Tiberius vd Halor

KTK-III
(17 + 17 + 18 + 17 = 69p.)

KRJ-II
(7,5 + 40 + 25 + 10 + 8,5 = 91p.)

image

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, ori
  • 166cm, rautiaankimo ee/aa/Gg
  • s. 04.05.2018 8v 02/19
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096) NA

 

Luonnekuvaus

Tipi on luonteeltaan hyvin perso ja utelias aivan kaikille, joka ennemmin tutkii kuin pelkää. Tipi on myös hevoseksi hyvin rauhallinen, joka käyttäytyy kuin mikäkin papparainen kaikella arvokkuudella jota löytyy yleensä vanhemmilta hevosilta eikä sellaisilta nuorikoilta kuin Tipi. Tipin lempinimi on myös täysin epäsopiva Tipin laiselle hevoselle, mutta ikävä kyllä ori ehti tottua kyseisiin lempinimeen joten se myös päätettiin pitää. Jos huumori ei riitä niin oria voi myös kutsua sen viralliselta nimeltä, Tiberiukseksi. Tipi on lyhyesti sanottuna melko helppo ori luonteeltaan, mutta tammojen lähettyvillä ori unohtaa kaiken sen arvokkuuden ja käyttäytyy kuin orin pitäisi. Käsitellessä Tipi pysyy hyvin hallunnassa, ori nauttii kaikesta saamastaan huomiosta ja toimii kuin alitajuntaisesti tuttujen rutiinien kohdalla.

Ratsuna Tipi on tasainen, joka suorittaa kaiken yhtä varmasti. Tipi on myös hyvin itsevarma ja se myös näkyy työskennellessä. Toisinaan tuntuu että ori ei edes tarvitsisi ratsastajaa selkäänsä, sillä Tipi suorittaa kaiken kuin alitajunnasta. Ori on miellyttävä ratsastaa, joka harvoin järjestää mitään kohtauksia ja jonka suoritukset ovat aina usein yhtä tasavahvoja. Kisatilanteissa ohikulkevat tammat ovat oma haasteensa, mutta siitäkin huolimatta ori pysyy hyvin hallunnassa ja on kisaradalla kuin kotonaan.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3091.82p Tahti ja irtonaisuus 3784.54p
image

Toukokuu 2018

Ennen kuin kerron teille itse hevosesta, haluan kertoa kimon orin isälinjasta. Tiberiuksen isälinja lähti aikoinaan liikkeelle iiii. Tibonedoksen kautta, joka oli yksiä Zonjietin ensimmäisiä hevosia. Tibonedos oli jo siistä syystä erikoinen, että kimon värityksen lisäksi ori kantoi myös kirjavuusgeeniä. Kirjavasta kouluratsusta luonnollisesti kaavailtiin siitosoria, mutta suunitelmat eivät aivan menneet purkkiin. Orille siunaantui yhteensä neljä jälkeläistä joista vain kaksi pääsi jatkamaan sukua. Toinen oli Zonjietissa asuva Tibous Z, joka oli perinyt isältään sekä kimo- että kirjavuusgeenit. Tibous oli jo hyvin merkillinen hevonen siitä, että orilla oli herasilmä. Tibous menestyi kouluratsuna, mutta harmillisesti ori jätti jälkeensä vain yhden (ori)jälkeläisen, Tibon van de Halor, joka oli myöskin perinyt isänsä kummatkin geenit.

Tibon menestyi huomattavasti isäänsä paremmin kisaratsuna että jalostusorina jättäen jälkeensä kolme hienoa jälkeläistä. Kaksi näistä jäi asumaan Zonjiet Studiin, vanhempi varsoista, kimo Aquarelle v.d. Halor menestyi erityisesti siitostammana. Nuorempi orijälkeläinen ristittiin Tibor vd Haloriksi joka on tällä hetkellä Aquarellen kahden varsan lisäksi ainoa, joka edustaa tätä kyseistä linjaa. Tiborille valittiin poikkeuksellisesti emätamma, joka ei polveutunut laadukkaasta koulusuvusta. Riskistä huolimatta Tibor osoittautui erinomaiseksi kouluratsuksi ja rakenteensa puolesta orilla oli myös enemmän potentiaalia mitä kantavanhemmillansa.

Tiberiuksen isälinjassa on ollut hyvin tavanomaista kimous ja samankaltaiset nimet. Sekä tietysti toivottiin että myös kirjavuus periytyisi isältä pojalle, mutta Tiberiuksen suhteen linja meni poikki eikä ori perinyt kantavanhempiensa kirjavuutta. Tästä huolimatta päätettiin Tiberius jättää kotiin edustamaan isälinjaansa. Emäksi orille valittiin rautias hollantilaistamma, Vàna vd Shadow, joka oli jo kokenut siitostamma polveutuen edesmenneen Shadowsin hevosista. Tiberiuksen suku on siitä merkillinen, että orin suvusta löytyy niin täysiveristä kuin myös irlannintyöhevosta ja siistä syystä Tiberiuksesta tulee aikoinaan arvokas lisä tallin jalostusohjelmaan.