Brandby Starswirl

VH18-044-0061

holstein, tamma
syntynyt 21.03.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (Ee/AA), 162cm
8v 12.05.2018
ko Prix St. Georges
kasvattanut Brandby© TI Sportpferde © TI Sportpferde © TI Sportpferde
Dans le Ciel LIN
KRJ-I
Ponce de León
KRJ-I
Marquis of Cádiz
Cyrena
Dash The Prettyness
KRJ-II, YLA-1, ERJ-I, KERJ-I
Cover That
Dancing Angel
Sparklegini At Gin&Sin
KTK-II, KRJ-I, Champion
Guilty Pleasure
Caipirinha
Serenei
Champion
Senate
Renata

 

Jos ihmettelette niin kyllä, Whinny on puoliverinen joka muistuttaa epäilemättä enemmän tankkia kuin hevosta. Voisimmepa väittää että tamman luonne on kohdillaan, mutta se olisi valetta. Whinny on diiva, kuningatar joka vihaa kastumista. Ei se ole helppo luonteeltaan, Whinny höykyttää armottomasti kaksijalkaisia saatuaan siihen tilaisuuden eikä tamma kunnioita ketään paitsi itseään. Tamman kunnioitus pitää ansaita kovalla työllä antamatta tuumaakaan periksi Whinnylle. Vanhempiinsa nähden Whinny on kurja kouluratsu, vanhempien ollessa Grand Prix tasoisia ja korrektirakenteisia, on Whinny herkästi lihovaa sorttia, isoluinen, tanakka ja perinyt ominaisuutensa aivan jostain muualta kuin vanhemmiltansa koulukykyjä lukuunottamatta. Mun henkilökohtainen neuvo, pysykää kaukana Whinnystä jos haluatte pitää hermonne kasassa. Tamma on niin samperin taliaivo ja vaikea että järjen lähtöhän siinä on lähellä.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 8/7

Kuuliaisuus ja luonne 1682.43p

Tahti ja irtonaisuus 2157.60p

kwpn o. Altano vd Halor (i. Alonso vd Halo)

Huhtikuu 2018

Zonjietin hevoskantaa olisi pitänyt uudistaa aikoja sitten ja kun viimein niin tapahtui, muutti talliin useampikin hevonen. Holsteintamma Brandby Starswirl oli yksi näistä. Häpeäkseni minun täytyi myöntää etten ikinä ollut omistanut holsteinia saati sitten käyttänyt edes sellaista suoraan jalostuksessa. Kaiketi se oli jo korkea hankkia sellainen. Pian löysinkin sopivan tamman, joka polveutui hevosista jotka tiesin nimeltä (jopa). Starswirlin molemmat vanhemmat olivat Grand Prix tason ratsuja korrektilla rakenteella joten tietenkin oletin että varsallakin riittää kapasiteettia kyseiselle tasolle. Paperit pistettiin kuntoon ja pian 2-vuotias Starswirl lennätettiin Zonjietiin. Jo heti ensimmäisenä päivänä meille selvisi että tammavarsa oli aivan häpeämättömän niskuroiva elikko, joka höykytti armotta jokaista tallityöntekijää. Luojan kiitos Namibiassa satoi se harva päivä, sillä Starswirl osoittautui myös diivaksi. Sadepäivinä nähtiin uskomattomia akrobaattisuorituksia tammavarsan väistellessä ja hyppiessä ohi vesilätäkköjen. Alkuun myös pesutuokiot olivat Starswirlille aivan kauheita hetkiä, jolloin hänen majesteettinsa turkki kastui. Sinnikkäästi saimme kuitenkin Starswirlin sietämään pesua, joskin tamma näyttää edelleen hapanta naamaa aina pestäessä.

Kun Starswirl kääntyi kolmivuotiaaksi, oli tamma edelleen hieman hullunkurisen oloinen. Pistimme sen nuoren iän piikkiin ja oletimme että vuoden päästä Starswirl näyttäisi jo paljon korrektimmalta. Väärin. Starswirl oli erityisen herkkä lihomaan ja ruokintaa sai pitää tarkasti silmällä. Tästä huolimatta tammalle kertyi väkisinkin muutamia lisäkiloja. Rehellisesti sanottuna Starswirl muistutti tankkia eikä ollut läheskään yhtä ketterä mitä vanhempansa. Ratsukoulutuksen myötä selvisi että tammalla ei ollut aivan potentiaalia Grand Prix tasolle. Saimme hiottua Starswirlin taidot huippuunsa ja se jää vain nähtäväksi pärjääkö tamma Prix St. Georges luokissa vai täytyykö siirtyä alemmalle tasolle. Menestyi Starswirl miten tahansa, tulisi tammalle silti olemaan paikka siitostammana. Starswirl polveutui kuitenkin erinomaisista linjoista ja vaikka tammasta ei erinomaista kouluratsua tulisi, saattaisi se silti osoittautua hyväksi siitostammaksi.