What A Lady

VH18-012-0200

kwpn, tamma
syntynyt 25.04.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkirjava (Ee/Aa/nT), 165cm
8v 12.05.2018
ko Prix St. Geroges
kasvattanut Zonjiet Stud
KRJ-I
5 + 40 + 25 + 20 + 11 = 101p.

What About Now - KRJ-II Racket Reciprocal
Continuous
Serenade Supreme
Spectre
Idenette II - KRJ-II Luxor II Kaschmir
Dynasty
Inetje Ikous
Jade

Jälkeläiset

kwpn t. What A Treasure (i. Sir Glanton)
kwpn o. What A Warrior vd Halor (i. Neverending Story)

Luonnekuvaus

Lady on vikkeläliikkeinen, mutta kiltti tamma, joka on toisinaan ruunamaisen lauhkea, mutta tavattoman yksinkertainen päästään, jolle asioiden opettaminen on vaikeata. Vaikka tammaa ei ole suotta älykkyydellä pilattu, on Lady kaunis ja oikein hyväluonteinenkin vielä. Lady on omalla tasollaan vahva suorittaja, josta kasvoi vielä hienompi kouluratsu mitä kukaan voisi ikinä kuvitella, ehkäpä emän geeneillä oli osuutta asiaan, mutta luonteen tamma on perinyt ehdottomasti isältään.

Lady on niitä hevosia, jotka eivät mielellään liikuttaisi eviään ellei ole aivan pakko. Tamma on tavattoman mukavuudenhaluinen ja usein hoitotoimenpiteiden ajan nuokkuu silmät ummessa näyttäen varsin harmistuneelta kun liikkeelle pitäisi lähteä. Vaikka Lady on hieman laiska, on tammalla todella vikkelät liikkeet jotka tulevat esitellyksi silloin kuin joudutaan kohtaamaan suurin inhokki, vesi. Lady vihaa vettä, vesilammikot kierretään kaukaa, toisinaan jopa tyylillä yli loikkien ja pesutilanteet sujuvat naurua pidätellen, sillä Lady alistuu pestäväksi, vaikka tamman ilme kielii enemmän kuin tuhat sanaa. Onneksi Lady on hieman yksinkertainen päästään, niin tamma ei edes ymmärrä kantaa kaunaa hoitajalleen. Tammalla on lyhyt muisti ja vaikka Lady yhtenä hetkenä murjottaisi hoitajalleen niin paria minuuttia myöhemmin tamma on taas korvat hörössä.

Ladyn pitäisi olla sulavaliikkeinen puoliverinen. Kyllä se puoliveriseltä näyttää ja liikkuukin kuin hieno kouluratsu, mutta vasta osaavalla ratsastajalla. Jos Lady saisi päättää, niin lönköteltäisiin lehmän lailla laiskasti ympäri kenttää. Lady ei ikinä anna enempää kuin on pakko, mutta asialle omistautuneella ratsastajalla tamma on varsin hieno kouluratsu, jolla on kivat liikkeet ja joka hyvin harva se päivä aiheuttaa ratsastajalleen sydämenpysähdyksiä tammamaisine kenkkuineen. Lady on kuin ruuna, tasaisen varma suorittaja, joka menee vaikka läpi harmaan kiven jos ratsastaja niin pyytää.

Lady on kaikinpuolin helppo kisakumppani, se tyytyy yksinkertaisiin olosuhteisiin eikä välitä vaikka joutuisi matkustamaan yksin. Kisapaikalla Ladya ei kiinnosta väenpaljous, jos se olisi Ladysta kiinni niin olisi tirsojen paikka. Kyllä se siitä virkoaa kun selkään päästään, vaikka alkuun saa tehdä töitä hiki otsassa jotta löytyisi yhteinen sävel. Ladysta on ihan parasta juuri tamman säyseys, vaikka se ei ole kouluratsujen eliittiä niin se on silti omiaan kouluratsastuksessa osittain juurikin luonteensa vuoksi.

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 1718.35p
Tahti ja irtonaisuus 2223.34p
Kouluratsastuksessa 3941.69p
Vaikeustasolla 7/8

Päiväkirja

Historia
What About Nowista ei ikinä odotettu liioin suuria. Oli suorastaan hämmentävää miten hyvin ori oli menestynyt kouluaitojen sisäpuolella. Monesti vitsailimme Jasperin kanssa siitä millaisia orin jälkeläiset tulivat olemaan. Kun orin ensimmäinen jälkeläinen syntyi, myytiin tammavarsa heti vieroitusiässä Alankomaihin. Olimme hämmentyneitä. Emme todellakaan säästäneet sanojamme Jasperin kanssa kuvailtaessa oria mahdolliselle ostajalle. Kun What About Nowin toinen varsa syntyi, ajattelimme tietysti ettei sitä kukaan osta. Väärin. Tälläkin kertaa varsa myytiin Alankomaihin, tosin eri kasvattajalle. Tällä kertaa istahdimme pökertyneinä alas sohvalle, mielessäni pyöri vain "Kuinka.. Miten.. Miksi..?". Varsojen kasvaessa seurasimme mahdollisimman läheltä näiden kasvua. Olimme tajuttoman häkeltyneitä siitä miten hienot hevoset niistä kasvoivat. Katsahdimme mitään sanomatta Jasperin kanssa toisiimme, molempien mielessä oli yksi ja sama asia. Zonjietiin oli saatava varsa What About Nowista.

Olimme lähes yksimielisiä siitä että Idenette II olisi täydellinen tamma What About Nowille. Olihan tamma toki kokematon siitostamma, mutta päätimme silti ottaa riskin. En halunnut odottaa liikoja syntyvältä varsalta, ehkä onni ei suosisi kolmatta kertaa. Tietysti toivoimme kirjavaa varsaa, ehkäpä oria. Kun varsa sitten syntyi, haukoimme henkeämme ihastuneena. Idenette oli aamuyöstä varsonut kauniin ruunikonkirjavan tammavarsan. Varsan kasvaessa emme edelleenkään halunneet odottaa varsalta liikoja. Tammavarsa päätettiin ristiä What A Ladyksi, joka ehkä ymmärtäisi nimen ironian tai sitten ei. Ladyn kasvaessa kävi ilmi että tammavarsa oli hyvin pitkälti isänsä kaltainen, helposti käsiteltäessä ja nöyrä, joskin isäänsä virkeämpi (luojan kiitos). Lady ei ollut kovin fiksu, joten jouduimme kertaamaan oppimiamme asioita monesti.

Kun Lady täytti neljä vuotta, uskalsimme viimeinkin myöntää että tammasta oli kasvanut hieno, hienompi mitä edes uskalsimme kuvitella, mutta ei suinkaan niin hieno että What A Lady vetäisi vertoja muille kovan tason puoliverisille. Osasimme odottaa että tammalta ei tulisi löytymään potentiaalia Grand Prix tasolle, mutta olimme silti iloisia huomatessa tamman kapasiteetin jopa Prix St. Georges tasolle asti. What A Lady oli paljon parempi kouluratsu mitä isänsä ikinä. Tammast huokui selvästi isänsä rauhallinen luonne, mutta muut hyvät kouluratsun ominaisuudet olivat kotoisin emän puolelta.