Valmennuskerta tynnyrinkierrossa

Tämä oli WRJ:n tarjoama palkintovalmennus hevoselle Blossom Sound.

Soundi oli hyväntuulinen hevonen, jolla oli mukava työskentelyasenne. Alusta pitäen sen korvat sojottivat eteen ja olemus sanoi: ”Valmiina ollaan!” Kentällä olevat tynnyrit saivat Soundin nimensä mukaisesti hyrräämään, mutta se malttoi siitä huolimatta alkuun vain kävellä (ja väliin vähän kevyesti hölkkäillä). Ratsastajan mukaan Soundi oli parhaimmillaan nopeissa aikalajeissa, joten teimme tänään sen mieliksi ja pidimme barrel racing -valmennuksen. Ratsastajalla oli hyvä pitkä ja rento istunta ja Soundi oli miellyttävän yhteistyökykyinen. Sen askellajit ovat pehmeät ja joustavat, joten olisi kiinnostavaa nähdä millaista kipakkuutta niistä irtoaisi tosipaikan tullen.

Aloitimme rennon lämmittelyn jälkeen laukkakahdeksikolla kahden tynnyrin ympäri. Tahti sai olla rauhallinen ja tasainen. Kahdeksikon keskuskohdassa tuli ottaa välitön seis ja peruutus, jolla testattiin Soundin kuuliaisuutta ja valmisteltiin sen reaktionopeutta. Pysähdykset onnistuivat erinomaisesti. Peruutuksissa oli hieman kiemurtelua. Muutaman toiston jälkeen Soundi tuli ohjata peruutuksesta suoraan 180-asteen käännökseen ja nostaa uudelleen laukalle nyt päinvastaiseen kiertosuuntaan. Soundin joustavuus oli hienoa! Hyvin pehmeät, mutta nopeat käännökset!

Seuraavaksi ratsukko sai aloittaa varsinaisen kolmipisteisen tynnyriradan. Otin aikaa. Soundin heikkoutena ovat lähdöt; se on hieman tahmea ja hidas lähtemään liikkeelle, mutta ollessaan vauhdin päällä se pystyy pitämään sitä hyvin yllä ja olemaan täsmällinen. Soundilla oli herkkyyttä eikä se osunut tynnyreihin, vaikka kiersi ne ihanteellisesti juuri niin tiukasti kuin suinkin oli mahdollista. Ratsastaja teki satulassa turhan paljon; olin varma, että Soundi pärjäisi paremmin, jos ratsastaja jättäisi isomman vastuun sille. Myös loppukiritys kulutti aikaa, sillä Soundi kiihtyy viiveellä. Vahvuuksia ovat siis itse huolelliset käännökset ja spin-nopeus, mutta kehittämistä vaatii räjähtävyys. Takaosan lihaksiston treenaus voisi auttaa asiaan, kuten myös vaihteleva treeni sisältäen paljon nopeita, toistuvia siirtymisiä.

Ratasuoritus parani ensin puolellatoista sekunnilla ja viimeisellä kierroksella jo jopa vajaalla kolmella sekunnilla, mikä oli huikea tulos lyhyessä ajassa. Sanoisin, että Soundille on eduksi perusteellinen lämmittely. Sen huomasi, että mitä enemmän sai liikuttua, sitä paremmin Soundi myös toimi. Alkukankeus ropisi, kun pääsi hommiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *