Vuoden 2019 PJ-mestarin haastattelu

Esteratsastuksen suurkilpailutapahtuma Power Jump hypätään tänä vuonna Ahvenanmaan maisemissa Mandelbacke:ssa. Vuoden 2020 tapahtuma on jo viidestoista ja vuosien varrella kilpailu on kerennyt kiertää Suomen lisäksi myös Englannissa, Saksassa, Hollannissa, Kanadassa sekä Latviassa. Pääluokan voittaja kun lunastaa maineen ja kunnian lisäksi myös seuraavan vuoden kisat omalle tallilleen.
Matkasinkin keväiselle Ahvenanmaalle jututtamaan Mandelbacke:n Miljaa tallilaisten tunnelmista saapuvaa Power Jump kilpailua kohtaan, sekä millaiset ovat naisen omat suunnitelmat kilpailuun.

Toimittaja: ”Onnea näin vuotta takaperin voitosta ja kisojen tuomisesta Ahvenanmaan maisemiin.”

Milja: ”Kiitos! On kunnia saada pitää kisat täällä meillä.”

T: ”Millaiset fiilikset ovat näin kuluvan vuoden kisojen lähestyessä ja ovatko kotikisat tuoneet lisäaiheita stressille?”

M: ”Päällimmäisenä on tämän perfektionistin mielessä se, että onhan kaikki varmasti just niin kuin pitää. Pientä jännitystä on myös ilmassa, mutta odotan kyllä innolla kisaviikonloppua!”

T: ”Oliko mahdollisuuteen pitää kisat kotona tänä vuonna valmistauduttu jo edelliseen finaaliin lähtiessä, vai tulivatko kotikisat yllätyksenä?”

M: ”Ainakin henkisellä tasolla on valmistauduttu, onhan meiltä Power Jumpiin joka kerta lähdetty tavoittelemaan voittoa. Mutta ei kai mistään voi ikinä olla täysin varma, joten kyllä aina pieni jännitysmomentti säilyy. Itsehän kuvittelin voittavani kisat aivan eri hevosella, kuin minkä kanssa mestaruus sitten lopulta tuli.”

T: ”Isompi tapahtuma tuo varmasti omat haasteensa järjestämiseen. Onko järjestelyt sujuneet ongelmitta, vai onko jotain yllättävää tullut esiin?”

M: ”Mandelbacke:ssa tämän kokoluokan kisa on tosiaan ensimmäinen laatuaan, joten monia asioita on joutunut miettimään vähän eri tavalla kuin normaalina kisaviikonloppuna. Meillä on ollut tässä myös parin vuoden tauko kisojen järjestämisestä, mutta toistaiseksi mitään ylitsepääsemätöntä ongelmaa ei ole tullut vastaan. Ja tietysti kun järjestävä seura Kings Riders 2005 on monen vuoden kokemuksella ollut vahvasti mukana järjestelyissä, ei ole tarvinnut painiskella ongelmien kanssa yksin.”

T: ”Onko itselläsi tarkoituksena lähteä puolustamaan mestaruutta, vai onko tarkoituksena toimia vain kannustusjoukoissa ja hurrata muiden suorituksille?”

M: ”Kyllä ehdottomasti tänäkin vuonna tavoitellaan mestaruutta!”

T: ”Millaisella hevosella osallistut vuoden -20 Power Jumpiin ja onko treenit sujuneet suunnitellusti, vai onko matkalle mahtunut jotain odottamattomia käänteitä?”

M: ”Tänä vuonna olisi tarkoitus osallistua ainakin kahdella puoliveritammalla. Parin hevosen kohdalla suunnitelmat ovat vielä vähän auki. Suurimmat odotukset on kuitenkin suunnattu viime vuoden voittajan M.B. Lemonetan tyttäreen M.B. Acapellaan. Lisäksi kamppailuun lähtee Sjöholmas Mändy, jolle tämä kisa jää todennäköisesti kisauran viimeiseksi puristukseksi. Kotitreenit ovat molempien osalta sujuneet hyvin, mutta kisoihin emme ole viime aikoina ehtineet omien kiireideni takia. Pidetään sormet ja varpaat ristissä, että hevoset pysyvät terveinä ja ettei muitakaan ihmeellisyyksiä tapahdu ennen h-hetkeä.”

T: ”Millaisia terveisiä haluat lähettää kaikille, jotka ovat valmistautumassa vuoden 2020 Power Jump kilpailuun?”

M: ”Haluan toivottaa kaikki oikein lämpimästi tervetulleiksi Mandelbackeen ja paljon tsemppiä treeneihin sekä tietenkin itse kilpailuun! Tehdään yhdessä huikea ja ikimuistoinen Power Jump 2020!”

Kirjoittaja toivottaakin onnea viimeisiin järjestelyihin, kuin myös kisoihin valmistautuville ratsukoille ja toivottavasti vuoden 2020 Power Jump on täynnä onnistumisia ja positiivisia yllätyksiä!

Viime vuoden PJ’19-mestaria, Miljaa, haastatteli freelancer-toimittaja Minja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *