PJ’24-mestari: Cassenova G. & Iliana De La Rosa

Yhdysvallat veivät ensimmäistä kertaa voiton Power Jumpeissa, kun vuoden 2024 huipulle loikkasivat Iliana De La Rosa hevosella Cassenova G.! He suorittivat pääluokan ainoasta neljästä nollasta nopeimman vain juuri ja juuri suomalaisen Sofia Kultasaaren sekä Belgian Alex Kristensenin edestä.

Onneksi olkoon, Iliana De La Rosa! Upeasti ratsastettu tänään! Miltä tuntuu kannatella tuota painavaa kultaista PJ-pokaalia?

> Kiitos paljon! Tämä on aivan uskomatonta! Tuntuu aivan mahtavalta kannatella tätä pokaalia. Tämä voitto on aivan erityinen, ja olen todella ylpeä ainakin Cassenovasta, joka meidät voittoon vei. Tämä oli minulle suuri dream come true ja olen todella onnellinen!

Olisitko voinut uskoa pääluokan radalle lähtiessäsi, että tämä on lopputulos?

> Rehellisesti sanottuna, en ollut varma, mitä odottaa, sillä kilpailu oli todella kovaa. Oikeastaan en ole Cassenovan kanssa kauheammin kisannut, mutta treenattiin kovasti kotona Zionin valmentamana. Me ei edes tultu voittoa hakemaan vaan kokemusta mutta jotenkin radalla kaikki palaset loksahtivat paikalleen ja Cassenova vei meidät voittoon, josta olen ikuisesti kiitollinen.

Nollia saimme nähdä vain neljä, että siihen nähden rata tuntui olevan vaikeampi kuin päältäpäin uskoisi. Miten arvioisit suoritustanne ja rataa? Mikä mahtoi olla syynä vähiin nolliin yleisesti? Oliko jokin este suosikkisi?

> Rata oli ehdottomasti haastava, jopa minulle ja varmasti muillekin kisaaville. Jokainen este vaati tarkkuutta ja keskittymistä ja Cassenova ylitti ne täydellisesti! Mielestäni se, että vain neljä kilpailijaa sai nolla virhepistettä, kertoo todellakin radan vaikeudesta ja minun on silti vaikea uskoa että suoritimme radan puhtaasti. Muistan vieläkin sen tunteen kun radan jälkeen kuulin ohittavani Sofia Kultasaaren joka oli ennen minun vuoroani kärjessä. Ratani jälkeen olin melkein pyörtyä seuratessani muiden menoa kisaradalla, tunnelma oli erittäin jännittävä. Lempi este oli todellakin Valentines-este koska… noh.. se on pinkki! Pinkki on kiva väri. (hehe) ja noh oli myös Secret Garden-este hieno, se oli myös hauska hypätä! Joten ehkä nuo kaksi.

Miten kuvailisitte allanne voittoon hypännyttä Cassenova G.:tä? Mitkä ovat hevosen vahvuudet? Entä miten jatkossa, miltä Cassenovan tulevaisuus näyttää? Samalla tittelin voittaneella hevosellahan ei voi osallistua Power Jumpiin enää uudelleen.

> Cassenova on super kiltti kullanmuru jolla on paljon asiaa sekä energiaa. Esteillä tamma on aivan super ja jännittävissä tilanteissa Cassenova pysyy tyynenä. Saatoin välillä tuon radan aikana jännittää mutta Cassenova silti hyppäsi noiden esteiden yli super rohkeasti, tamma ei tainnut epäröidä yhtään! Tamman vahvuus on todellakin se, että Cassenova pysyy erittäin rauhallisena stressaavissa tilanteissa. Se vain jatkaa rohkeasti menoaan! Cassenovalla olisi potentiaalia kouluratsastuksessa mutta tamma todellakin syttyy esteillä ja sen näkee! Tamman tulevaisuus jatkuu kilpailuiden parissa vielä PJn jälkeen ja toivottavasti kilpa ura pysyy hyvä onnisena pitkäänkin. Tammalle ollaan myös mietitty varsaa, pitäisi vain etsiä sopiva ori.

Mitä sanoisitte muiden kanssakilpailijoiden radoista tänään? Kuka tuntui kovimmalta kisakumppanilta, kenen rataa kenties odotit (varmasti miehesi lisäksi) eniten?

> Vaikka en oikeastaan tuntenut monia kilpailijoita, oli upeaa seurata heidän suorituksiaan. Radalla näki todella taitavia ratsastajia ja hevosia. Vieläkin harmittaa ettei minulla ollut kauheammin aikaa tutustua tai puhua kenellekään, ehkä after rideilla on enemmän aikaa sitten tutustua muihin kilpailijoihin! En kauheammin tiedä, kuka oikeastaan tuntui kovemmalta kisakumppanilta… Tuli kyllä mieleen että joskus lyömme Zionin kanssa vetoa siitä, kumpi saa paremmat tulokset kisoista ja noh… tänään kai minä sain joten hahaa!

Viette PJ-kunniaa ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin. Miltä tuntuu saada kilpailut ensi vuonna lähemmäs kotia? Oletteko ottamassa osaa myös juhlavuotena 2025?

> On upeaa tuoda PJ-kunnia Yhdysvaltoihin! Se, että kilpailut järjestetään ensi vuonna lähellä kotia, tekee siitä vielä erityisemmän. Kyllä, olemme ehdottomasti suunnittelemassa osallistumista myös juhlavuotena! Tämä voitto antaa meille lisää motivaatiota ja intoa jatkaa harjoittelua ja kilpailemista.

Haastattelun antoi sekä artikkelikuva © Elizabeth VRL-14982

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *