Wosquera

VH19-012-0037

kwpn, tamma
syntynyt 04.11.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (Ee/aa), 162cm
8v 18.02.2019
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud


EC Chessman - KTK-II EC Checkmaker - KTK-II, KRJ-I Checkmate EC - KRJ-I
Eucarya Meena - KRJ-III
Aquarelle v.d. Halor - KTK-III, KRJ-II Tibon van de Halor - KRJ-II
Adeta Z - KRJ-II
Rosquera Cassanova vd Halor - KTK-I W. Nite Owl - KTK-II
Cressida vd Halor - KTK-III
Nosquera Quercus vd Halor - KRJ-II, KTK-III
Bosquera

Isälinja EC Chessman - EC Checkmaker - Checkmate EC - Glass Slipper FW - Revenue L
Emälinja Rosquera - Nosquera - Bosquera - Josquera - Mosquera

Luonnekuvaus

Wosquerasta piti tulla tallin uusi lellikki, sillä tammalta odotettiin liikoja jo ennen itse hevosen syntymää. Ilmeisesti jossain vaiheessa Wosqueran emän tiineyttä pääsi pissa karkaamaan joko varsan aivoihin tai sitten varsa syntyi kallo edellä. En ole ikinä, siis ikinä törmännyt yhtä luupaiseen elukkaan kuin Wanda, jo alle tunnin ikäisenä tamma osoitti luonteeltaan olevan kovakalloisempi kuin tallin pahamaineinen Leidi, jonka edessä vapisi kovinkin hevosihminen. Tietysti tammavarsan kasvaessa myös luonnekin tasaantui, ei ikävä kyllä siihen suuntaan mihin halusimme ja pian Wanda teki ehdottomasti tallin historiaa. Vapiskaa alamaiset. Wanda on ihan mukava, kun neiti sille päälle sattuu kerran vuosituhannessa. Wandan lisäksi tammalle on muodostunut muita enemmän lempinimiä joihin lukeutuu mm. Kakkapää ja Pissiaivo. Uskokaa pois, tamma on lempinimensa ansainnut. Herttainen ja kiltti se on toki ulkomuodoltaan, mutta älkää antako ulkomuodon hämätä, ikinä.

Päiväkirja

Marraskuu 2018
En muista että olisin ikinä odottanut jonkun hevosen syntymää yhtä paljon kuin Wosqueran. Tammalle valikoitiin vanhemmat hyvin tarkasti kauan ennen syntymää, tietysti tavoitteena saada ideaali, korrekti kouluratsu jolla olisi mahdollisuudet yltää aivan mihin tahansa. Isä EC Chessman oli komea musta hollantilaisori, jolla oli jo ennestään tammavarsa joka oli kilpaillut Grand Prix tasolla asti. Tietysti Chessman oli pieni riskiharkinta, sillä orilla oli vain yksi jälkeläinen ennestään mutta Chessmanin suvusta oli polveutunut monia upeita kouluratsuja. Chessman polveutui myös hieman vanhemmasta linjasta, jonka emän puolelta löytyi hieman tuoreempaa verta. Emä Rosquera oli vielä melko nuori tamma joka haluttiin varsottaa kerran ennen varsinaisen uran alkua. Rosquera oli suvultaan hyvin erilainen, sillä tamma polveutui tyystin uudemmasta linjasta joka oli maailmalla vähemmän tunnettu. Suku oli pääosin meiltä Zonjietista kotoisin, jossa oli kuitenkin ripaus ruotsalaista verta. Vaikka Rosquera oli hieman vieraammasta suvusta, oli tamman suvusta polveutunut monia hienoja suorittajahevosia ja aivan jatkossa tulisi polveutumaan myös jatkossakin.

Vaikka kyseessä oli Rosqueran ensimmäinen varsa, suhtautui tamma koko asiaan hyvin tyyneesti ja arvokkaasti nuoresta iästään huolimatta. Kun sitten varsomisen hetki koitti, ei Rosquera tarvinnut lainkaan apua varsomisessa ja varsa oli ulkona jo alle tunnissa. Olimme aivan haltioissamme tummanpuhuvasta tammavarsasta, jolle oli jo nimi päätetty ennen syntymää edes tietämättä kumpaa sukupuolta varsa on. Tietysti kuvittelimme että olimme saaneet aivan ihanan varsan. Jo alle tunnin ikäisenä varsa näytti kovatahtoisuutensa ja jääräpäisyytensä lähes käydensä emänsä hermoille. Kokematon Rosquera ressukka ei oikein tiennyt miten suhtautuisi varsaansa ja katsoi meitä jo hieman anovaan malliin.

Luulimme että varsan luonne tasaantuisi ajan myötä. Sitten opimme että varsa oli todellakin yhtä kovatahtoinen mitä oli antanut ilmi jo alle tunnin ikäisenä. Pian opimme miten luupää varsa oli tuoden epäilemättä mieleen kurittoman, kouluttamattoman koiran. Toki saimme varsalle opetettua perusasiat mutta se tottelisiko Wanda olisi täysin eri asia. Vaikka varsaa kutsuttiin usein kakkapääksi, emme voineet olle huomaamatta että varsalla oli aivan uskomattomat liikkeet sen ikäiseksi. Wandan kasvaessa koulutus oli tietysti yhtä tahtojen taistelua, mutta edistyimme kuitenkin. Jos vain oppisimme käsittelemään Wandaa oikein, tulisi tammasta varmasti tulevaisuudessa mahtava kouluratsu ja jos Wanda näyttää samaa luupäisyyttä kisapaikoillakin, tarvitsisi tuskin melusta stressaantua.