http://vahtipossu.org/forwice/8x_1.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_2.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_3.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_4.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_5.png

VIR MVA Ch Windchime KTK-III


© Malgorzata Siergiej

Nimi: Windchime, "Winny"
Rotu: Hollanninpuoliverinen
Syntymäaika: 16.02.2008 / VARL
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 161cm
Väri & Merkit: Kimo
Rekisterinumero: VH05-012-0825
Kasvattaja: Michelle Foger, Hollanti
Tuoja: Missu
Omistaja: Missu

Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso: Ko: GP, re: 100cm

VIR MVA Ch myönnetty 12.12.2010
Palkittu Helmikuun -11 KTK-tilaisuudessa pistein:
15-17-15-16 = 63p. KTK-III
- kaula saisi olla pidempi
- sopusuhtainen runko
- suora selkä ja lanne
- lyhyet vuohiset

★ Täyttänyt 4-vuotta 26.08.2008 ★ Täyttänyt 6-vuotta 30.11.2008 ★
Windchime on virtuaalihevonen ★

luonne

» Windchime, tuttujen kesken Winny, on kotoisin Hollannista, suurelta kouluratsastustallilta. Tamma polveutuu täysin puhtaasti KWPN suvusta, ja suvusta löytyy paljon kouluratsuja. Winnyn kasvettua huomattiin jo sen upeat liikkeet, ja tarkoitus oli pitää tamma itsellään. Winnyn täytettyä 5-vuotta, tehtiin vaikea päätös tamman myymisestä. Syy, miksi Winny piti myydä oli se, että tallilla ei ollut mahdollisuutta pitää hollantilaisia, koska talli keskittyi pääasiassa saksalaisrotujen kasvatukseen. Kaikkiin mahdollisiin hevoslehtiin laitettiin myynti-ilmoitus tästä tammasta. Mistral ei tiennyt mitään tästä, kunnes hänelle soitettiin Winnyn kotitallilta, olisi kiinnostusta tammaan suhteen. Kiinnostusta tietenkin riitti, mutta Mistralia epäilytti ostaa hevonen puhelimitse, koska ei ollut nähnyt koko hevosta. Mahdollisuuttakaan lähteä Hollantiin ei ollut, joten Mistral pyysi erästä tuttuaan käymään katsomassa tammaa, jonka välityksellä tuli ilmi, että tamma oli niin upea, kuten sanottiinkin. Niinpä Winny tuli seuraavalla viikolla Englantiin, ja majoittui Fawelin hevoskaartiin. Myöhemmin Mistral myi tamman Eucaryaan kilpailleena, maailmaa nähneenä. Eucaryan kuitenkin lopetettua Mistral otti tamman takaisin hoiviinsa.

» Erittäin kauniin ulkomuodon omaava Winny on lahjakas, melko täydellinen kouluhevonen. Luonteeltaan Winny on yhteistyöhaluinen, mutta melko kipakka tamma joka osoittaa mieltään eri asioista erittäin selvästi. Erityisesti kiima-aikaan et tahdo olla Winnyn kanssa tekemisisssä. Tällöin tamma on erittäin oikukas ja jokainen asia koituu hankalaksi niin ihmisen kuin hevosenkin kannalta. Tamma suhtautuu epäilevästi vieraisiin ihmisiin, mutta tamman epäilyn saa hälvenemään saa vaikkapa omenan tai porkkanan avulla. Winny on nimittäin erittäin perso herkuille :). Muita hevosia kohtaan selvästi johtajatyyppiä, eikä siedä ryppyilyä alkuunkaan muilta hevosilta vaan nämä ryppyilijät saavat tuntea Winnyn hampaat persauksissaan.

