josta voi vain olla ylpeä ja Levissä on kaikki ne piirteet joita vaaditaan hyvältä kouluratsulta.

image
  Loriano
  KTK-II
  Furious Fantasy Faucon
  Marisa
  Tascalina Jeremy
  Tianella
  Wabitha Chinon Chapter
  Gerbora
  Waronja Bartelko
  Walkyrie
  Rubelie
  KTK-II
  Bernard Braveheart Bentley
  Amora
  Delana Rougini
  Dama
  Rosie Kaspar Kimbali
  Viva
  Ruge Mania
  Rhea
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso /10 Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Lokakuu 2019

Rubelia oli viimeinkin odotetusti tiineenä Loriano nimisestä orista. Olimme muutama vuosi takaperin myyneet orivarsan Suomeen, päätös oli vaikea myymisen suhteen ja myöhemmin tulimme katuman päälle. Lordiksi ristitystä orivarsasta kasvoi käsittämättömän upea. Omistaja oli säännöllisesti kertonut orivarsan kuulumisia ja viimeisin viesti kasvattajalta oli video jossa orivarsan ratsutus oli alkanut. Täytyy myöntää että itkin katsoessani kyseistä videota, orivarsan askellus oli sen verran upeaa että minua alkoi kaduttamaan vielä enemmän varsan myyminen.

Vaihtoehtoja jäi kaksi, joko yrittäisimme lahjomalla ostaa orivarsan takaisin hävyttömään summaan tai sitten astuttaisimme Rubelien toistamiseen Lorianolla. Jälkimmäinen suunitelma sai enemmän kannatusta (jo taloudellisen tilanteen puolesta). Ikävä kyllä kuu ja tähdet eivät olleet ilmeisesti oikeassa asennossa sillä yritimme astuttaa Rubelien kolmesti. Eläinlääkäri oli vilauttanut vihreätä valoa, joten emme ymmärtäneet mistä takapakki johtui. Ehkä meillä oli vain käsittämättömän huono tuuri. Näin mielessäni ruunikon upean orivarsan joten en suostunut luovuttamaan.

Noin neljännellä yrittämällä Rubelie viimeinkin tiinehtyi, sinä iltana korkkasimme samppanjapullon tamman tiineyden kunniaksi. Koska takapakkia oli tullut paljon, olin jo henkisesti valmistautunut ongelmiin tiineyden aikana, joita ei kuitenkaan (onneksi) ilmennyt. Haaveilimme orivarsasta, tulevasta Grand Prix tason tähdestä, tulevaisuuden jalostusorista josta kasvaisi vielä isäänsäkin suurempi kouluratsu.

Voitte arvata mikä riemu siitä syntyi kun Rubelie varsoi silmittömän komean ruunikon orivarsan, joka osoitti jo toisena päivänä että tästä hevosesta kasvaa vielä upea kouluratsu. Jäimme Jasperin kanssa pitkiksi ajoiksi ihastelemaan orivarsaa ja orivarsan liikkeitä, minä näin mielessäni jo orivarsan täysikasvuisena haaveillen kuin pikkulapsi. Päätimme ristiä orivarsan Levanteksi.