Letiana vd Halor

KTK-III
(17 + 17 + 17 + 17 = 68p.)

KRJ-III
(7,5 + 40 + 21,5 + 20 + 0,5 = 89,5p.)

image

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, tamma
  • 166cm, ruunivoikko Ee/Aa/nCr
  • s. 04.11.2017 8v 12/18
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud NA

Luonnekuvaus

Lettu on vakavaluonteinen tamma, jolla on taipumus hermostua hankalien asioiden osuessa tielle. Tamma on myös hyvin tarkka omasta alueestaan joka ei epäröi potkaista jos joku esimerkiksi häiritsee tammaa syömisen aikana. Lettu ei ole helppo luonteeltaan eikä järin mukava, kaiken minkä teet tamman kanssa, saattaa hevonen ottaa sen liian vakavasti ja närkästyä. Letulta löytyy mielipide jokaiseen asiaan ja toisinaan yksinkertaisimmatkin hoitotoimenpiteet ovat oma haasteensa tamman kanssa.

Tamma on upea kouluratsu, mutta vain osaavissa käsissä joka tietää miten ratsastaa Letun kaltaista hevosta. Tamma on hyvin herkkä suustaan ja kyljistään, joka näyttää vahvasti mielipiteensä jos ratsastaja tekee jotain väärin. Lettu pitää työskentelystä, mutta tamman motivaation saa laskettua nollaan väärällä ratsastustavalla. Oikeissa käsissä tamma on eteenpäinpyrkiväinen ja yritteliäs, joka yrittää miellyttää ratsastajaansa ja joka tekee kaiken aina suurella innolla. Valitettavasti Letulle osuu kohdalle välillä tammamaisen huonoja päiviä, jolloin mikään ei tahdo luonnistua ilman kiukuttelua.

Lettu on jo kokenut kisakonkari, joka ei enään stressaa vieraassa ympäristössä, mutta tamma aistii herkästi ratsastajansa mielialan ja käyttäytyy sen mukaan. Lettu arvostaa omaa rauhaa ja häiriintyy jos joku vieras yrittää tulla esimerkiksi silittämään tammaa.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3097.37p Tahti ja irtonaisuus 3595.61p
image