Queen Elizabeth

VH19-012-0031

kwpn, tamma
syntynyt 04.11.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
mustankirjava (Ee/aa/nTO), 168cm
8v 18.02.2019
ko Prix St. Georges
kasvattanut Zonjiet Stud


Päiväkirja

Marraskuu 2018
Jokainen on varmasti joskus kuullut kauhutarinoita Zonjietin Leidistä. Jokainen vähänkään järkevä hevosihminen ei olisi käyttänyt sellaista hevosta jalostuksessa josta kuullessaan nousee väkisinkin niskakarvat pystyyn. Zonjiet oli aikoinaan saanut paljonkin närkästystä osakseen, ehkä se oli yksi syy miksi Leidin varsat eivät tehneet kauppaa. En voi kyllä moittia, kyseinen tamma oli lähellä ajaa minut hourulaan useammankin kerran. Leidin esikoinen Sapphire oli katastrofi, vaikkakin hyvin nätti ja lahjakas kouluratsu. Jos olisimme olleet viisaita hevosihmisiä niin emme olisi varsoneet Leidiä toistamiseen. Kauhulla odotimme millainen riiviö sieltä syntyisi, mutta onni taisi kerrankin olla puolellamme sillä Leidi antoi kauniin, hyväluonteisen (!!), kirjavan orivarsan, joka ei muistuttanut emäänsä missään.

Vaikka Great Affair oli nuori (ja Leidin jälkeläinen), niin halusimme nuoresta orista varsan. Great Affair oli ikäisekseen hyvin kypsä ja järkevä, jotka enteilivät että orista saattaisi olla materiaalia jalostusoriksi. Emäksi päätimme valikoida Rosepike Spiderin, joka oli tallin niin sanottu outolintu. Rosepike Spiderillä oli vieraat sukulinjat, mutta tamma oli luonteeltaan ja ulkonäöltään hyvinkin tavallinen ja harmaa, perushevonen siis. Loistava valinta siis, etenkään kun emme voineet tietää millaisen luonteen varsa perisi. Tuurillamme varsa tulisi perimään kauhutamman Leidin luonteen, vaikka isäori oli aivan toista maata.

Kun Rosepike sitten varsoi kirjavan tammavarsan, joka vaikutti hyvin tavalliselta, niin olimme onnellisia. Tammavarsa vaikutti hyvin paljon emältänsä, happamalta ja varautuneelta, joka ei helpolla päästänyt ketään muuta kuin emää lähelleen. Jep, olimme onnellisia. Emme saaneet uutta kauhuhevosta talliin, ainakaan näillä näkymin. Nimen päätimme kuitenkin antaa hieman Leidin mukaan ja lopulta varsalle päätettiin nimeksi Queen Elizabeth, jotta jokainen Leidin tietävä tietäisi että varsa oli lähtöisin Leidistä ja ehdottomasti siitä että jokainen Leidin linjasta lähtenyt hevonen ei ole täysin katastrofi. Ei Queen Elizabethista ikinä kaunista hevosta kasvaisi, sillä tammavarsa oli hyvinkin emänsä näköinen, mutta ehkä siitä tulisi kelpo kouluratsu. Kukapa tietää, ehkä tulevaisuus pääsee yllättämään.