Waldorf

VH18-076-0024

bwp, ori
syntynyt 13.01.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (Ee/aa), 166cm
8v 01.05.2018
ko Grand Prix
kasvattanut A. Van De Velde

KTK-III
17 + 18 + 17 + 17 = 69p.

KRJ-III
9,5 + 40 + 20 + 10 + 5,5 = 85p.

© Katrinelund
© Katrinelund © Katrinelund © Katrinelund
Defector
bwp, rt, 168cm
Charmer
bwp, rn, 169cm
Qaspal
Baldovina
Ballerina
bwp, m, 165cm
Bradbury
Latour
Memorial
bwp, rn, 166cm
Ribey
bwp, rn, 169cm
Asterisk
Suzy
Fafinta
bwp, rn, 168cm
Dreamago
Hendrina

 

Wallu on tyypillinen, kuumapäinen ori joka kuolaa jatkuvasti muiden tammojen perään ja eikä tule toimeen muiden paitsi ruunien kanssa. Vaikka ori onkin loistava, herkkä kouluratsu, niin arki on täynnä haasteita orin kanssa, joka tuntuu vähät välittävän ihmisestä. Wallun kunnioitus pitää ansaita kovalla työllä ja selästä käsin ori on vielä vaativampi, mutta osaavalla ratsastaja lahjakas kouluhevonen, jolla on potentiaalia pärjätä vaikeissakin luokissa.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

27.05.2018 Brotherhood NJ irtoSERT (pt. Jannica)
21.05.2018 Illegitimate NJ irtoSERT (pt. Sorel)
28.05.2018 Illegitimate VSN RCH (4+4+4+3,5+4+4+3,5+3+3,5+3 = 36,5p)

Kouluratsastus 10/11

Kuuliaisuus ja luonne 3070.84p

Tahti ja irtonaisuus 3782.14p

i. Defector on leikkisä ykköskantakirjapalkinnon belgialainen puoliveriorii, joka on perusluonteeltaan hauska tapaus, mutta osaa ratsain keskittyä kuitenkin olennaiseen. GP-tason taituri on poikien leikkejä rakastava viriili mies, joka tulee erittäin hyvin toimeen toisten hevosten kanssa tarhaten kaverien kanssa. Ratsastettavuudeltaan Defector on temperamenttinen hyvällä tavalla, kuuliainen, mutta omalla moottorilla ja aivoilla toimiva. Se ei pelkää kertoa mielipidettään asioista, mutta on kuitenkin erityisesti tutun ratsastajan kanssa helppo ori. Startteja orilta löytyy paljon omalta tasoltaan, sijoituksia täydet sijat yhtä alemmalta tasolta kuitenkin pääosin. Defectorilla on neljä jälkeläistä, joista vain yksi on ori, yksi tammavarsa on palkittu KTK-II palkinnolla sekä II palkinnolla koululaatuarvostelussa. Myös muilla on isänsä tasolta koulusijoituksia kiitettävästi. 27-vuotias ori viettelee ansaittuja eläkepäiviä kilpailijansa katon alla.

ii. Charmer on kotimaassaan Belgiassa suosittu ja hyväsukuinen siitosori, joka on saanut tähän mennessä peräti kolmekymmentä jälkeläistä, enempää tuskin kolmikymppiselle orille on enää syntymässäkään pojan otettua vallan siitosmarkkinoilla. Charmer on ollut käytössä belgialaisveren monipuolistamiseen myös Ruotsissa, jossa sitä on kuitenkin käytetty vain oman rotukantakirjansa parissa tarkan kasvattajan ohjeistuksesta. Ori on kantakirjassa II palkinnolla ja palkittu täysin pistein luonteestaan ja ravistaan. GP-tason koulukonkari on niittänyt mainetta myös kouluareenoilla sijoittuen nelisenkymmentä kertaa. Jälkeläisistä löytyy muutama kantakirjaori sekä hyvin näyttelyissä pärjänneitä tammavarsoja. Charmerin vanhemmat ovat kouluhevosia ja emä pärjännyt myös näyttelyissä erinomaisesti. Charmer viettelee eläkepäiviään kasvattajallaan.

ie. Ballerina on pienikokoinen tamma, joka edustaa belgialaista verta ja on sijoittunut erittäin hyvin paitsi koulukentillä myöskin näyttelyissä itse ja jälkeläisryhmän puolesta. Tamma on kantakirjattu toiselle palkinnolle ja sillä kuusi varsaa, joista kaksi tammaa kantakirjattuja Defectorin lisäksi. Ballerina on tehnyt hyvän uran kouluratsuna GP-tasolla keräten täydet sijoitukset plakkariinsa ja käyden sen jälkeen hakemassa laatuarvostelupalkinnon. Hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen tamma polveutuu ykköspalkinnon kantakirjahevosista, jotka ovat kilpailleet koulussa GP-tasolla.

