Rotuesittely: Colorado ranger

IRL colorado ranger on ennemmin appaloosan verilinja, kuin rotu. Kaikki IRL colorado ranger kantakirjaan hyväksyttävät hevoset polveutuvat kahdesta appaloosaorista, Patchesista ja Maxista. Usein rodun edustajat on kaksoisrekisteröity myös appaloosien kantakirjaan. Rodun kasvatus ei ole Yhdysvaltojen ulkopuolella saanut suosiota, eikä Yhdysvalloissakaan rotu ole valtavirrassa tunnettu, kasvattajia kuitenkin löytyy jonkin verran.

Appaloosan lisäksi rodun jalostukseen oikeassa maailmassa on luvallista käyttää ainakin quartereita, englantilaisia ja arabialaisia täysiverisiä sekä ara-appaloosia. Ponit, paintit ja kylmäveriset on erikseen kielletty, ja rotuyhdistyksen sivuilla jääkin muutama asia hieman epäselväksi. Ei ole täyttä varmuutta, voidaanko muita polveutumisvaatimukset täyttäviä hevosia (esimerkiksi anglo-arabit) käyttää jalostukseen ja onko muu kuin tiikerinkirjavuus sallittua. Rotuyhdistys ilmoittaa, ettei värejä rajoiteta, mutta paintit on ilman kummempaa syytä erikseen kielletty jalostuksessa. Virtuaalimaailman puolella olemme eläneet tämän suhteen melko vapaasti ja virtuaalirangereita löytyykin melkein jokaisessa kuviteltavassa värissä. Tiikerinkirjavuuden eri muodot ovat rangereilla (kuten appaloosilla) yleisin ja toivotuin väri.

Kuten värin, myöskään koon suhteen virallisia tiukkoja rajoja ei ole määritelty. Säkäkorkeus IRL vaihtelee suunnilleen 144-163 senttimetrin välillä, mediaanin pyöriessä 152 paikkeilla. Värin ja säkäkorkeuden lisäksi myös rakenne vaihtelee risteytysjalkostuksen seurauksena melkoisesti, vaikka yhteisiä jalostustavoitteita onkin (sopusuhtainen pää, tiivis runko, vahva takaosa, kova kavioaines sekä hyväasentoiset ja terveet jalat).

Vaihtelevuutensa ansiosta colorado ranger on mukava rotu virtuaalimaailmaan. Mahdollinen väriskaala oikeilla risteytyksillä kattaa melkein kaikki mahdolliset hevosen värit, kokoskaalasta saa valittua omaan käyttöön juuri sopivan yksilön ja sopivalla jalostuksella rotu sopii myös useimpiin lajeihin ainakin harrastehevosena, jos ei ihan huipputasolla.

Jutun kirjoitti © Avery-Stables, kuvassa Orange Wood’s Chocolate Moon © Heather

HOF: 2kpl WRJ-I & 1kpl WRJ-II

Onnittelut Hall Of Fameen pääsystä! Muistattehan noutaa palkintoplakaatin täältä.

Windholm WRJ-I
Kisaosio: 40p / Sukuosio: 19p / Jalostusosio: 20p / Lisäosio: 19p / CUP: 3p
Yhteensä 101 pistettä

Dead’s Tickertape WRJ-II
Kisaosio: 40p / Sukuosio: 20p / Jalostusosio: 20p / Lisäosio: 16p / CUP: 3p
Yhteensä 99 pistettä

Chromium Cheetah ’DW WRJ-I
Kisaosio: 40p / Sukuosio: 22p / Jalostusosio: 20p / Lisäosio: 17p / CUP: 1,5p
Yhteensä 100,5 pistettä

Esittelyssä: Deadwood Rangers

WRJ esittelee silloin tällöin virtuaalisia lännenratsastustalleja ja westernrancheja. Jos haluat julki esittelyn omasta tallistasi, ota yhteys ylläpitoon.

Deadwood Rangers on kahden virtuaaliharrastajan yhteinen projekti, jonka tavoitteena on kasvattaa monipuolisia colorado ranger -rotuisia hevosia, ehkä samalla jopa innostaen muitakin rodun pariin. Tallin virallinen toiminta alkoi virallisesti alle kymmenen lännenratsastukseen painottuneen hevosen voimin vuonna 2013. Välissä ehti olla pari hiljaisempaakin vuotta, mutta nykyään Deadwood porskuttaa eteenpäin yli kymmenkertaisella hevosmäärällä. Suurin osa hevosista on edelleen lännenratsastukseen painottuneita, mutta vuosien saatossa joukkoon on eksynyt muissakin lajeissa kilpailevia yksilöitä. Kilpailulajien laajentumisen lisäksi myös rotukanta on laajentunut muutaman muunrotuisen colorado ranger -jalostukseen soveltuvan hevosen sekä maskottuponi Keken hankinnan myötä.

Tilan pääpaino on kasvatuksessa, mikä näkyykin yli satana syntyneenä kasvattina. Luku on melko huikea, kun Virtuaalinen ratsastajainliittokin on kautta aikojen rekisteröinyt vain 272 rangeria. Toki rekisteröimättömiä ja vain Laukkaurheilukeskuksen rekisterissä olevia hevosia on enemmän kuin tämä luku. Kasvatuksen lisäksi Deadwood järjestää kilpailutoimintaa lännen- ja laukkaratsastuksen saralla.

Tervetuloa tutustumaan tiloihin ja rotuun, mahdollisesti kotiinpaluu tapahtuu oma rangeri kainalossa!

TUTUSTU DEADWOOD RANGERSIIN.

© Delyth Angharad ja kati

Kalenterityöntekijät – tervetuloa!

VRL:n kalenteriin lännenkisoja hyväksymään ja valvomaan on iloksemme ilmoittautunut monta innokasta! Kalenterissamme on tällä hetkellä yhteensä viisi paria apukäsiä, joten tällä kokoonpanolla toiminta varmasti rullaa sulavasti! Ei muuta kuin nyt intopiukeana järjestämään lännenkisoja ja anomaan niitä kalenteriin!

Kalenterityöhön perehdyttäjänä ja neuvojana toimii felissa, johon voi tarpeen vaatiessa ottaa yhteyttä.

Kiitos kaikille ihanille kalenterityöntekijöille! ♥

PS. Myös varatuomariksi voi rohkeasti hakea, sekä WRJ:n sisällöntuottajaksi!

Mainos: Caballoxin ja Stezonin tuoteuutuudet!

Westernvarusteiden persoonallinen laatutuotemerkki Caballox on tuonut markkinoille Stargazer-farkut sekä Inferno-satulan! Nämä jalkaan ja uuteen satulaan – ja on taatusti kisojen tyylikkäin ratsukko! Lisäksi Stezon on palauttanut kauppojen hyllyille toisen erän suosittuja Animal Guide -vöitään nyt hopean lisäksi kuparissa sävyssä!

Molempien tuotemerkkien tuotteita on saatavilla Apples&Bootsin valikoimasta.

WRJ aloittaa villihevosvälityksen!

Oma villihevonen… Onko koskaan käynyt mielessä?

WRJ:n uutena sivutoimintana on ympäri maailmaa tuodut villihevoset, joita meiltä voi tilata tuontina tai selailla jo olemassa olevia adoptoitavia yksilöitä varsinkin mustangeissa ja brumbyissa. Hevosia toimitetaan toiveiden mukaisesti räätälöitynä suoraan jaokselta tai yhteistyössä niitä välittävien virtuaalitallien kautta.

Toiminta on vasta käynnistymässä ja tulee ajan oloon kehittymään lisää. Otammekin tässä vaiheessa vastaan niin yhteistyötalleja villihevosten tuojina, kuin toiveita mahdollisten muiden kuin amerikkalaisten ja australialaisten villihevosten suhteen. Myös ensimmäisiä tuontitoiveita saa jo esittää!

Aiheesta lisää. 

Uudet palkitut nyt myös rekisterissä

WRJ on lisännyt kaikille uuden pisteytyksen mukaisesti palkituille hevosille WRJ-palkinnot VRL:n rekisteriin. Tästä lähtien palkinnot lisätään Virtuaalisen Ratsastajainliiton tietokantaan automaattisesti samaan aikaan, kun hevonen pääsee Hall Of Fameen.

WRJ uudessa VRL:ssä

Virtuaalihevosharrastushistorian yksi virstan pylväs on saavutettu: VRL eli Virtuaalinen Ratsastajainliitto on syntynyt uudelleen entistä ehompana aivan uuteen uskoon ja siitä hurjan suuret kiitokset sekä suosionosoitukset niin uuden VRL:n koodareille, kuin muillekin mukana projektissa olleille!

Muutos vaikuttaa myös WRJ:n toimintaan siten, että jaoksen ylläpitäjät ottavat isomman vastuun jaoksen toiminnasta tästä lähtien myös VRL:n puolella. VRL-WRJ-yhteistyö tulee siis olemaan selkeämpää ja toimivampaa. Lähitulevaisuudessa tulemme avaamaan ainakin kalenterityöntekijöiden rekryn, joihin on jo aiemmin tullut kyselyjä sekä tarjottu auttavaa kättä – olkaa siis valmiina, kun avoin haku alkaa! WRJ on täten myös aktivoitu Virtuaalisen Ratsastajainliiton uusille sivuille.

Kohti uljasta tulevaa!

VIRTUAALINEN LÄNNENRATSASTUSJAOS