Sir Winston

VH19-076-0001

bwp, ori
syntynyt 04.11.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (Ee/Aa), 166cm
8v 18.02.2019
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud


Sir Glanton - KTK-II Sir du Glaer - KTK-III Cavortius
Gilfre
Romantica - KTK-II Timoko
Amira
Wielanda - KTK-II Waldorf - KTK-III Obelix
Almighty Hayley
Zaira - KTK-II Luxor II
Inetje

Päiväkirja

Marraskuu 2018
Wielanda oli astutettu viikko sitten tilan omalla orilla, Sir Glantonilla. Vaikka kyseessä oli kaksi täysin erilaista hevosta sukujuurineen, niin silti kummankin vanhemmat olivat muuttaneet Zonjiet Studiin viiden muun hevosen joukossa, jotka olivat kaikki tietysti heräteostoksia mutta joiden hankkimista en ole katunut päivääkään. Wielanda ja Sir Glanton olivat molemmat vanhempiensa ensimmäisiä varsoja, joten tietysti kaikki oli vielä hieman riskipeliä kun emme voineet olla varmoja mitä ominaisuuksia varsa tulisi perimään. Wielanda oli ollut jo päivän ikäisestä lähtien oikea rämäpää ja uhkarohkea hevonen, mutta samalla kuitenkin hyvin nopea oppimaan joka oli osoittautunut hyödyksi kun tamman ratsukoulutusta oltiin aloitettu. Sir Glanton oli puolestaan hieman temperamenttinen luonteeltaan, joskin hyvin sosiaalinen ja seurallinen.

Eräänä päivänä Wielanda oli varsonut ruunikon orivarsan, olimme hieman pettyneitä että varsa ei ollut perinyt isänsä tummaa väritystä, mutta emmeköhän sopeutuisi asiaan. Vaikka orivarsa oli Wielandan ensimmäinen, niin käyttäytyi tamma kuin mikäkin kokenut siitostamma. Olimme huojentuneita huomatassamme että kaikki sujui erinomaisesti. Olimme toivoneet orivarsaa, sillä halusimme ehdottomasti päästä jatkamaan isälinjan nimiteemaa. Isipappa Sir du Glaer oli linjan kantahevonen, josta Sir Glanton polveutui. Lopulta päätimme nimetä varsan Sir Winstoniksi, tutummin kuitenkin vain Winston tai Vinski.

Winston kasvoi hyvin nopeasti oikein komeaksi nuorikoksi. Jo vuotiaana Winston oli hyvin kehittynyt ikäisekseen ja osoitti jo tällöin vaadittavia ominaisuuksia mitä kouluratsulta vaaditaan. Winston oli selvästi perinyt molempien vanhempiensa piirteet, isänsä tavoin ollen temperamenttinen ja emänsä tavoin hurjapää, joka ei (ikävä kyllä) pelännyt mitään. Muutaman kerran Winston on jo juossut sähkölangoista läpi, koska ori ei tuntunut ottaneen opikseen niin jouduimme lopulta siirtämään Winstonin toiseen tarhaan. Luojan kiitos Winston on surkea hyppääjä joten ei ole pelkoa että ori hyppäisi puuaidan yli. Onhan Winston hieman hankala hevonen toisinaan, mutta nopea oppimaan ja tekee mielellään töitä. Orilla on aivan uskomattomat liikkeet ja Winstonilla on kaikki mahdollisuudet pärjätä kouluratsuna.