Dochas Misangin haastattelu

Minja Jaakkola haastattelee tämän vuoden PJ-kisaajia, heidän joukossaan PJ’23-mestari Dochas Misangia!

Vuosi sitten voitit Power Jumpin Berry Banoffee G. :n kanssa. Miten voitto on vaikuttanut tämän vuoden valmistautumiseen ja millaisella ratsulla lähdet puolustamaan mestaruutta?

”Tämä vuosi on ehdottomasti ollut hauskin! Voitosta on seurannut valtava määrä positiivista. Tämän vuoden kisoihin on pystynyt valmistautumaan jotenkin rennommin, vaikka koen voittamisen edelleen päätavoitteena. Olen aina ollut sellainen etten tykkää hävitä, mutta en myöskään hermostu epäonnistumisista. Alkuperäinen suunnitelma oli kilpailla Berry Banoffeen varsalla Cinnabon Courrouxilla, mutta annoin sen viime hetkellä tyttärelleni. Joten tämän vuoden luottohevonen on Selfless G., se on tämän Cinnabonin emän emä.”

Voittonne kunniaksi saitte myös järjestysoikeuden tämän vuoden kilpailuille, joten kertoisitko millainen matka on ollut tätä esteratsastuksen suurtapahtumaa järjestäessä?

”Huh, ensimmäisenä tulen ajatelleeksi miten paljon työtä vaimoni Majina on näiden kinkerien onnistumisen kannalta tehnyt. En olisi ilman häntä tiennyt mitä tehdä ja milloin, olen siis ollut lähinnä käskytettävänä koko kevään! (*naurahtaa) Mutta vaikka töitä on ollut paljon, on meidän koko perhe ollut aivan järjettömän innoissaan. En muista milloin viimeksi olisin käynyt päivällis keskustelun jossa ei mainita Power Jumpia.”

Power Jumpin kerätessä mukaansa kaikki estemaailman suurimmat tähdet, kenen suoritusta odotat itse mielenkiinnolla?

”Tähän olisi tylsä vastata omat perheenjäsenet, joten sanon Oskari Käkiharju. Meillä oli siinä hyvä taisto viime vuonna ja hän jäi lopulta kakkoseksi… mahtoi miestä ärsyttää. (*nauraa)”

Millaisia terveisiä tai neuvoja haluaisit antaa viikonloppuun osallistuville kilpailijoille ja varsinkin sellaisille jotka ovat vasta kisauransa alussa?

”Ensinnäkin, en malta odottaa että pääsen kisaamaan taas ennen kaikkea kaikkien vanhojen tuttujen kanssa. Mutta taisin silloin edellisessä haastattelussa mainita jotain tilanteiden yllättävyydestä ja siitä miten asiat lopulta vain tapahtuu, kaikkeen ei siis voi valmistautua täydellisesti. Muistakaa siis suhtautua epäonnistumisten hetkellä armollisesti itseä kohtaan ja kun onnistutte – juhlikaa kunnolla! Toivotan onnea kaikille tämän vuoden koitokseen!”

© Minni & Marjahilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *