Victorientje

VH17-012-0465

KWPN, tamma
syntynyt 18.10.2017
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkirjava (Ee/Aa/TT), 163cm
8v 01.12.2017
ko Grand Prix
kasvattanut L. Kanye


Lord Viking Aldaado
Vera
Temora
Gerante
Paris Rataplan Rantzau
Bathilde
Lalindi Naughtical
Vania

Jälkeläiset

kwpn o. Quilver vd Halor (i. Quintero)
kwpn t. Valyirie (i. What Abou Now)
kwpn t. Vienna vd Halor (i. Shaman)

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 3505.94p
Tahti ja irtonaisuus 4330.32p
Kouluratsastuksessa 7836.26p
Vaikeustasolla 11/10

Päiväkirja

Toukokuu 2015
Olin jo pitkään kironnut Jasperille kovaan ääneen, ja useasti ettei Zonjietissa ollut varsaa Victorientjestä. Victorientje oli kaunis herasilmäinen ruunikonkirjava tamma, joka oli jo kokenut siitostamma ja josta haaveiltiin Zonjietiin uuden kirjavan linjan luomista. Kyllähän tammalla jo kaksi varsaa ennestään oli joista vanhemman orivarsan, Quilver vd Halorin piti alunperin jäädä Zonjietiin siitosoriksi. Kohtalo ei ollut asiasta aivan samaa mieltä ja muutamaa vuotta myöhemmin Quilver jouduttiin myymään. Tätäkin asiaa kirosin Jasperille vaikka miten paljon. Victorientjen toinen varsa oli tilausvarsa Hollantiin, seurasin etäältä kirjavan tammavarsan kasvua ja jälleen kiroilin että miksi, oi miksi, Zonjietissa ollut vieläkään varsaa Victorientjestä.

Olimme suunnittelemassa Jasperin kanssa tulevan kevään varsoja, Victorientje oli ensimmäisenä listalla. Koska tammalla oli jo ura takana, niin lopulta päädyimme valitsemaan mustan belgialaisen orin, Shamanin, joka oli vasta hiljattain alkanut tekemään tulosta kouluradoilla. Shaman oli lupaava nuorikko, jolta odotettiin paljon tulevaisuudelta kuin myös siitosorina. Olimme Jasperin kanssa hyvin yksipuolisia päätöksen suhteen joten heti sopivan hetken osuessa kohdalle pistimme pyörät pyörimään ja pian saimmekin varmistuksen Victorientjen tiineydestä.

Povasimme Jasperin kanssa mikä varsasta voisi tulla. Jasper halusi ehdottomasti mustankirjavan orivarsan, mutta minä halusin tammavarsan. Asiasta oli kuitenkin turhaa kinata, joten tyydyimme vain sarkastisiin heittoihin. Kun laskettu aika alkoi olla käsillä, olin todella jännittynyt. Haaveilin niin kirjavasta tammavarsasta etten mennyt mukaan edes Jasperin naljailuihin. En tietenkään saanut nukuttua sinä yönä ja aamun valjetessa Victorientje oli edelleen hyvin paksusti tiineenä. Kun päivä alkoi kääntyä iltaan ei varsasta ollut vielä jälkeäkään. Vasta kellon lähennellessä keskiyötä alkoi Victorientje osoittaa varsomisen merkkejä. Minä olin tietysti viimeisenä paikalla, sillä olin jumittunut puhelimeen. Päästyäni Victorientjen karsinalle katsahdin oljille hyvin ärsyyntyneenä etten päässyt osallistumaan varsomiseen. Pian ärsyyntyminen vaihtui onneksi huomattuani että varsa oli tamma. Ensivaikutelma varsasta oli.. Hyvin valtava. En muista eläissäni nähnyt yhtä isokokoista vastasyntynyttä tammavarsaa, arvelin vahvasti että tammavarsasta kasvaisi paljoa emäänsä suurempi.