» Ratsuna hyvin herkkä hevonen, joka vaatii selkäänsä oikeasti taitavan ratsastajan joka saa tamman parhaimmat puolet esiin. Jos pohkeita antaa vähänkin liikaa, niin voit olla varma, että Winny on jo sadan metrin päässä täydessä vauhdissa ihmisen istuessa maassa pöllähtänyt ilme kasvoilla. Tamma on todellakin hyvin herkkä kyljistään ja suustaan, kuten aiemmin on mainittu. Osaavan ratsastajan kanssa unelmahevonen, toisinkuin epäsopivalla ratsastajalla täysi katastrofi. Winnyllä on upeat, lennokkaat liikkeet ja antaa aina kaikkensa hyvän ratsastajan kanssa. Tammalla on hyvä keskittymiskyky ja Winny on älykäs hevonen. Tamma on yleensä alkuun aina kisapaikalla hermostunut hälinästä ja tohinasta, mutta rauhoittuu nopeasti. Aina suoritusosioissa antaa kaikkensa.

sukutaulu

i. Strictly Overtime
KWPN, EVM
ii. Splendor EVM
ie. Woa Gracie EVM
e. For Memory
KWPN, EVM
ei. Mighty Snazy EVM
ee. Navahro EVM


Katso 3-polvinen sukutaulu täältä.

sukuselvitys

Isä Strictly Overtime on komea, lihaksikas hollantilainen ori, joka muistetaan erityisesti loistavien sukulinjojensa lisäksi vaativien luokkien kouluhevosena. Overtime kantakirjattiin Hollannin kantakirjaan ensimmäisellä palkinnolla 3-vuotiaana korkeimmille pisteille ikinä. Uransa kouluhevosena ori aloitti loistokkaasti voittaen lähes jokaisen kisan johon osallistui. Nopeasti Overtime kohosi vaativiin luokkiin kansalliselle tasolle. Orin saatua kultaa mm kisoissa, ori Overtime pitkään median keskipisteenä. Ori on astunut useita kymmeniä tammoja ja useat jälkeläisistä ovat menestyneet kouluratsuina.

Isänisä Splendor on tunnettu menestyneistä jälkeläisistään sekä kilpailusaavutuksistansa. Orin kasvattaja on kenties yksi maan tunnetuimpia kwpn kasvattajia, kaikki tallin kasvatit ovat miljoonahevosia eikä itse Splendor ole poikkeus. Orin kasvattaja ei raaskinut Splendoria myydä pois, vaikka niin oli alunperin tarkoitus. Kasvattaja koulutti orikasvatistaan terveen ja vahvan ratsun. Jo 7-vuotiaana Splendor oli kiertänyt useissa maissa kilpailuissa ja ori on saavuttanut mm. hopeaa mm-kilpailuissa. 4-vuotiaana ori kantakirjattiin toiselle palkinnolle Hollannin kantakirjaan. Useat Splendorin jälkeläiset ovat osoittautuneet isänsä veroisiksi koulutaitajiksi.

Isänisänisä Calahari on monien jälkeläistensä tavoin komea, musta ori, jolta löytyy säkäkorkeutta huimat 169cm. Calahari kantakirjattiin II-palkinnolle Saksassa. Tämä komea ori vietti kaikki elinvuotensa Saksassa satunnaisesti kilpaillen, mutta pääasiassa tämä ori oli vai jalostuskäytössä. Kouluradoille, tai mihinkään muuhun lajiin Calahari ei soveltunut, sillä ori oli hyvin äksy muita hevosia kohtaan. Melkein jokaisessa kilpailuissa tämä herra aiheutti suuren kaaoksen, muta kertaakaan kukaan ei loukkaantunut, vaikka ne tilanteet lähellä olivat.

Isänisäemä Hlaivana oli luonteeltansa äksy ja niinpä monet ihmiset melkein kuolivat kauhusta nähdessään miten tamma käyttäytyi. Hlaivanaa oli vaikea myydä ja tamma kiersikin ihmiseltä ihmisille. Vasta 12-vuotiaana tamma löysi itsellensä pysyvän kodin, jossa Hlaivana vietti viimeiset elinvuotensa. Tässä kodissa Hlaivana oli lähinnä harrasteratsuna, mutta välillä tamma nähtiin koulukisoissa ja näyttelyringeissä juoksemassa. Mitään suurta menestystä ei missään tullut, vaikka kaunis tamma oikin. Väriltänsä Hlaivana tummanpunaruunikko ja siltä löytyi päästä leveä läsi.

Isänemä Woa Gracie, kaunis tummanrautiaan värityksen omaava tamma on kotoisin melko tuntemattomasta koulusuvusta. Overimen kasvattaja ostikin tamman juuri tämän suvun takia tarkoituksenaan tuoda uutta verta kwpn jalostukseen. Suku ei ollut pelkkä ostosyy, Gracie oli hyvin älykäs hevonen, joka osoittauttui hyväksi kouluratsuksi. Tamma kilpaili vaativissa koululuokissa hyvällä menestyksellä ja kantakirjattiin toisella palkinnolla melko nuorena. Gracie synnytti kolme upeata orivarsaa ja yhden kuolleen tammavarsan. Gracie menehty aivan liian nuorena, 12-vuotiaana ähkyyn.

Isänemänisä Dew Drop oli oikea jekkuilija. Oli tilanne minkälainen tahansa, osasi Dew Drop yllättää ihmiset jekuillansa. Ori oli kuitenkin aina pelkällä huumorimielellä, eikä jekkujen ollut tarkoitus satuttaa yhtäkään ihmistä. Kerran niinkin kävi. Tämä mustanruunikko, 165cm korkea Dew Drop oli lähinnä seurahevosena, sillä kisaratsua tästä orista ei olisi koskaan tullutkaan. Dew Drop osasi koulusta helppojen luokkien liikkeet ja esteitä hyppäsi max. 70cm asti. Kukaan ei ollut innokas kilpailemaan orilla helpossa luokissa, joten Dew Drop oli satunnaisesti jalostuskäytössä sukunsa vuoksi.

Isänemänemä Green Tea, tämä tamma oli todella kaunis ja rakennekin sellainen kuin pitääkin. Green Tealla oli kuitenkin yksi "huono" luonteenpiirre, mikä tuotti ongelmia: ujous. Tamma ei viihtynyt ihmisjoukkojen keskellä ja iso hevoslaumakin sai tamman ahdistumaan. Green Tea saatiin kuitenkin kantakirjattua II-palkinnolle Hollannissa, jonka jälkeen tammaa ei näyttelyissä nähty. Green Tealla olisi ollut mahdollisuuksia kisaradoilla, mutta helpompaa oli antaa tamman olla kotioloissa ja teettää sillä muutamia varsoja. Green Tea oli väriltänsä vaalenarautias ja säkäkorkeutta sillä oli 164cm.

Emä For Memory, upea siro, täydellisen kouluhevosen rakenteen omaava tamma on omistajansa ylpeys ja silmäterä, eikä täysin suotta. Memory on niittänyt menestystä GP luokista kansalliselta tasolta asti ja on saavuttanut myös pronssia kansainvälisistä kilpailuista. Kantakirjaan ei tammaa ole ikinä yritetty saada, vaikka Memory on saavuttanut hyviä tuloksia näyttelyistä. Luonteeltaan melko kipakka tamma. Memoryn on varsonut kaksi varsaa, joista toinen on vielä melko nuori orivarsa. Tämä orivarsa on saavuttanut hyviä tuloksia näyttelyistä emä- ja varsaluokista.

Emänisä Mighty Snazy ruunattiin viiden vuoden iässä vaikean, orimaisen luonteensa vuoksi. Tätä ennen ori astutettiin tasan yhden kerran hienon koulusukunsa vuoksi. Ori rauhoittuikin ruunauksen myötä paljon helpommaksi hevoseksi. Ruuna kilpaili melko hyvin tuloksin alue- ja kansallisella tasolla. Mighty kiinnitti ihmisten huomion ja ihailun lennokkuutensa ja luonteensa vuoksi. Ruunasta sateli jonkin verran ostotarjouksia, mutta omistaja ei tahtonut myydä hevostansa. Mighty menehtyi vanhuuteen 27-vuotiaana omalla laitumellaan.

Emänisänisä Morgause aka Mortti menehtyi nuorena, ollessaan vasta 7-vuotias ähkyyn. Ennen kuolemaansa Morgause ehti kilpailla jonkin verran koulussa, vaativissa luokissa, muttei kuitenkaan suurella menestyksellä. Ori ehti kerätä muutamia voittoja ja sijoituksia, mutta kokonaisuudessaan orin kisaura ehti olla ihan hyvä. Morgause oli suosittu kuitenkin tammojen keskuudessa, vaikkei rakenne ollutkaan täydellinen, eikä ori päässyt kantakirjaan. Morgause oli väriltänsä ruunikko ja säkäkorkeutta löytyi siltä 167cm.

