Gold Snafu At

KTK-II
(20 + 19 + 19 + 20 = 78p.)

imageimage

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, ori
  • 167cm, rautias ee/aa
  • s. 09.05.2015 8v 12/05
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Atorina NLD

 

 

Luonnekuvaus

Kolli on eloisa puoliveriori, joka ei ole helpoimmasta päästä. Tyypillinen ori, joka kuolaa tammojen perään hormonihöyryissä ja hallitsee steppailun taidon. Kolli on omalla tavallaan persoonallinen hevonen ja vaikka ori välillä vihastuttaakin, niin ei sitä voi olla myös rakastamatta. Kolli on sosiaalinen eläin, joka nauttii saamastaan huomiosta ja vielä enemmän nauttii saadessaan esiintyä yleisölle. Synnynnäisesti show miäs.

Taluttaessa on aina käytettävä oririimua, usein matka ulkoa talliin (tai tallista ulos) on yleensä vaaroja täynnä.. Tai tammoja. Ori on aina hoidettava joko tallikäytävällä tai pesukarsinassa, jossa on mahdollisuus sitoa ori molemmilta puolin kiinni. Kollilla on aina pakitella, heitellä päätään, astua sivuittain.. Mitä ori nyt milloinkin keksii. Vaikka ori onkin hieman levoton, niin on sillä erinomaiset käytöstavat. Jalka nousee pyydettäessä eikä varustaessa väistellä. Kolli on aina innoissaan lähtemässä, joten yleensä saa olla tarkkana omien varpaiden suhteen.

Kolli on herkkä ratsu, joka taitaa vaivattomasti liikkeet Grand Prix tasolle. Orin pääkoppa on myös kunnossa. Kollilla on elastiset, lennokkaat liikkeet ja luontaisesti hyvät askellajit. Kolli toimii parhaiten herkillä, hiuksenhienoilla avuilla ja nauttii työnteosta. Ori on yritteliäs ja mielyttämisen haluinen eläin, joka toimii kuin ajatuksen voimasta. Kun ori keskittyy suoritukseensa, unohtuu kaikki hälinä ympäriltä. Muutoin ori on rauhaton, hermostuu helposti äkillisistä liikkeistä, joten toisinaan ratsastaja saa olla varpaillaan. Paras tapa onkin pitää Kolli työn touhussa, jolloin orille ei jää aikaa keskittyä ulkomaailmaan.

Koska Kolli on tosimiäs (eli ori), ei kilpailumatkat suju aivan kuin ruusuilla tanssien. Ori on helppo lastata ja automatkat sujuvat yleensä mutkattomasti. Ongelmat alkavat kun saavutaan kisapaikalle. Kolli innostuu aina tavattomasti ja erityisesti ympärillä pörräävät tammat saavat orin suorastaan hyppäämään pöksyistään. Tässä kohtaa tarvitaan yleensä raavas mies, jolla on voimaa pidellä oria paikallaan. Alkuverryttelyt sujuvat yleensä tahmeissa merkeissä, mutta hetken verryteltyään ori taipuu ratsastajansa tahtoon. Kun Kolli keskittyy työskentelyyn ja unohtaa ympärillään olevan hälinän, on ori valmis radalle.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3028.61p Tahti ja irtonaisuus 3621.55p
imageimage

Kesäkuu 2018

Gold Snafu At oli ollut meillä iät ja ajat, olimme jo pitkään halunneet käyttää oria jalostuksessa mutta ikinä ei ollut sopivaa tilaisuutta. Kun Gold Snafu At alkoi jo lähennellä pappaikää, päätimme Jasperin kanssa että nyt oli pakko jättää orista varsa kotiin. Gold Snafu At polveutui edesmenneestä rakkaasta oristani, Glass Slipperistä ja Gold Snafun oli tarkoitus päästä jatkamaan sukuansa sekä erityisesti seuraamaan isänsä kavioiden jälkiä. Koska asiat eivät menneet halutulla tavalla, päädyimme lopulta testaamaan Gold Snafun ja kävi ilmi että orin hedelmällisyys ei ollut kovin hyvä. Päätimme kuitenkin ottaa riskin ja valitsimme orille Cressida nimisen tamman, joka oli jo ennestään varsonut.

