image

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, tamma
  • 159cm, mustankirjava Ee/aa/nT
  • s. 04.11.2018 8v 12/18
  • ko Prix St. Georges
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096) NA

 

Luonnekuvaus

Anke on pieni tamma, jolla on raudanluja tahto joka tekee tasan sitä mitä itse haluaa eikä sitä mitä muut haluavat. Tamma on liian ylpeä nöyristyäkseen muiden tahtoon, mutta luottoihmisellä Anke on näppärä kouluhevonen joka on todistanut että koolla ei ole väliä ja että jo pelkällä sisulla pääsee pitkälle.

image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Prix St. Georges

Kouluratsastus taso 8/7 Kuuliaisuus ja luonne 1675.86p Tahti ja irtonaisuus 2208.31p
image

Marraskuu 2018

Anke oli syntyessään sellainen ressukka että harkitsimme vahvasti tammavarsan myymistä pois sillä emme uskoneet että tammasta olisi kouluratsuksi vanhempiensa tavoin. Kun Anke kasvoi, muutimme mieltämme sillä tammavarsa oli persoonaltaan aivan ihana joka vakiintui nopeasti monen tallityöntekijän suosikiksi. Ulkonäöllisesti Anke on tullut täysin emäänsä, mutta isäänsä Treasure Hunteria tammavarsa ei muistuttanut millään tavoin, joka oli tietysti harmi sillä olimme valinneet Treasure Hunterin isäoriksi juuri orin korrektin rakenteen ja koulukapasiteetin vuoksi. Huntti oli vuosia kilpaillut Grand Prix luokissa menestyksekkäästi ja orista oli aiemmin syntynyt orivarsa joka oli kaikin tavoin kuin ilmetty isänsä. Ehkä vika johtui emätammasta. Toki Amelda oli aikoinaan kisannut ihan kivalla menestyksellä kouluratsastuksessa, mutta muutoin tamma oli hyvin.. Väritön. Amelda oli sellainen perushevonen, joka ei olisi ollut kenenkään ensimmäinen valinta missään. Ameldan isänisä oli angloarabi, joka valittiin aikoinaan jalostukseen harvinaisten sukujuurien takia ja koska haluttiin tuottaa jotain erilaista.

Onneksi Ankesta kasvoi luonteeltaan upea hevonen, tamma on hyvin nöyrä ja seurallinen, joka rakastaa pitkiä rapsutustuokioita ja löhötä auringossa. Onhan Anke tosin hieman laiska, tamma ei nimittäin jaksa tehdä töitä ellei ole aivan pakko tai ei ole tarpeeksi voimakasta motivaatiota. Loppujen lopuksi Ankesta ei kasvanut yhtään hassumpi ratsu vaikka ei siitä ikinä ole kovan tason kouluratsuksi. Anke päätettiin jättää Zonjietiin tamman suvun vuoksi, tammalla on nimittäin ainutlaatuiset sukulinjat, josta löytyy huomattava määrä täysiveriverta, joka ei tosin näy Anken luonteessa millään tavalla.