Rowandell Damsel


image

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, ori
  • 167cm, ruunikonkimo Ee/Aa/Gg
  • s. 12.10.2019 8v 03/20
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Rowandell FI

Luonnekuvaus

Thabo on sellainen hevonen jolle käy kaikki ja joka on aina hengessä menossa mukana, oli kyse mistä vain. Thabo on oriksi melko rauhallinen, mutta kuitenkin eloisa. Orin hyviä puolia on se että Thabon kanssa tulee kuka tahansa toimeen, ori kunnioittaa ihmisiä ja on hyvin käsiteltävissä. Laumassa ori on ottanut suojelijan roolin, joka puuttuu konflikteihin ja ottaa nuoremmat siipiensä suojaan, joten eripuraa harvoin syntyy Thabon ja muiden hevosten välillä. Thabon kanssa voi harrastaa mitä vain ja orin kanssa on tultu kokeiltua ajoa, esteitä ja jopa lännenratsastusta. Ori nauttii vaativasta työskentelystä jossa joutuu ajattelemaan, joten kaikki erilainen on Thabolle kivaa aktiveettia. Ori on luonteeltaan rohkea joka ei epäröi uusien asioiden tullessa tielle ja joka sopeutuu nopeasti erilaisiin tilanteisiin.

Ratsastaessa Thabo on eteenpäinpyrkiväinen ja innokas, joka on kuuliainen mutta oma-aloitteinen. Orilla on näyttävät askellajit ja luonnostaan hyvä käynti josta saa paljon irti pienellä vaivalla. Vaikka Thaboa on helppo ratsastaa, tarvitsee ori selkäänsä kokeneen kuskin joka osaa ohjata oria oikeaan suuntaan. Innostuessaan Thabo suorittaa toisinaan asiat liian lennokkaasti ja tällöin virheiden riski on suuri, mutta kokeneella ratsastajalla Thabo on osaava ratsu joka on hyvin yritteliäs. Oria on helppo motivoida ja kannustaa joka ei turhaudu epäonnistumisien tullessa tielle. Thabolla on myös lehmän hermot joka tekee orista loistavan kisahevosen. Kilpailuissa ori käyttäytyy luontevasti joka ei turhia hermoile.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Kesäkuu 2020

Rowandell Damsel ei ollut harkittu ostos. Olin jo aiemmin törmännyt orin myynti-ilmoitukseen kun omistaja oli myymässä hevosia pois joille ei ollut enään käyttötarkoitusta. Ensimmäisellä kerralla en noteerannut hevosta lainkaan, kiinnitin siihen sivusilmällä huomiota katsastaessani tarjontaa. Viikkoja myöhemmin löysin saman ilmoituksen ja uteliaisuudesta katsoin millaisia hevosia oli vielä jäljellä. En tälläkään kertaa kiinnittänyt oriin sen suurempaa huomiota enkä olisi jatkossakaan ellei Rowandell Damsel olisi tullut uniini. Näin unta orista joten Rowandell Damsel jäi pyörimään mieleeni seuraavien päivien ajan. Ori oli hieno, mutta vielä nuori jonka isänä oli tilan oma ori, Dantino vd Halor ja emä oli Zonjietin kasvatti jonka molemmat vanhemmat olivat lähtöisin tilalta. Se oli syy miksi en aluksi kiinnittänyt hevoseen huomiota.

Jahkailtuani asiaa en osannut tehdä päätöstä. Hevosta etsiessäni minulle on tärkeää että hevonen edustaa jotain sellaista linjaa jota ei tilalta vielä löydy. Jasper selvästi huomasi kärsimykseni ja päivien jahkailemisen jälkeen mies vaikutti melko kyllästyneeltä sillä Rowandell Damsel oli niinä päivinä ajankohtainen aihe kahvipöydän ääressä. Olin kahden vaiheilla, mutta lopulta päätin olla kysymättä hevosen perään. En ollut päätöksestä varma, mutta toisaalta en ollut varma myöskään hevosen ostamisen kannalta. Siitä huolimatta en ollut tyytyväinen, Rowandell Damsel oli jäänyt lopullisesti pyörimään ajatuksiin mutta päätin pysyä päätöksessä.

Kaksi viikkoa myöhemmin minua odotti iso yllätys kun hevosauto kurvasi pihaan. Olin aika varma että en ollut ostanut tietääkseni uutta hevosta, joten syypään täytyi olla Jasper. Mies osti harvoin hevosia ja tällöinkin hevosen piti olla jollain tavalla ainutlaatuinen. Voitte vain kuvitella hämmästykseni kun trailerista talutettiin taannoisen ilmoituksen kimo ori, Rowandell Damsel. Jasper myönsi syyllisyytensä, mies sanoi että ei kestänyt hevosesta jauhamisesta joten mies oli päättänyt kiriä edelleni ja ostaa Rowandell Damselin, omien sanojensa mukaan tuodakseen mielenrauhan minulle. Olisin aikanaan päässyt yli hevosesta, mutta jos mies ostaa hevosen naiselleen niin silloin ei valiteta vaan silloin ollaan seitsemännessä taivaassa. Rowandell Damselista tulisi vielä upea kouluratsu, nuoresta iästään huolimatta ori vaikuttaa hyvin kypsältä.