Roadrunner

VH19-012-0027

kwpn, ori
syntynyt 04.11.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
mustankirjava (EE/aa/TOTO), 168cm
8v 18.02.2019
ko Prix St. Georges
kasvattanut Zonjiet Stud© Bob Langrish © Bob Langrish © Bob Langrish
Rossini
sf, 168cm, m tob
Capiton
zweib, 167cm, m tob
Cavortius
Gilfre
Romantica
bwp, 165cm, rn - KTK-II, KRJ-I
Timoko
Amira
Idelle vd Halor
kwpn, 167cm, rn tob
Ch. Almighty Oberon
old, 168cm, rn tob - KTK-II
Obelix
Almighty Hayley
Idenette II
kwpn, 166cm, rn - KRJ-II
Luxor II
Inetje

 

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 8/7

Kuuliaisuus ja luonne 1753.70p

Tahti ja irtonaisuus 2377.53p

Marraskuu 2018

Kun Roadrunner syntyi huomattavasti etuajassa, ei orivarsan uskottu selviävän kahta päivää kauemmin. Luultavasti olisi ollut armollista lopettaa heikko orivarsa, jolla oli huomattavia hengitysvaikeuksia, mutta kuka tahansa näki että pienellä orivarsalla oli sisua ja vahva elämäntahto, jotka saattaisivat koitua vielä onneksi. Vaikka kyseessä oli Idellen ensimmäinen varsa, käyttäytyi nuori tamma kuin mikäkin kokenut konkari ollen varsalleen niin hyvä emä kuin vain ikinä voi olla. Seurasimme tiiviisti kaksikkoa ja ajan kuluessa sekä hoidon edistyessä parani orivarsan hengitys ja lopulta orivarsa kykeni täysin hengittämään itse. Eläinlääkäri oli ihmeissään, sillä yleensä tälläisten tapauksien elinennuste on huono. Orivarsa todisti kaikille että sisulla on todellakin väliä.

Orivarsa varttui hiljalleen, ollen kuitenkin selvästi muita ikäisiään pienempi ja kehittymättömämpi. Kuka tahansa taliaivo näki että orivarsalla on upeat, lennokkaat askeleet ja jos vain terveys olisi riittävän hyvä, tulisi orista vielä upea kouluratsu. Olimme siihen mennessä kutsuneen varsaa vain "Orivarsaksi" ja lopulta päätimme että orivarsalle oli aika antaa nimi, Roadrunner. Pienestä koostaan huolimatta orivarsa keräsi ihastuneita katseita, Roadrunnerilla oli hyvin ainutlaatuinen tobianokuvio ja herasilmä, joka teki Roadrunnerista aivan vastustattoman. Siinä vissiin lienee syy miksi Roadrunner on niin kovasti rapsutusten ja huomion perään, sillä varsana ori sai hyvin paljon huomiota Jasperin vitsaillessa että onko se nyt sylikoira vai hevonen.

Toivottavasti Roadrunnerista kasvaa yhtä hieno kuin isistä ja mammasta. Jollain tavalla ori muistuttaa suuresti isäänsä, molemmat ovat yhtä siroja ja liikkeetkin ovat aivan identtiset, kuin peilikuvaa katsoisi. Roadrunnerilla oli yhtä kauniit silmät kuin emällänsä ja emältänsä orivarsa on selvästi oppinut mököttämisen ja murjottamisen jalon taidon, jos joku kehtaakin jättää hänet yksin ilman herkkuja ja rapsutuksia. Okei, ehkä Roadrunneria hemmoteltiin vähän liikaa varsana, joka näkyy huomionkipeisyytenä.

Yllätyimme muuten positiivisesti kun geenitesti paljasti Roadrunnerin olevan homotsygootti kirjava. Jos kaikki sujuu hyvin niin Roadrunnerilla on vielä edessään loistokas kisaura sekä tulevaisuudessa tulisimme käyttämään oria jalostukseen. Nyt on vielä hieman liian aikaista sanoa mitään, mutta eihän haaveileminen voi olla pahasta?