Benalda vd Halor

VH18-012-0219

kwpn, tamma
syntynyt 04.05.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
cremello sabino (ee/Aa/nSb/CrCr), 161cm
8v 12.07.2018
ko Prix St. Georges
kasvattanut Zonjiet Stud

Päiväkirja

Historia
"Onko sun aivan pakko varsottaa Benuella?", Kysyi Jasper kun kerroin miehelle orivaihtoehdoista. Jasper oli vahvasti sitä mieltä ettei olisi järkevää varsottaa tammaa etenkin kun Benuellalla oli juuri nyt hyvä kisaputki menossa. Vetosin riskeihin, joita saattaisi aiheutua jos tamma varsotettaisiin vasta myöhemmällä iällä. Lopulta Jasperin oli pakko taipua tahtooni sillä mies tiesi että olin oikeassa. Seuraava riiita saatiin aikaan oria miettiessä. Jasper oli sitä mieltä, että pitäisi valita jokin kokenut siitosori mutta minä itse halusin välttämättä käyttää Excalibur v.d. Haloria, jolla ei ollut ennestään jälkeläisnäyttöjä. Keskustelimme Jasperin kanssa hyvin pitkään ja hartaasti asiasta

Lopulta Jasper kuitenkin taipui tahtooni, josta olin enemmän kuin tyytyväinen. Excalibur v.d. Halor oli ollut yksi murhekryyni, aikoinaan orin suhteen oli ollut kovatkin odotukset, mutta tästä huolimatta ruunivoikolle orille ei ollut siunaantunut ainuttakaan jälkeläistä. Mielessäni oli ollut kuitenkin aina jättää orista varsa talliin linjaa jatkamaan, mutta sekään ei ollut sujunut oikein odotusten mukaisesti sillä yksinkertaisesti sanottuna sopivaa tammaa ei vain ollut ilmaantunut. Excalibur ei ollut enään kovin nuori ja orilla oli alkanut olemaan entistä enemmän vaivoja, pelkäsimme että orin terveys pettäisi. Ei siinä tilanteessa voinut enään odottaa vaan lopulta päätimme astuttaa Excaliburin Benuallalla.

Jännitimme kovasti tiinehtyisikö Benuella ja kaikkien iloksi tamma tiinehtyi heti ensimmäisellä yrittämällä. Haaveilin mielessäni isosukkaisesta voikosta varsasta, ehkäpä jopa tuplavoikosta. Koska kyseessä oli Benuellan ensimmäinen varsa, pidimme tamman tilaa hyvin tiiviisti silmällä, sillä en halunnut varautua ikäviin yllätyksiin. Benuellan tiineysaika sujui ilman ongelmitta ja eräänä keskiviikkoaamuyöstä tamma oli varsonut tuplavoikon kauniin tammavarsan, joka sulatti sydämet heti. Benalda osoiti jo heti ensitunteina olevansa vahvatahtoinen varsa ja täysin riippumaton emästänsä, rohkea tammavarsa ei lainkaan arastellut meitä ihmisiä. Mahdoin miettiä mitäköhän jatkosta tulisi, Benuellalla olisi varmasti täysi työ varsansa kanssa.