Devilishness Duán

VH18-012-0238

kwpn, tamma
syntynyt 23.05.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkirjava (Ee/AA/nT), 165cm
8v 12.08.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Duán Stable (VRL-10965)
KRJ-III
(7 + 40 + 20,75 + 10 + 9 = 86,75p.)Jälkeläiset

kwpn t. EC Chantico (i. Ehecatl Wolf)

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 2983.24p.
Tahti ja irtonaisuus 3787.00p.
Kouluratsastuksessa 6770.24p.
Vaikeustasolla 11/10

Päiväkirja

Marraskuu 2018
Olimme Jasperin kanssa tavattoman innoissamme kun saimme kuullua Devilishness Duánin tiineydestä. Tamma oltiin aikoinaan astutettu omalla orillamme Ehecatl Wolfilla joka polveutui tallin omasta hevosesta Kojootista, jonka nimi aikoinaan herätti valsin hilpeitä kommentteja. Vaikka olimme Kojootin nimen itse päättäneet, niin emme siltikään ikinä oppimeet lausua saati sitten edes kirjoittaa orin nimeä ilman lunttilappua. Siksipä oria kutsutaan edelleenkin Kojootiksi, vaikka ori oli jo nukkunut pois kauan aikaa sitten.

Devilishness Duán saapui meille vieroitusikäisenä suomalaiselta ravitallilta, jossa asui silloin myös ratsuja (myöhemmin talli jakaantui useaksi eri toimipisteeksi). Devilishness ei ollut rakenteeltaan korrektein, mutta jos tamma jotain osasi niin se oli kouluratsastus. Romuluiseksi, hinteläksi hevoseksi oli tasavertainen kouluratsu moniin parempirakenteisiin hevosiin verrattuna. Myönnetään, aikoinaan kun olimme jättämässä tarjousta varsasta oli tietysti kirjava väritys perimmäisenä syynä sekä lisäksi emän vanhahtavat sukulinjat. Tammasta odotettiin tulevan vielä loistava siitostamma sitten kun sen aika olisi.

Devilishness varsoi eräänä harvinaisen kuumana iltapäivänä komean kirjavan orivarsan, jolla oli aivan ihana naama! Orivarsa oli niin tavattoman suloinen että olisin voinut halia orivarsaa loputtomasti liverrellen äklösöpöjä kohteliaisuuksia. Onneksi Jasper sai minut nopeasti vedettyä takaisin maanpinnalle sanoen voivansa pahoin. Tässä vaiheessa tietysti naamani meni väärinpäin, mutta oikeni nopeasti luotuani haaveilevan katseen vastasyntyneeseen varsaan. Haaveissamme oli saada jatkettua isälinjan nimiteemaa, mutta lopulta tulimme toisiin aatoksiin kun halusimme tällä kertaa sellaisen nimen varsalle, jonka osasi jopa lausua ja kirjoittaa ilman lunttilappua. Lisäksi Chantico tuntui sopivan orivarsalle kuin nenä päähän.

Kesäkuu 2018
Devilishness Duán oli puhtaasti heräteostos, kaikkihan sen nyt tietävät että erikoisväriset puoliveriset saavat minun posket kuumottamaan. Sillä hetkellä kun näin tamman myynti-ilmoituksen, olin jo pistämässä tarjousta tammasta ennen kuin olin edes ehtinyt tutustua tamman sukuun. Suvussa oli hyvin paljon tuttuja nimiä ja jos tamma olisi ollut esimerkiksi perusruunikko, olisi hyvin todennäköisesti vain sivuuttanut ilmoituksen. Devilishness Duán polveutui edesmenneestä oristani, Overdrawnista joka oli aikoinaan vaikuttanut Zonjietissa mutta myöhemmin orin linja oli täysin hävinnyt. Nykypäivänä kyseisestä orista ei ole enään kovinkaan montaa jälkeläistä, joka vaikuttaisi jalostuksessa. Devilsfairissa asuu Overdrawnin pojanpoika, rautias hollanninpuoliveriori ja Sardonic Sporthorsesissa Devilishnessin emä, joka on perusruunikko. Tämän lisäksi Overdrawn on vaikuttanut suomalaisen puoliverisen jalostuksessa pääosin Defectivessä sekä Delicatessa. Defectivessä asuu tällä hetkellä ainoa Overdrawnin kirjava jälkeläinen, joka vaikuttaa yhäkin jalostuksessa. Devilishness Duán on siitä ainutlaatuinen että tamma on ainoa elossa oleva kirjava hollanninpuoliverinen ja toivottavasti tulevaisuudessa Devilishness Duán jättää jälkeensä monia hienoja kirjavia pikkuhollantilaisia.

Devilishness Duán muutti Zonjietiin heti vieroitusiässä. Pelkäsin miten varsa selviytyy pitkästä lentomatkasta, mutta aihetta huoleen ei ollut. Vaikka kyseessä oli tammavarsan ensimmäinen lentomatka, oli Devilishness Duán kuin jo kokenut konkari eikä ollut moksiskaan saapuessaan Zonjietiin. Kaikki ihastuivat heti tammavarsan rohkeaan ja sosiaaliseen luonteeseen, jopa Jasper vaikka mies oli ollut aluksi vastaan kyseisestä hevoskaupasta. Tamma otettiin myös hyvin vastaan laumassa ja Devilishness Duán löysi laumapaikkansa heti.

Jos tammasta kasvaisi yhtään vanhempiensa kaltainen, niin Devilishness Duánilla olisi edessään loistokas ura kouluratsuna sekä tietenkin siitostammana. Näin jo silmissäni vilisevän Zonjietin pihan vilisevän täynnä Devilishness Duánin varsoja ja meillä olisi Zonjietissa monta lupaavaa oriehdokasta tammalle, kunhan Devilishness Duán ensin vain kasvaisi.