Shaman

VH18-076-0023

bwp, ori
syntynyt 13.01.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (Ee/aa), 175cm
8v 01.05.2018
ko Grand Prix
kasvattanut A. Van De Velde

KTK-III
17 + 17 + 18 + 17 = 69p.

KRJ-III
8 + 40 + 19 + 13 + 5,5 = 85,5p.

© Grand Prix Kherson
© Grand Prix Kherson © Grand Prix Kherson © Grand Prix Kherson
Dalghar
bwp, m, 173cm
Moment
bwp, m, 169cm
Wolf
Solaris
Gold Coin
bwp, m sab, 168cm
Simpson
Lady
Papita
bwp, rt, 166cm
Rialto
bwp, rt, 170cm
Quacker
Stellar
Savanna
bwp, rn, 165cm
Sivola
Waikiki

 

Shammy on omalla tavallaan hankala hevonen, joka vaatii kokeneen käsittelijän. Ori on erinomainen kouluratsu, mutta Shammy on myös hieman.. Omalaatuinen. Vaikka Shammylle onkin jo ikää kertynyt ja harmaita karvoja on nähtävissä orin rungossa, käyttäytyy se kuin mikäkin ikinuori. Ori on niin tavattoman eloisa ja virkeä, että käsittelijä saa olla aina varomassa orin liikkeitä. Shammy ei viihdy pitkiä aikoja paikallaan ja kyllästyy helposti, joten orilla täytyy olla jatkuvasti jotain virikkeitä.

Shammy on helpointa hoitaa pesukarsinassa tai keskellä käytäsää, sillä orilla tuntuu olevan tuhat rautaa tulessa ja jatkuva tekemisen puute. Iältään Shammy on jo ihan vanhus, mutta henkiseltään iältään varsa joka ei aina ymmärrä ikänsä rajoitteita. Ei ole ensimmäinen kerta kun oria on jouduttu paikkaamaan vähän liiankin riehakkaan tarhaleikin seurauksena. Shammy saa väkisinkin hymyn huulille riehakkuudellaan, tosin ori on myös hyvin varomaton joten Shammya käsiteltäessä pitää olla erityisen varovainen ettei tule vahingossa hevosen litistämäksi tai potkaisemaksi. Ori on aina innolla lähdössä ja suhtautuu aivan kaikkeen hyvin riehakkaasti.

Shammy on reaktiivinen hevonen, jonka helposti kyllästyvä luonne ei ehkä ole omiaan kouluratsulle, mutta ori on muutoin hyvin näyttävä ratsu, jolla on takanaan vuosien kokemus. Shammy on siinä mielessä helppo hevonen, että ori toimii useammalla eri ratsastajalla ja paneutuu aina täysillä suoritukseen, tosin jos hommat eivät suju ja oria vain seisotetaan paikallaan on jo toinen ääni kellossa. Voitte vain kuvitella millaisia kisamatkat ovat olleet Shammyn kanssa, ori ei tunnu millään saavansa tarpeen siitä väenpaljoudesta ja heittää yleensä ilmoille komean steppiesityksen, mutta tasaantuu verryttelyiden myötä. Shammy ei jänntä, ori on vain innokas ja suorastaan tärisee innokkuudesta.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

21.05.2018 Illegitimate BIS5 MVAsert

Kouluratsastus 10/11

Kuuliaisuus ja luonne 3101.62p

Tahti ja irtonaisuus 3970.80p

i. Dalghar on helppo ja vähään tyytyvä ori, joka on luonteeltaan enemmänkin hidas kuin vauhdikas. Kilpauran alussa orin kanssa oli hieman vaikeuksia lastaamisen suhteen, mutta vaikeudet saatiin kuin saatiinkin käännettyä voitoksi ja matkustamisesta tuli iso osa kilpailevan oriin elämää. Tasaisen luonteen omaava Dalghar on herkkä sielu, jonka hoitamiseen vaaditaan vähintäänkin pataljoona innokkaita liehittelijöitä. Ne ja täyden huomion saatuaan se malttaa seisoa hoitotoimissa vaikka haman tappiin saakka. Dalghar on kokenut koulukonkari, joka on kilpaillut urallaan viisikymmentä sijoitusta, osan matalemmalta tasolta sopien nuorten kisakumppaniksi ja osan vaativista luokista. Orilla on myös näyttelymenestystä noin kymmenen näyttelypalkinnon myötä, mutta kantakirjaan sitä ei syystä tai toisesta ole tarjottu. Dalgharilla on yksi jälkeläinen, joka on kilpaillut ja lisäksi toinen jälkeläinen, jonka olinpaikasta ei ole tietoa. Dalghar asuu kilpailijallaan, mutta on jo jättänyt kisauran taakseen ja toimii lähinnä eläkevaarina nuorempia kaitsemassa.

ii. Moment on erittäin komea belgialainen puoliveriori, joka on erittäin hyvin koulutettu ja kilpaillut GP-tasolla. Luonteeltaan Moment on utelias ja rento kaveri, vaikka rakastaa toki vauhdikkaita maastojakin, kukapa ei.. Momentilla on hyvät askellajit, jotka se on periyttänyt myöskin kolmelle jälkeläiselleen. Moment on pärjännyt myöskin näyttelykehissä hienosti, liki kymmenen palkinnon verran. Sen jälkeläisillä on myöskin näyttelymenestystä ja champion palkittuja kaksi. Moment on kilpailu-uransa päätettyään kolmenkymmenen sijoituksen jälkeen ollut tarjolla siitokseen, mutta erikoisempien nimien puuttuminen suvusta ei ole saanut tamman omistajia liikkeelle.

ie. Gold Coin on kuuluisan kasvattamon kasvatteja, joka kilpailee pääasiassa koulua, mutta on myös startannut sijoittuen helppoja esteluokkia. Rohkea tamma on myös startannut muutaman kenttäluokan ja sen varsoista kaksi on kisannut kenttää ja kolme koulua. Jälkeläiset ovat myös pärjänneet emän tavoin oikein hyvin näyttelyareenoilla. Tamma on kilpailutulostensa perusteella palkittu yleislaatuarvostelulla kolmospalkinnolla. Luonteeltaan Coine on kiltti ja miellyttävä ratsastaa. Aktiivisen kilpauran jätettyään laatuarvostelupalkinnon jälkeen Coine on toiminut harrasteratsuna ja seurahevosena.

e. Papita on vauhdikas ja vahvaluonteinen persoona, joka ei ole nuorten ja lasten hevonen, vaan vaatii vakaan aikuisen käsittelemään ja ratsaille. Napakan kurin alla tamma on oikein toimiva, parastaan antava kouluhevonen, jolla on onnistuneesti startattu koulupuolella vaativia luokkia 15 sijoituksen verran omalta tasolta ja loput täysistä alemmalta jälkeläisille näytöksi ja jätetty sitten hyvän suvun turvin siitoskäyttöön kokonaan. Papitalta on tähän mennessä jäänyt varsoja neljä, eikä niillä ole erityisempää menestystä. Papitan vanhemmat ovat yleispainotteisia, mutta tamma itse on kilpaillut vain koulua. Siitostoiminnan ohessa tamma on toiminut vielä harrasteratsuna.

ei. Rialto on eläkeläisori, joka on luonteeltaan oikein kiltti ja myös ulkomuodoltaan houkutteleva. Ori on periyttänyt varsoilleen hyvät mahdollisuudet kilpakentille koulun suhteen ja itsekin kilpaillut Grand Prix - tasolla lähes 180 sijoituksen verran, voittoprosenttikaan ei jää sijoitusten varjoon. Ori on kilpaillut lisäksi esteillä ja periytyy yleispainotteisista vanhemmista. Näyttelymenestystä ei orilla ole, eikä sitä ole kantakirjattukaan, vaikka ei se kuvien perusteella yhtään hullummalta näytä. Rialtolta jäi kuusi jälkeläistä eikä ori ole enää siitoskäytössä nuorempien orien otettua paikan suvusta ja siitoksesta. Rialton jälkeläisistä kaikki ovat kilpailleet koulua ja lisäksi yksi tamma menestynyt erittäin hyvin näyttelykehissä. Ori itse viettelee eläkevaarin ansaittua elämää Belgiassa.

ee. Savanna on luonteeltaan temperamenttinen ja ratsainkin hieman haasteellinen, joka kylläkin on todella osaava ja yhteistyöhaluinen, kunhan sen luottamuksen ja kunnioituksen ansaitsee itselleen. Parhaina päivinään GP-tasolla kilpaillut tamma kisaa nykyisin enää harrasteluokkia mielenvirkeyden vuoksi ja on kilpauransa kesken tehnyt myöskin yhden varsan, joka on kilpaillut koulua. Vanhemmalla iällä tamma on kisannut helppoja ja vaativia koululuokkia ja siinä ohessa toiminut lähinnä eläkeneuvoksena. Tamman kilpaura käsittää täydet sijoitukset koulusta, laatuarvosteluun sitä ei olla tarjottu.

© Jannica

kwpn t. Vienna vd Halor (e. Victorientje)
fwb t. Rowandell Calypso (e. Carticia)