Wielanda

VH18-076-0042

bwp, tamma
syntynyt 04.05.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (ee/aa), 165cm
8v 18.08.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud


KTK-III
17 + 17 + 17 + 17 = 68p


KRJ-III
6 + 40 + 20 + 10 + 3,5 = 79,5p

© Beate Langels © Beate Langels © Beate Langels
Waldorf
bwp, m, 166cm - KTK-III
Defector Charmer
Ballerina
Memorial Ribey
Fafinta
Zaira
bwp, rt, 168cm - KTK-II
Choumakeur Labore
Ariadne
Tahara Marello
Avionne

 

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3074.33p

Tahti ja irtonaisuus 3771.30p

bwp o. Sir Winston (i. Sir Glanton)

Toukokuu 2018

Zairan tiineys oli erittäin toivottu ja haluttu, olimme astuttaneet tamman komealla mustalla orilla, Waldorfilla joka oli saapunut saman trailerin kyydissä Zonjietiin jonka päivän muistin kuin eilisen. Zaira oli jo hienosti menestynyt kouluradoilla ja lopulta oli aika miettiä tammalle ensimmäistä varsaa. Tuntui vain luontevalta valita ori, jolla oli jo jotain yhteistä historiaa tamman kanssa (vaikka sillä ei loppupeleissä ollutkaan sen suurempaa merkitystä).

Koska tiineys oli Zairan ensimmäinen, niin tietysti hieman jännitimme sujuisiko kaikki ongelmitta. Zaira käyttäytyi kuin kokenutkin konkari ja oli aamuyön aikana varsonut kauniin rautiaan tammavarsan laitumella. Tammavarsalla oli hyvin kaunis pää ja jo heti ensimmäisen elintuntinsa aikana rautias tammavarsa osoittautui rohkeaksi, joka ei lainkaan arastellut muita. Itseasiassa tammavarsa rakasti rapsuttelua ja huomion keskipisteenä olemista. Tammavarsa ristittiin myöhemmin Wielandaksi.

Zaira oli erinomainen emätamma ja luontainen lahjakkuus rämäpäisestä varsasta huolimatta. Rapsutusten lisäksi Wielanda rakasti tehdä omia tutkimusretkiä maailman ääriin (lue: laitumen toiseen päähän) lopulta aina palaten hurjaa vauhtia emänsä luokse kun etäisyys kävi liian pelottavaksi. Rakastin katsoa tammavarsaa, joka oli niin eläväinen ja hassu. Wielanda hallitsi ilmeet eikä tamman hömelölle ilmeille voinut olla nauramatta. Wielanda oli myös nopea oppimaan ja pian oppi kulkemaan nätisti riimussa vaikka emä olisikin ollut hieman kauempana.