e. Memorial on vauhdikas ja vahvan oman tahdon omaava tamma, joka näyttää kyllä mitä mieltä on asioista. Säyseämpien orivalintojen kera tamman jälkeläiset ovat olleet hyviä käsitellä ja herttaisia olemukseltaan. Memorial on uusia ihmisiä kohtaan aina ollut hieman nuiva ja sillä on mennyt kauan, ennen kuin yhteistyö kouluratsuna on lähtenyt käyntiin kilpailemisen osalta. Tämän vuoksi vaativalla tasolla kilpaillut tamma ei ole kai koskaan päässyt etenemään urallaan, vaikka kapasiteettia ei ainakaan emän puolelta puutu. Memorialista on jäänyt varsoja kahdeksan kappaletta, joista puolet tammoja ja puolet oreja. Näistä yhtä lukuunottamatta kaikki ovat kilpailleet koulussa ja esteorin kanssa tehty orivarsa Mohican kilpaillut esteillä ja palkittu myös laatuarvostelussa. Nykyisin Memorial ei enää ole siitoskäytössä vaan viettelee ansaittuja eläkepäiviä viimeisimmän kilpailijan kotona.

ei. Ribey oli vireän luonteen omaava ori, jolta ei puuttunut mielikuvitusta ja parhaiten oriin kanssa pärjäsivätkin huumorintajuiset hoitajat ja ratsastajat. Ei se kuitenkaan mikään paha ollut, hieman omanlaisensa vain. Vauhdikas ja energinen ratsu ei ehkä ollut parhaimmillaan kouluratsuna, mutta sinne tielle sen ura kuitenkin vei. Pitkällisen prosessin jälkeen, jota myös koulutukseksi kutsutaan, oli Ribey valmiina kilpailukoitoksiin ja kun ikää tuli lisää olikin orista kuoriutunut oikea kouluratojen kuningas. Kymmenvuotiaana ori oli uransa huipulla kilpaillen vaativalla tasolla. Lopetettuaan kilpauransa 40 sijoituksen turvin ori siirtyi siitokseen hyvien geenien avustamana ja sai neljä jälkeläistä, joista yksi muotovalio. Ribey on itsekin pärjännyt aikanaan hyvin näyttelyissä, mutta kantakirjaan sitä ei olla viety syystä tai toisesta.

ee. Fafinta on erittäin hyvinkoulutettu GP-tason kouluosaaja, joka omaa loistoluonteen ja on joka tilanteessa yhteistyöhaluinen ja kiltti. Se ei kuitenkaan ratsain anna mitään ilmaiseksi, vaikka ei mitään tuhmuuksia harrastakaan. Fafinta on onnellinen kahden varsan emä, eikä ole enää siitoskäytössä vaan viettelee eläkepäiviä senioriomistajien luona saaden kaiken huomion ainoana hevosena perheessä ja sekös tammalle sopii! Fafintan jälkeläiset ovat molemmat koulupainotteisia ja kilpailleet hyvän uran, vaikkakaan eivät ole niin suuria saavuttaneet arvokilpailuissa kuin emänsä, joka on Euroopan mestari usealta vuodelta ja kilpaillut myös Alankomaissa. Fafinta on kilpaillut vanhemmalla iällään myös opetusmestarina parikymmentä helppoa luokkaa opastaen pikkukisaajia kilpailumaailmaan. Nuorempana tammana Fafinta pärjäsi myös näyttelyissä hyvin. Tamman molemmat vanhemmat ovat GP-tason koulukonkareita.

© Jannica

bwp t. Wielanda (e. Zaira)

Huhtikuu 2018

Minun ei todellakaan pitänyt hankkia neljää uutta kouluratsua, mutta tarjoutui niin mahtava tilaisuus että pelkäsin ettei sellaista enään toiste tule. Tutun hevoskasvattajan serkun kaiman pikkuveljen isän kautta korviini kantautui tieto Belgialaisesta kouluratsastajasta joka oli lopettamassa kokonaan hevoskasvatuksen. Huhujen mukaan naisen kunto ei enään riittänyt hevosille, josta syystä koko tila pistettiin myyntiin hevosineen. Tilalla oli monia hienoja hevosia, niin nuoria kuin vanhojakin joista suurin osa olisi ollut rehellisesti sanoen loistava lisä Zonjietiin. Luonnollisesti Jasper ei oikein ilahtunut asiasta (eikä tili), mies kumminkin ymmärsi että kyseessä oli erinomainen tilaisuus joten Jasper antoi luvan neljään uuteen hevoseen. Tallissa oli tällä hetkellä juuri sopivasti neljä karsinaa tyhjillään.

Valinta oli vaikea eikä tilannetta helpottanut se että koska hevoset piti saada nopeasti myytyä, oli hintakin alhainen. Pitkän harkinnan jälkeen sain päätettyä ensimmäisen hevosen, nuoren mustan lupaavan oriin joka vaikutti hyvin lupaavalta. Parasta Waldorfissa oli se, että mustan orin ratsukoulutus oli jo hyvässä vaiheessa ja Waldorf olisi jo valmis kisaradoille. Toiseksi hevoseksi päätin valita ruunikon nuorikon, Sir du Glaerin, joka ei rakenteellisesti ollut parhaimmasta päästä, mutta orin suku vetäisi heti polvet veteliksi. Tammoista löysin kaksi sopivaa, rautiaan Zairan ja ruunikon Romantican jotka olivat kummatkin vielä nuoria, mutta tammoista tulisi aivan varmasti loistavia siitostammoja aikoinaan. Ja varmasti myös loistavia kouluratsuja.