Neverending Dream

KTK-II
(18 + 18 + 18 + 18 = 72p.)

KWPN-II
(4 + 3 + 40 + 10,5 + 10 + 6,5 = 74p.)

KRJ-I
(6,5 + 40 + 25 + 20 + 12,5 = 104p.)

image

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, ori
  • 168cm, mustankimo EE/aa/Gg
  • s. 04.12.2018 8v 02/19
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096) NA

Luonnekuvaus

Dino on hyvin vahvatahtoinen ja määrätietoinen hevonen, joka ei epäröi uusien asioiden tullessa tielle. Ori suorastaan huokuu itsevarmuutta aivan joka tilanteessa, joka on niin hyväksi kuin huonoksi. Dino ei ole luonteeltaan se helpoin hevonen, vastoinkäymisiä tulee helposti käsitellessä hevosta etenkin jos molemmat ovat eri mieltä siitä miten asiat pitäisi tehdä. Rutiinista poikkeaminen tuntuu olevan orille arka paikka kun asiat eivät mene kuin hevonen on tottunut. Dino tarvitsee vierelleen määrätietoisen ihmisen, joka tuntee hevosen ennestään. Todellisuudessa Dino ei järkyty yhtään mistään, mutta oria on helpompi käsitellä kun vain pysyy vanhassa ja tutussa rutiinissa.

Dino on hyvin herkkä hevonen ratsastaa, joka tuntee kyljissään ja suussaan kaikista pienimmätkin avut. Ratsastajan on oltava vakaa kuin kallio, sillä jos hevonen ottaa liikaa osumaa niin orin motivaatio laskee silloin nollaan ja on turha edes haaveillatkaan mistään ratsastuksesta. Dinolla on erinomaiset liikkeet ja ori on luonnostaan hyvin notkea, jolla on myös loistava kokoamiskyky. Dino on viisas hevonen, joka oppii uudet asiat nopeasti ja haluaa miellyttää ratsastajaansa. Vastapainoksi ori vaatii selkäänsä kokeneen ja osaavan ratsastajan, sillä Dinon on vaikea antaa ratsastajan virheitä selässä anteeksi. Ori on myös loistava kisahevonen, joka kuumuu kisapaikoilla mutta on kuitenkin yhtä hyvin ratsastettavissa mitä kotona.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3091.82p Tahti ja irtonaisuus 3784.54p
image

Joulukuu 2018

Oldfinion Quichwarzin suhteen oli suuret suunitelmat siitä lähtien kun tamma Zonjietiin ensimmäisen kerran saapui. Quichwarz polveutui erinomaisista linjoista, lisäksi tamma oli lahjakas kouluratsu jonka rakenne oli myös kohdillaan. Sitemmin Quichwarz menestyi loistavasti Grand Prix tasolla saakka emmekä malttaneet odottaa että tamma siirtyisi jalostuskäyttöön. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunitelmien mukaisesti sillä pian sen jälkeen kun Quichwarz oli lopettanut kisauransa, joutui tamma ratsastusonnettomuuteen, jonka seurauksena tamma mursi takajalkansa kolmesta eri kohtaa, onneksi ratsastaja selvisi pienin vammoin. Quichwarzilla oli pitkä kuntoutus edessä ja toistaiseksi varsahaaveita jouduttiin lykkäämään. Kunhan tamman takajalka olisi riittävän vahva, niin aikoisimme varsottaa tamman.

Quichwarzin kuntoutukseen meni kaksi vuotta, sillä jouduimme ottamaan takapakkia useammankin kerran. Hiljalleen tamman takajalka tervehtyi ja lopulta eläinlääkäri näytti vihreätä valoa. Olimme täysin keskittyneet Quichwarzin kuntouttamiseen emmekä olleet lainkaan uskaltaneet miettiä tulevia oreja tammalle. Tamman kisauran lopussa olimme tietysti jo harkinneet muutamaa oria, mutta meillä kävi huono tuuri eikä kukaan näistä oreista ole enään saatavilla jalostukseen. Mietimme pitkään eri orivaihtoehtoja ja lopulta Jasperin kanssa tulimme siihen tulokseen että tulisimme käyttämään jotain tallin omaa oria. Halusimme varsasta vahvan suorittajan Grand Prix tasolle, joten lopulta päädyimme Neverending Story nimiseen hollantilaisoriin. Väinöksi kutsuttu ori oli vielä nuori, mutta oli tehnyt ansiokkaan uran kouluratsastuksessa polveutuen laadukkaasta suvusta. Orille oli jo siunaantunut pari jälkeläistä, jotka nuoresta iästä johtuen eivät olleet vielä kilpailleet, mutta kummallakin orijälkeläisellä oli erinomainen rakenne, hyvä luonne ja hyvät liikkeet jotka enteilivät hyvää kouluratsua.

Meillä oli epäilyksemme sillä kyseessä oli Quichwarzin ensimmäinen jälkeläinen ja tamman iän huomioon ottaen olimme jo henkisesti varautuneet takaiskuihin. Kaikki sujui odotettua paremmin ja lopulta Quichwarz varsoi kauniin mustan orivarsan joka pääsi omin avuin jaloilleen epäonnistuttuaan muutaman kerran. Orivarsa osoittautui jo ensimmäisinä päivinä hyvin rohkeaksi pikkuhevoseksi, joka suorastaan rakasti olla ihmisten paijattavana joka ei arastellut mitään. Muistimme ilmielävästi Neverending Storyn syntymän ja näissä kahdessa oli hyvin paljon samankaltaisuutta vaikka väri oli tietysti hieman eri. Kun orivarsa täytti viikon, päätimme antaa varsalle nimeksi Neverending Dream isälinjan mukaan.

Neverending Dream oli linjansa kolmas kasvatti. Tyypillistä linjassa oli nimiteeman lisäksi myös kimous, Neverending Dream oli epäilemättä kimo jonka huomasi valkoisesta rinkulasta silmien ympärillä. Orivarsan kasvaessa alkoi valkoista karvaa tulla yhä vain enemmän. Dream oli osoittautunut oikein kultaiseksi pojaksi, joka oli tavattoman rauhallinen etenkin orivarsaksi. Lennokkaista askellajeista päätellen Dreamista oli povattavissa ehdottomasti erinomainen kouluratsu. Jos orivarsan luonne pysyisi yhtä miellyttävänä kasvaessa aikuisikään, voisi Dreamista tulla jotain hyvin suurta.