Great Affair

VH18-012-0295

kwpn, ori
syntynyt 01.08.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
mustankirjava (Ee/aa/nT), 171cm
8v 12.12.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud


KRJ-II
8 + 40 + 22 + 10 + 11 = 91p.

© Decadent Colored Friesian Sport Horses © Decadent Colored Friesian Sport Horses © Decadent Colored Friesian Sport Horses © Decadent Colored Friesian Sport Horses © Decadent Colored Friesian Sport Horses © Decadent Colored Friesian Sport Horses
Ch. Great Gatsby
kwpn, 170cm, m tob - KTK-II
Great Spirit
kwpn, 172cm, m tob - KRJ-I
Great Lakes
N.L. Guadeloupe
Saratoga
kwpn, 169cm, rn - KRJ-II
Chicago
XM Sarah
Shall Be My Princess '88
bwp, 170cm, rt - KRJ-II, KTK-III
Le Petit Prince
bwp, 170cm, rt - KTK-II, KRJ-III
Les Sept Boules de Cristal
Les Fleurs du Mal
Shall Be My Queen
bwp, 169cm, m
King Cophetua
Lady Of The Lake

 

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3032.05p

Tahti ja irtonaisuus 3664.85p

kwpn t. Queen Elizabeth (e. Rosepike Spider)

Marraskuu 2018

Jokainen on varmasti joskus kuullut kauhutarinoita Zonjietin Leidistä. Jokainen vähänkään järkevä hevosihminen ei olisi käyttänyt sellaista hevosta jalostuksessa josta kuullessaan nousee väkisinkin niskakarvat pystyyn. Zonjiet oli aikoinaan saanut paljonkin närkästystä osakseen, ehkä se oli yksi syy miksi Leidin varsat eivät tehneet kauppaa. En voi kyllä moittia, kyseinen tamma oli lähellä ajaa minut hourulaan useammankin kerran. Leidin esikoinen Sapphire oli katastrofi, vaikkakin hyvin nätti ja lahjakas kouluratsu. Jos olisimme olleet viisaita hevosihmisiä niin emme olisi varsoneet Leidiä toistamiseen. Kauhulla odotimme millainen riiviö sieltä syntyisi, mutta onni taisi kerrankin olla puolellamme sillä Leidi antoi kauniin, hyväluonteisen (!!), kirjavan orivarsan, joka ei muistuttanut emäänsä missään.

Vaikka Great Affair oli nuori (ja Leidin jälkeläinen), niin halusimme nuoresta orista varsan. Great Affair oli ikäisekseen hyvin kypsä ja järkevä, jotka enteilivät että orista saattaisi olla materiaalia jalostusoriksi. Emäksi päätimme valikoida Rosepike Spiderin, joka oli tallin niin sanottu outolintu. Rosepike Spiderillä oli vieraat sukulinjat, mutta tamma oli luonteeltaan ja ulkonäöltään hyvinkin tavallinen ja harmaa, perushevonen siis. Loistava valinta siis, etenkään kun emme voineet tietää millaisen luonteen varsa perisi. Tuurillamme varsa tulisi perimään kauhutamman Leidin luonteen, vaikka isäori oli aivan toista maata.

Kun Rosepike sitten varsoi kirjavan tammavarsan, joka vaikutti hyvin tavalliselta, niin olimme onnellisia. Tammavarsa vaikutti hyvin paljon emältänsä, happamalta ja varautuneelta, joka ei helpolla päästänyt ketään muuta kuin emää lähelleen. Jep, olimme onnellisia. Emme saaneet uutta kauhuhevosta talliin, ainakaan näillä näkymin. Nimen päätimme kuitenkin antaa hieman Leidin mukaan ja lopulta varsalle päätettiin nimeksi Queen Elizabeth, jotta jokainen Leidin tietävä tietäisi että varsa oli lähtöisin Leidistä ja ehdottomasti siitä että jokainen Leidin linjasta lähtenyt hevonen ei ole täysin katastrofi. Ei Queen Elizabethista ikinä kaunista hevosta kasvaisi, sillä tammavarsa oli hyvinkin emänsä näköinen, mutta ehkä siitä tulisi kelpo kouluratsu. Kukapa tietää, ehkä tulevaisuus pääsee yllättämään.

Elokuu 2018

Leidi oli vanhemisen myötä tasaantunut huimasti jopa luovuttaen korkean laumapaikkansa nenille hyppivälle minishetlanninponille. Tamma alkoi olla jo siinä iässä että jos tamma aiottiin vielä varsottaa, niin se oli tehtävä heti. Leidin varsottaminen oli ollut monesti mielessä, mutta haaveet olivat aina kaatuneet siihen että sopivaa oria ei oltu löydetty. Olin jo melkein myöntänyt tappioni kunnes törmäsin Great Gatsby nimiseen oriin, jossa tietysti pisti heti silmään kirjava väritys. Suku oli entuudestaan vieras, vaikka tiesinkin orin isän nimeltä ja ihmettelin miksi Zonjietissa ei ollut kyseistä isälinjaa edustettuna. Tietysti halusin orista varsan. Great Gatsbylla ei ollut jälkeläisiä ennestään joten oli mahdoton sanoa mitä ori periyttäisi jälkeläisilleen. Tästä huolimatta päätin ottaa riskin ja astuttaa Leidin Great Gatsbyllä silläkin riskillä että lopputulos voisi olla täyskatastrofi.

Kun Leidi sitten eräänä aamuna synnytti mustankirjavan orivarsan, juhlittiin orivarsan syntymää samana iltana kantakapakassa. Meille oli Zonjietiin viime aikoina syntynyt vain tammavarsoja. Päätimme jatkaa isälinjan nimiteemaa ja ristimme orivarsan Great Affairiksi. Edellisen varsan kanssa oli ollut hieman ongelmia sillä Leidi ei ollut päästänyt varsaa nisälleen lainkaan kolmen ensimmäisen päivän aikana. Tietysti toivoimme että tällä kertaa tilanne olisi eri, mutta arvioimme väärin. Vasta viiden päivän sinnikkään yrityksen jälkeen Leidi päästi orivarsan nisälleen. Jos kehnoa alkua ei otettu lukuun, niin Leidi oli erinomainen emätamma vaikka toisinaan tuntuikin hieman ärsyyntyvän eloisan orivarsan haastaessa emäänsä leikkiin mukaan.

Great Affair ei juurikaan piitannut ihmisistä, orivarsa oli hyvin itsenäinen ja selvästi viihtyi enemmän hieman syrjällään laumassa ollen lähinnä emänsä riesana. Great Affair oli kuitenkin alusta alkaen helppo käsitellä, orivarsa oli fiksu ja oppi riimuun nopeasti. Tosin Great Affair oli myös vahvatahtoinen ja vaativa, selvästi emäänsä tullut, joka närkästyi helposti jos jotain tehtiin hänen mukaansa väärin. Orivarsalla oli luonnostaan upeat, näyttävät liikkeet ja aivan varmasti Great Affairista tulisi tulevaisuudessa erinomainen kouluratsu.