Emänisänemä Dórothy I on ollut kuuluisa tamma, oikea kisatykki. Tamma kuitenkin kuoli vanhuuteen kunnioitettavassa iässä ollessaan 26-vuotias. Nuorena ja reippaana tammana Dórothy I kilpaili koulussa, jopa grand prix tasolla ja tamma keräsi monet voitot ja sijoitukset itsellensä. Palkintokaappi on täynnä ruusukkeita ja pokaaleja, mutta parhain saavutus niistä taitaa olla olympia hopea. Dórothy I ei käynyt näyttelyissä lähes ollenkaan, vaan se painottui kisaaminen. Tamma kuitenkin sai välillä upeita varsoja, jotka ovat menestyneet ihan kiitettävästi kouluradoilla kuten äitinsä.

Emänemä Navahro, kaunis, rauhallisen ja nöyrän luonteen omaava vaaleanrautias tamma. Rakenteeltaan melko siro ja on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Tamma syntyi Hollannissa ja jäi synnyintilallensa asumaan siitostammaksi. Navahro varsoi tilalla kolme kwpn varsaa ja periytti hyviä kouluratsun ominaisuuksiansa. 10-vuotiaana tamma myytiin Saksaan hyvällä hinnalla tunnetulle kouluratsastajalle. Uusi omistaja kiinnostui tammasta erityisesti sen hyvien sukulinjojensa vuoksi. Saksassa Navahro kilpaili menestyksekkäästi GP tasolla voittaen useita kertoja.

Emänemänisä Almonds oli kotoisin Espanjassa, mutta sen orin ollessa 3-vuotias se myyntiin Iso-Britanniaan kisa- ja jalostushevoseksi. Almonds pärjäsi kisaradoilla, varsinkin koulussa, ihan hyvin ja ori kierteli ympäri maailmaa kisaamassa. Kilpailuiden yhteydessä Almonds astui tammoja ja niinpä tällä orilla onkin jälkeläisiä ympäri maailmaa, jopa Aasiassa. Almonds lopetettiin 20-vuotiaana jatkuvien kaviokuumeiden vuoksi. Tämä ori oli väriltänsä kulomusta ja siltä löytyi kaikista jaloista vuohissukat. Säkäkorkeutta löytyi 161cm.

Emänemänemä Arbor Ann katosi yllättäen laitumeltansa pimeähkönä iltana syyskuussa, eikä tamma koskaan palannut. Arbor Ann'n katoamista tamma kuitenkin ehti kilpailla jonkin verran koulussa ja kaksi upeaa tammavarsaakin maailmaan pääsivät. Koskaan ei kuitenkaan mitään johtolankoja Arbor Annin olinpaikasta ei saatu ja vuosia jälkeenpäin etsinnät lopetettiin, sillä tamman löytäminen oli mahdotonta. Väriltänsä Arbor Ann oli ruunikko ja säkäkorkeudeltansa 164cm.

jälkikasvu

Windchime ei ole enää tarjolla jalostukseen

t. Eucarya Windrose (i. Starlight´s Supernatural Alien)
o. Eucarya Glorioso (i. Invisible Glory )
t. Dineena fce (i. Hypnos de Joya)

kilpailukalenteri

64 sijoitusta
30.10.2008 // KRJ kutsu // Helppo A // 2/51
04.11.2008 // KRJ kutsu // Grand Prix // 9/87
13.11.2008 // KRJ kutsu // Helppo C // 2/49
13.11.2008 // KRJ kutsu // Vaativa A // 3/42
14.11.2008 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/60
30.11.2008 // KRJ kutsu // Helppo A // 6/72
01.12.2008 // KRJ kutsu // Vaativa A // 5/28
14.12.2008 // KRJ kutsu // Vaativa A // 5/52
17.12.2008 // KRJ kutsu // Vaativa A // 3/52
18.12.2008 // KRJ kutsu // Helppo C // 5/38
19.12.2008 // KRJ kutsu // Vaativa A // 6/52
19.12.2008 // KRJ kutsu // Helppo C // 1/38
21.12.2008 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 4/31
22.01.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 2/16
28.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 3/28
28.01.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/19
29.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/38
30.01.2009 // KRJ kutsu // Helppo C // 4/80
10.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 4/63
13.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo C // 3/93
13.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 10/114
13.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/68
14.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 2/54
15.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 1/45
18.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/48
19.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/64 92.72%
20.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 7/54
20.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo B // 4/24 73.789%
20.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/15
20.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/19
22.03.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 6/80
23.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 6/67
30.03.2009 // KRJ kutsu // Helppo C // 5/70 82.318%
31.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 7/70 83.534%
03.04.2009 // KRJ kutsu // Helppo B // 2/60
04.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/60 93.006%
12.04.2009 // KRJ Hämypuro // Intermediaite II // 7/80
20.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/40
20.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/40
22.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/40
01.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30
01.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
01.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
02.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/30
02.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
03.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/30
03.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
04.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
04.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30
05.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
05.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/30
30.08.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 4/30
30.08.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 1/30
31.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/50
31.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/50
27.09.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 1/30
29.09.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 2/30
03.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 3/30
04.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
04.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/40
04.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/30
05.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
12.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/31
13.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/25

4 sijoitusta
30.11.2008 // ERJ kutsu // 70-80cm // 2/36
30.11.2008 // ERJ kutsu // 90cm // 4/30
16.01.2009 // ERJ kutsu // 60cm // 3/24
19.01.2009 // ERJ kutsu // 60cm // 2/24

4 serttiä
20.09.2009 // NJ kutsu // Hevostammat // LKV1, irtoSERT, JS
07.06.2010 // NJ kutsu // Hevostammat // LKV2, irtoSERT, JS
20.08.2010 // NJ kutsut // kwpn tammat // LKV1, MVA-Sert, BIS5
10.09.2010 // NJ kutsu // Hevostammat // LKV1, MVA-Sert, BIS5

päiväkirja ja valmennukset

13.09.2009 - tulevaisuuden suunnittelua
Nyt on Winnylle suunnittelussa mammaloma, jotta saataisiin lisää jälkeläisnäyttöjä ja pääsisimme nopeammin laatuarvosteluihin. Tällä hetkellä Winnylle on ori etsinnässä ja tänään on tarkoitus tehdä päätös isästä. Vaihtoehtoja on paljon ja niistä on vaikea valita. Pyrimme kuitenkin löytämään Winnylle orin, joka olisi aika harvinainen kwpn maailmassa. Ehkäpä jostain löytyisi sellainen.

09.07.2010 - Winnyn kuulumisia
Winny on viime aikoina ollut hiljaiselolla, kuten moni muukin. Nyt ulkoasun vaihdoksen myötä tästä hiljaiselo tekee loppuaan ja Winnyllekin olisi tarkoitus hankkia neljäs varsa. Isäehdokkaita on muutamia, mutta kaikki näyttävät erittäin lupaavilta ja varsasta tulisi upea. Winny on myöskin käynyt muutamissa näyttelyissä ja tuloksena on ollut irtoa. Nyt enää yksi irto, niin Winnylle voidaan myöntää champion.

30.07.2012 - pientä koulutreeniä
Kesän laitumella viettänyt Winny pääsi tänään töihin. Menin maneesille, jossa hevosenhoitaja oli lämmitellyt Winnyn valmiiksi minulle. Lennossa ratsastaja vaihtui ja aloin tekemään töitä tamman kanssa. Winny oli reippaan oloinen ja toimi hyvin apujen mukaan. Piruetit tuottivat hieman ongelmia - eihän tamma ollut tehny niitä sitten kisa-aikoijen. Pienellä työstämisellä tuloksena oli muutama hieno piruetti. Näiden jälkeen työstimme vielä hieman pohkeenväistöjä ja laukanvaihtoja, sillä ne olivat aina olleet Winnylle vaikeita. Onnistumisen jälkeen päätimme lopettaa ja teimme loppuverkat.Ulkoasu © Judith 2010