Sir Winston

KTK-III
(16 + 17 + 16 + 16 = 65p.)

KRJ-I
(8 + 40 + 25 + 20 + 9,5 = 102,5 p.)

image

Perustiedot

  • belgialainen puoliverinen, ori
  • 166cm, ruunikko Ee/Aa
  • s. 04.11.2018 8v 02/09
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096) NA

Luonnekuvaus

Winston on hevonen, jolta löytyy paljon rämäpäisiä piirteitä, mutta samalla ori on kaikkea mitä hyvältä kouluratsulta edellytetään. Winston kiihtyy helposti nollasta sataan joten tei mitä tahansa orin kanssa, temperamenttisuus näkyy aivan jokaisessa tilanteessa. Winston ei ole kuuluisa kärsivällisyydestään tai rauhallisuudestaan, joten oria käsitellessä vaaditaan ehdottoman kokenutta kättä joka tuntee temperamenttiset hevoset. Winston ei pelkää oikeastaan mitään, joka on sekä hyvä että huono ominaisuus. Ori on toisinaan myös tyhmänrohkea eikä ymmärrä oman turvallisuutensa päällen. Winstonia ei ikinä sää jättää yksin mihinkään riimun kanssa ja jos ori on pakko loimittaa niin loimen täytyy olla sellainen jonka kanssa ei voi saada vahinkoa aikaiseksi.

Vaikka Winstonin voisi kuvitella soveltuvan enemmän este- tai kenttäratsuksi luonteeltaan, on ori ehta kouluratsu. Orilla on luonnostaan lennokkaat, näyttävät ja yhtä vahvat askellajit. Kärsivällisyyttä Winstonille on jouduttu opettamaan töitä tehdessä hankalimman kautta ja nykyään ori on osaavalla ratsastajalla taitava kouluhevonen, joka selvittää vaativimmat tehtävät kuin leikiten. Winstonin keskittymyskyky herpaantuu välillä, joten ratsastajalla riittää kädet täynnä töitä yrittäen saada orin kulkemaan oikein. Winstonin rämäpäisyydestä on myös hyötyä, sillä ori on vedenkestävä kisahevonen jota ei mikään saa pois tolaltaan.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Prix St. Georges

 

Kouluratsastus taso 8/7 Kuuliaisuus ja luonne 1753.70p Tahti ja irtonaisuus 2377.53p
image

Marraskuu 2018

Wielanda oli astutettu viikko sitten tilan omalla orilla, Sir Glantonilla. Vaikka kyseessä oli kaksi täysin erilaista hevosta sukujuurineen, niin silti kummankin vanhemmat olivat muuttaneet Zonjiet Studiin viiden muun hevosen joukossa, jotka olivat kaikki tietysti heräteostoksia mutta joiden hankkimista en ole katunut päivääkään. Wielanda ja Sir Glanton olivat molemmat vanhempiensa ensimmäisiä varsoja, joten tietysti kaikki oli vielä hieman riskipeliä kun emme voineet olla varmoja mitä ominaisuuksia varsa tulisi perimään. Wielanda oli ollut jo päivän ikäisestä lähtien oikea rämäpää ja uhkarohkea hevonen, mutta samalla kuitenkin hyvin nopea oppimaan joka oli osoittautunut hyödyksi kun tamman ratsukoulutusta oltiin aloitettu. Sir Glanton oli puolestaan hieman temperamenttinen luonteeltaan, joskin hyvin sosiaalinen ja seurallinen.

Eräänä päivänä Wielanda oli varsonut ruunikon orivarsan, olimme hieman pettyneitä että varsa ei ollut perinyt isänsä tummaa väritystä, mutta emmeköhän sopeutuisi asiaan. Vaikka orivarsa oli Wielandan ensimmäinen, niin käyttäytyi tamma kuin mikäkin kokenut siitostamma. Olimme huojentuneita huomatassamme että kaikki sujui erinomaisesti. Olimme toivoneet orivarsaa, sillä halusimme ehdottomasti päästä jatkamaan isälinjan nimiteemaa. Isipappa Sir du Glaer oli linjan kantahevonen, josta Sir Glanton polveutui. Lopulta päätimme nimetä varsan Sir Winstoniksi, tutummin kuitenkin vain Winston tai Vinski.

Winston kasvoi hyvin nopeasti oikein komeaksi nuorikoksi. Jo vuotiaana Winston oli hyvin kehittynyt ikäisekseen ja osoitti jo tällöin vaadittavia ominaisuuksia mitä kouluratsulta vaaditaan. Winston oli selvästi perinyt molempien vanhempiensa piirteet, isänsä tavoin ollen temperamenttinen ja emänsä tavoin hurjapää, joka ei (ikävä kyllä) pelännyt mitään. Muutaman kerran Winston on jo juossut sähkölangoista läpi, koska ori ei tuntunut ottaneen opikseen niin jouduimme lopulta siirtämään Winstonin toiseen tarhaan. Luojan kiitos Winston on surkea hyppääjä joten ei ole pelkoa että ori hyppäisi puuaidan yli. Onhan Winston hieman hankala hevonen toisinaan, mutta nopea oppimaan ja tekee mielellään töitä. Orilla on aivan uskomattomat liikkeet ja Winstonilla on kaikki mahdollisuudet pärjätä kouluratsuna.