Cressida vd Halor

VH17-013-0134

oldenburg, tamma
syntynyt 23.10.2017
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko tobiano (Ee/Aa/nT), 168cm
8v 12.12.2017
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096)
KTK-III
(17 + 17 + 17 + 17 = 68p.)

Berenzen - KTK-III Arko III Zlotoglow
Eriana
Silvios Linda Silvio I
La Gralinda
Calettina vd Halor - KRJ-II Ch. Boticelli - KTK-III, KRJ-I Cacelli
Iliana
VIR MVA Ch. Cerita - KTK-III, KRJ-II Fermor
Chatterberry

Jälkeläiset

kwpn o. Cassanova vd Halor (i. W. Nite Owl)
kwpn t. Cressandra vd Halor (i. Gold Snafu At)

Kilpailumenestys

26.10.2017 Kurjenpesä irtoSERT (pt. Sorel)
03.12.2017 Oldfinion Dressage NJ irtoSERT (pt viiru)

Kuuliaisuus ja luonne 2942.30 op.
Tahti ja irtonaisuus 3778.12 op.
Kouluratsastuksessa 6720.42 op.
Vaikeustasolla 11

Päiväkirja

Kesäkuu 2018
Gold Snafu At oli ollut meillä iät ja ajat, olimme jo pitkään halunneet käyttää oria jalostuksessa mutta ikinä ei ollut sopivaa tilaisuutta. Kun Gold Snafu At alkoi jo lähennellä pappaikää, päätimme Jasperin kanssa että nyt oli pakko jättää orista varsa kotiin. Gold Snafu At polveutui edesmenneestä rakkaasta oristani, Glass Slipperistä ja Gold Snafun oli tarkoitus päästä jatkamaan sukuansa sekä erityisesti seuraamaan isänsä kavioiden jälkiä. Koska asiat eivät menneet halutulla tavalla, päädyimme lopulta testaamaan Gold Snafun ja kävi ilmi että orin hedelmällisyys ei ollut kovin hyvä. Päätimme kuitenkin ottaa riskin ja valitsimme orille Cressida nimisen tamman, joka oli jo ennestään varsonut.

Olimme varautuneet takaiskuihin Cressidaa astuttaessa ja ymmärsimme että tamma ei välttämättä tiinehtyisi ensimmäisellä kerralla. Kun epäonnistuneita yrityksiä oli jo takana neljä, olimme jo lähes luopuneet toivosta mutta päätimme yrittää vielä viimeisen, viidennen kerran. Viidennellä kerralla lykästi ja Cressida tiinehtyi, josta olimme valtavan huojentuneita. Cressidan edellisessä tiineydessä ei ollut mitään komplikaatioita ja tälläkin kertaa kaikki sujui miten pitikin. Gold Snafun suhteen päätimme että emme missään nimessä käyttäisi oria ulkopuoliseen jalostukseen ja tallin omille tammoille vain siinä tilanteessa jos olisi aivan välttämätön tilanne.

Cressida varssoi lopulta kauniin mustanruunikon tobianon tammavarsan, joka oli kuin ilmetty emänsä tuoden elävästi mieleen sen illan kuin Cressida syntyi. Päätimme nimetä tammavarsan Cressandraksi emälinjansa mukaan. Cressandra oli hyvin poikkeuksellinen varsa, joka oli luonteeltaan hyvin rohkea ja sosiaalinen rakastaen olla rapsutettavana ollen onnellisimmillaan juuri ihmisten sylissä. Vitsailimme usein siitä miten Cressandra oli kuin pieni sylikoira viihtyen enemmän ihmisten seurassa kuin muiden hevosten. Olisipa Cressandra tullut toimeen yhtä hyvin muidenkin hevosten kanssa ja olla haastamatta jatkuvasti laumatovereitaan.