Vienna vd Halor

VH18-012-0216

kwpn, tamma
syntynyt 04.05.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
mustankirjava (EE/aa/nT), 170cm
8v 18.08.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud© Blackshire Equestrian Centre © Blackshire Equestrian Centre © Blackshire Equestrian Centre © Blackshire Equestrian Centre © Blackshire Equestrian Centre © Ardy Prekker (CC BY-NC-SA 2.0)
Shaman
bwp, m, 175cm - KTK-III
Dalghar Moment
Gold Coin
Papita Rialto
Savanna
Victorientje
kwpn, rn tob, 163cm - KRJ-II
Lord Viking
Temora
Paris Rataplan
Lalindi

 

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3074.33p

Tahti ja irtonaisuus 3771.30p

Toukokuu 2018

Olin jo pitkään kironnut Jasperille kovaan ääneen, ja useasti ettei Zonjietissa ollut varsaa Victorientjestä. Victorientje oli kaunis herasilmäinen ruunikonkirjava tamma, joka oli jo kokenut siitostamma ja josta haaveiltiin Zonjietiin uuden kirjavan linjan luomista. Kyllähän tammalla jo kaksi varsaa ennestään oli joista vanhemman orivarsan, Quilver vd Halorin piti alunperin jäädä Zonjietiin siitosoriksi. Kohtalo ei ollut asiasta aivan samaa mieltä ja muutamaa vuotta myöhemmin Quilver jouduttiin myymään. Tätäkin asiaa kirosin Jasperille vaikka miten paljon. Victorientjen toinen varsa oli tilausvarsa Hollantiin, seurasin etäältä kirjavan tammavarsan kasvua ja jälleen kiroilin että miksi, oi miksi, Zonjietissa ollut vieläkään varsaa Victorientjestä.

Olimme suunnittelemassa Jasperin kanssa tulevan kevään varsoja, Victorientje oli ensimmäisenä listalla. Koska tammalla oli jo ura takana, niin lopulta päädyimme valitsemaan mustan belgialaisen orin, Shamanin, joka oli vasta hiljattain alkanut tekemään tulosta kouluradoilla. Shaman oli lupaava nuorikko, jolta odotettiin paljon tulevaisuudelta kuin myös siitosorina. Olimme Jasperin kanssa hyvin yksipuolisia päätöksen suhteen joten heti sopivan hetken osuessa kohdalle pistimme pyörät pyörimään ja pian saimmekin varmistuksen Victorientjen tiineydestä.

Povasimme Jasperin kanssa mikä varsasta voisi tulla. Jasper halusi ehdottomasti mustankirjavan orivarsan, mutta minä halusin tammavarsan. Asiasta oli kuitenkin turhaa kinata, joten tyydyimme vain sarkastisiin heittoihin. Kun laskettu aika alkoi olla käsillä, olin todella jännittynyt. Haaveilin niin kirjavasta tammavarsasta etten mennyt mukaan edes Jasperin naljailuihin. En tietenkään saanut nukuttua sinä yönä ja aamun valjetessa Victorientje oli edelleen hyvin paksusti tiineenä. Kun päivä alkoi kääntyä iltaan ei varsasta ollut vielä jälkeäkään. Vasta kellon lähennellessä keskiyötä alkoi Victorientje osoittaa varsomisen merkkejä. Minä olin tietysti viimeisenä paikalla, sillä olin jumittunut puhelimeen. Päästyäni Victorientjen karsinalle katsahdin oljille hyvin ärsyyntyneenä etten päässyt osallistumaan varsomiseen. Pian ärsyyntyminen vaihtui onneksi huomattuani että varsa oli tamma. Ensivaikutelma varsasta oli.. Hyvin valtava. En muista eläissäni nähnyt yhtä isokokoista vastasyntynyttä tammavarsaa, arvelin vahvasti että tammavarsasta kasvaisi paljoa emäänsä suurempi.

Viennan täyttäessä kolme oli tamma jo reippaasti kasvanut emästään yli. Tallimestarimme jaksoi jatkuvasti vääntää vitsiä Viennan valtavasta koosta ja edelleenkään ei loppua vitsailulle näy vaikka Viennan syntymästä on jo iso tovi.