What A Treasure

VH19-012-0026

kwpn, tamma
syntynyt 25.10.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkirjava (EE/AA/nT), 166cm
8v 12.02.2019
ko Intermediate I
kasvattanut Zonjiet Stud© Haras du Neant © Haras du Neant © Haras du Neant © Haras du Neant
Sir Glanton
KRJ-I, KTK-II
Sir du Glaer
KRJ-III
Sirocco
Pescia
Romantica
KRJ-I, KTK-II
Timoko
Amira
What A Lady
KRJ-I
What About Now
KRJ-II, KWPN-II
Racket
Serenade
Idenette II
KRJ-II
Luxor II
Inetje

 

What A Treasure on tyypillinen linjansa edustaja. "What" linjan hevonen on aina kirjava, hyväluonteinen, vähemmän kaunis mutta tässä linjassa ei panosteta rakenteeseen vaan luonteeseen ja ratsun ominaisuuksiin. Vaikka valitsimme Treasurelle hyvärakenteisen ja korkean tason kouluratsun, on Treasure ehdottomasti perinyt emältänsä lähes kaikki ominaisuudet ja isältänsä temperamenttisuuden joka tulee ilmi vasta työskennellessä. Treasurella on rakenteenseensa nähden tahdikkaat liikkeet joka liikkuu varsin ketterästi jopa Intermediate I tasolle asti.

Treasure on sellainen hevonen, jonka uskaltaisi jättää ihan huoletta kokemattoman ihmisen pariin, tamma on niin lauhkea hoidattaessa että nuokkuu silmät puoliummessa eikä mikään saa Treasurea järkähtämään paikaltaan. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat helposti, tosin Treasure inhoaa vettä ja jos tamma tietää että ollaan menossa pesukarsinaan niin Treasure haraa kaikin voimin vastaan, mutta lopulta antaa kuitenkin aina periksi. Toinen ongelma on se, kun varusteet ollaan saatu niskaan ja pitäisi töihin lähteä niin ei tällöinkään Treasurea huvita kun pitäisi kotoisasta karsinasta lähteä. On ihan tavanomainen näky nähdä tamman löntystävän etanavauhtia naama happamana ratsastajansa perässä.

Treasuren laiskottelu jatkuu kun ratsastaja on päässyt selkään, mutta tamma virkistyy alkuverryttelyiden myötä ja alkaa näyttää kipakan puolensa, Treasurea vain täytyy muistuttaa miksi täällä ollaan. Kun tamma on täysin hereillä, on Treasure reaktiivinen hevonen jolla on hämmästyttävän paljon temperamenttia. Tamma on kuitenkin hyvin yritteliäs ja keskittyy aina suoritukseensa, vaikka toisinaan suoritus on ehkä vähän liiankin lennokas jos ratsastaja ei pidä varaansa. Loppupeleissä Treasure ei ole lainkaan hullumpi kouluratsu, jos tammaa vain osaa käsitellä oikein.

Jälleen kerran Treasure osoittaa haluttomuutensa kun hevonen pitäisi lastata traileriin. Jos Treasure tietää että ollaan lähdössä pois tutusta ja turvallisesta paikasta, niin tamma lyö jarrut lukkoon. Treasure vaatii vain vähän suostuttelua, täyden heinäverkon jotta tamman saisi traileriin. Onneksi Treasuren saaminen trailerista on kymmenkertaisesti helpompaa. Tamma jännittää aina kisapaikoilla, mutta oman ihmisen turva tuo Treasurelle lohtua. Radalle päästyään tamma on jo rentoutunut jonkun verran ja on taas oma ratsastettava itsensä.

  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Kouluratsastus 9/8

Kuuliaisuus ja luonne 2016.68p

Tahti ja irtonaisuus 2600.78p

Lokakuu 2018

What A Treasure sai alkunsa kun halusimme astuttaa tamman emän, What A Ladyn. Perinteen mukaisesti halusimme jatkaa "What" nimiteemaa, joka oli lähtenyt liikkeelle What A Ladyn isästä, What About Nowista joka oli ylittänyt kaikki odotukset osoittautuen paremmaksi periyttäjäoriksi mitä kouluratsuksi. Koska kyseessä ei ollut kuitenkaan mikään huippu koululinja, piti What A Ladylle valita tasokkaampi ori. Lady oli itse menestynyt kohtalaisesti PSG luokissa, mutta haaveilin varsasta joka yltäisi emäänsä korkeimpiin luokkiin.

Sopivia orivaihtoehtoja oli Zonjietissa vain muutama ja lopulta päädyimme Sir Glanton nimiseen belgialaiseen oriin, joka oli tallin omia kasvatteja ja hiljattain lopettanut menestyksekkään kouluratsastusuransa. Sir Glanton oli luonteeltaan temperamenttinen, mutta hyvin nöyrä ihmisten käsissä ja aivan mahtava kouluratsu. Lady oli puolestaan kiltti ja rauhallinen, joten toivoimme Sir Glantonin luonteenpiirteiden tuovan hieman räväkkyyttä tulevan varsan luonteeseen.

Noin vuotta myöhemmin Lady oli varsonut kauniin, tummanruunikonkirjavan tammavarsan joka ristittiin pian syntymänsä jälkeen What A Treasureksi tietysti toiveena että tammavarsasta kasvaisi nimensä ja vanhempiensa veroinen ratsu. Treasure oli selvästi perinyt molemmilta vanhemmiltaan luonteenpiirteitä. Emänsä tavoin tammavarsa oli kiltti, joka suorastaan palvoi maata ihmisten jalkojen alla ja oli äärettömän ihmisrakas. Isänsä temperamenttisuuden huomasimme vasta töitä tehdessä, Treasure ei ollut kovin kärsivällinen hevonen joka saattoi toisinaan hermostua jos ei ymmärtänyt tehtävänantoa. Treasure ei ollut kovin fiksu tammavarsa, josta syystä jouduimme ottamaan monesti takapakkia ja kertaamaan samoja asioita yhä uudelleen ja uudelleen.

Treasuren kasvaessa, huomasimme että tammavarsa oli perinyt rakenteensa aivan muualta, ehkäpä emän isältä. Tamma ei ollut kovin kaunis tai hyvärakenteinen, joka tietysti tuli pienenä pettymyksenä, mutta onneksi pettymystä lievensi se tosiasia että Treasurella oli hämmästyttävän lennokkaat liikkeet, joka kieli siitä että tammalla saattaisi olla potentiaalia kouluratsuksi, vaikka kärsivällisyyttä jouduttaisiin opettamaan tammalle epäilemättä monien mutkien kautta, että tammalla riittäisi keskittymiskykyä kouluradalle.