Neverending Dream

VH19-012-0029

kwpn, ori
syntynyt 04.12.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
mustankimo (EE/aa), 168cm
8v 18.02.2019
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud


Neverending Story - KTK-II, KRJ-I Neverending Land - KRJ-II, KTK-II Calando
Everlong
Maud - KRJ-II, KTK-II Adler v. Althaus
Malwine
Oldfinion Quichwarz - KTK-II VIR MVA Ch. Schwarz 'D Gold - KTK-I Qquichwarze Seel
Luxuriös
VIR MVA Ch. Quintessence - KTK-II Declan
Quiana

Päiväkirja

Joulukuu 2018
Oldfinion Quichwarzin suhteen oli suuret suunitelmat siitä lähtien kun tamma Zonjietiin ensimmäisen kerran saapui. Quichwarz polveutui erinomaisista linjoista, lisäksi tamma oli lahjakas kouluratsu jonka rakenne oli myös kohdillaan. Sitemmin Quichwarz menestyi loistavasti Grand Prix tasolla saakka emmekä malttaneet odottaa että tamma siirtyisi jalostuskäyttöön. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunitelmien mukaisesti sillä pian sen jälkeen kun Quichwarz oli lopettanut kisauransa, joutui tamma ratsastusonnettomuuteen, jonka seurauksena tamma mursi takajalkansa kolmesta eri kohtaa, onneksi ratsastaja selvisi pienin vammoin. Quichwarzilla oli pitkä kuntoutus edessä ja toistaiseksi varsahaaveita jouduttiin lykkäämään. Kunhan tamman takajalka olisi riittävän vahva, niin aikoisimme varsottaa tamman.

Quichwarzin kuntoutukseen meni kaksi vuotta, sillä jouduimme ottamaan takapakkia useammankin kerran. Hiljalleen tamman takajalka tervehtyi ja lopulta eläinlääkäri näytti vihreätä valoa. Olimme täysin keskittyneet Quichwarzin kuntouttamiseen emmekä olleet lainkaan uskaltaneet miettiä tulevia oreja tammalle. Tamman kisauran lopussa olimme tietysti jo harkinneet muutamaa oria, mutta meillä kävi huono tuuri eikä kukaan näistä oreista ole enään saatavilla jalostukseen. Mietimme pitkään eri orivaihtoehtoja ja lopulta Jasperin kanssa tulimme siihen tulokseen että tulisimme käyttämään jotain tallin omaa oria. Halusimme varsasta vahvan suorittajan Grand Prix tasolle, joten lopulta päädyimme Neverending Story nimiseen hollantilaisoriin. Väinöksi kutsuttu ori oli vielä nuori, mutta oli tehnyt ansiokkaan uran kouluratsastuksessa polveutuen laadukkaasta suvusta. Orille oli jo siunaantunut pari jälkeläistä, jotka nuoresta iästä johtuen eivät olleet vielä kilpailleet, mutta kummallakin orijälkeläisellä oli erinomainen rakenne, hyvä luonne ja hyvät liikkeet jotka enteilivät hyvää kouluratsua.

Meillä oli epäilyksemme sillä kyseessä oli Quichwarzin ensimmäinen jälkeläinen ja tamman iän huomioon ottaen olimme jo henkisesti varautuneet takaiskuihin. Kaikki sujui odotettua paremmin ja lopulta Quichwarz varsoi kauniin mustan orivarsan joka pääsi omin avuin jaloilleen epäonnistuttuaan muutaman kerran. Orivarsa osoittautui jo ensimmäisinä päivinä hyvin rohkeaksi pikkuhevoseksi, joka suorastaan rakasti olla ihmisten paijattavana joka ei arastellut mitään. Muistimme ilmielävästi Neverending Storyn syntymän ja näissä kahdessa oli hyvin paljon samankaltaisuutta vaikka väri oli tietysti hieman eri. Kun orivarsa täytti viikon, päätimme antaa varsalle nimeksi Neverending Dream isälinjan mukaan.

Neverending Dream oli linjansa kolmas kasvatti. Tyypillistä linjassa oli nimiteeman lisäksi myös kimous, Neverending Dream oli epäilemättä kimo jonka huomasi valkoisesta rinkulasta silmien ympärillä. Orivarsan kasvaessa alkoi valkoista karvaa tulla yhä vain enemmän. Dream oli osoittautunut oikein kultaiseksi pojaksi, joka oli tavattoman rauhallinen etenkin orivarsaksi. Lennokkaista askellajeista päätellen Dreamista oli povattavissa ehdottomasti erinomainen kouluratsu. Jos orivarsan luonne pysyisi yhtä miellyttävänä kasvaessa aikuisikään, voisi Dreamista tulla jotain hyvin suurta.