Olimme varautuneet takaiskuihin Cressidaa astuttaessa ja ymmärsimme että tamma ei välttämättä tiinehtyisi ensimmäisellä kerralla. Kun epäonnistuneita yrityksiä oli jo takana neljä, olimme jo lähes luopuneet toivosta mutta päätimme yrittää vielä viimeisen, viidennen kerran. Viidennellä kerralla lykästi ja Cressida tiinehtyi, josta olimme valtavan huojentuneita. Cressidan edellisessä tiineydessä ei ollut mitään komplikaatioita ja tälläkin kertaa kaikki sujui miten pitikin. Gold Snafun suhteen päätimme että emme missään nimessä käyttäisi oria ulkopuoliseen jalostukseen ja tallin omille tammoille vain siinä tilanteessa jos olisi aivan välttämätön tilanne.

Cressida varssoi lopulta kauniin mustanruunikon tobianon tammavarsan, joka oli kuin ilmetty emänsä tuoden elävästi mieleen sen illan kuin Cressida syntyi. Päätimme nimetä tammavarsan Cressandraksi emälinjansa mukaan. Cressandra oli hyvin poikkeuksellinen varsa, joka oli luonteeltaan hyvin rohkea ja sosiaalinen rakastaen olla rapsutettavana ollen onnellisimmillaan juuri ihmisten sylissä. Vitsailimme usein siitä miten Cressandra oli kuin pieni sylikoira viihtyen enemmän ihmisten seurassa kuin muiden hevosten. Olisipa Cressandra tullut toimeen yhtä hyvin muidenkin hevosten kanssa ja olla haastamatta jatkuvasti laumatovereitaan.

Syyskuu 2017

Gold Snafu At osui silmiini vahingossa. Olin jo aiemmin selannut pintapuolisesti Atorinan myytäviä hevosia tarkoituksenani mahdollisesti ostaa joku. Kun päädyin toistamiseen selaamaan hevosia osui silmiini Gold Snafu At niminen rautias ori, jolla oli isänä edesmennyt Glass Slipper FW. Gold Snafu At oli puoliveli meidän Cassiolle, joka myöskin polveutui samasta orista. Cassion suhteen oli aikoinaan suuret odotukset sillä orista odotettiin isänsä kaltaista menestyjää. Cassio kuitenkin onnistui romuttamaan unelmat täydellisesti. Vaikka Cassio oli isänsä tavoin erinomainen kouluratsu, niin rakenteeltaan ori ei ollut lähelläkään isäänsä, josta jäi todisteeeksi KTK-III palkinto, joka harmitti paljon.

Salakavalasti mieleeni alkoi hiipiä suunitelma että jospa Gold Snafu At olisi enemmän isänsä veroinen kuin Cassio. Ainakin orilta löytyi rakennetta ja liikettä, kuten odottaa saattoi. Hieman ikäähän Gold Snafu Atilla oli, mutta ei ori suinkaan mikään toivoton tapaus ollut ja orilta löytyi jo kiitettävästi kilpailukokemustakin. Tosin Gold Snafu At ei ollut kilpaillut hetkeen, joten ensimmäinen projekti olisi saada ori kilpailukuntoon ja takaisin radalle. Jätettyäni tarjousta Gold Snafu Atista ei minun tarvinnut kauaa odottaa ja paperit pistettiinkin pian kuntoon. Kun kauppa oli virallisesti valmistunut, niin pistin Cassion myyntimarkkinoille (ehei, en ole lainkaan pinnallinen.. krhm). Gold Snafu At päätettiin muuttaa Cassion karsinaan ja vastavuoroisesti Cassio sai häädön toiseen talliin. Gold Snafu At kotiutui yllättävän nopeasti uuteen kotiinsa, vaikka ilmastonmuutoksessa oli varmasti totuttelemista.