Nosquera

VH18-012-0166

kwpn, tamma
syntynyt 15.02.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (Ee/aa), 162cm
8v 12.06.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096)
Hukan Waltham Danior v.d. Halor - KRJ-I Doodsstrijd - KRJ-I
Wioletta - KRJ-III
Wolverinna PLV Starlight's Supernatural Alien - KRJ-II
Unhealthy
Bosquera - KTK-II Quercus vd Halor - KRJ-II, KTK-III VIR MVA Ch. Quervain - KRJ-I, KTK-II
VIR MVA Ch. Dona Bella - KRJ-I, KTK-III
Josquera KRJ-I Ulysses - KRJ-I, KTK-III
Mosquera - KRJ-I, KTK-III

Jälkeläiset

kwpn t. Rosquera (i. Cassanova vd Halor)

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 3155.33p
Tahti ja irtonaisuus 4111.14p
Kouluratsastuksessa 7266.47p
Vaikeustasolla 11/10

Päiväkirja

Kesäkuu 2018 - Pikkuisen syntymä
Rosqueran syntymää oltiin suunniteltu pitkään ja jo ennen edes kuin tamman emä oli tiineenä, olin jo täysin suunnitellut tulevan varsan kohtalon. Rosqueran emälinja oli itselleni hyvin tärkeä, joten tietysti koko linja oltiin suunniteltu tarkkaan valikoituja oreja käyttäen. Jasperille ei ollut mikään yllätys, kun päädyin käyttämään Nosqueralle Cassanova vd Haloria, joka oli meille jo entuudestaan antanut hienon orivarsan.

Vaikka varsa oli Nosqueran ensimmäinen, käyttäytyi tamma kuin mikäkin konkari. Tiineysaikana ei sattunut mitään kömmähdyksiä ja varsakin syntyi täysin ajallaan laskettuna aikana. Täytyi myöntää että syntynyt tammavarsa oli Zonjietin historian kaunein varsa mitä oli ikinä syntynyt. Seuraavina päivinä huomasin usein laistavani töistä kun löysin itseni aina uudelleen laitumen aitaan nojaten ja kaksikkoa seuraten. Nosquera oli erinomainen emätamma, huolehtiva mutta ei kuitenkaan liian takertuva. Rosquera oli hyvin itsenäinen varsa, joka ei pelännyt oikeastaan mitään. Tammavarsa suorastaan rakasti huomion keskipisteenä olemista ja mitä parasta, oli hyvin kuvauksellinen kameran edessä.

Kun Rosquera kasvoi, huomasimme että mustanruunikko tamma ei muistuttanut lainkaan kumpaakaan vanhempaansa, tosin emänsä tavoin Rosquera oli hyvin elegantti. Olimme kerrassaan huojentuneita kun Rosquera oli luonteeltaan myös täysin päinvastainen. Siinä missä Nosquera oli oikukas muuli ja äänekäs, oli Rosquera hyvin hiljainen, joka suorastaan palvoi ihmisiä. Isältänsä Rosquera oli selvästi perinyt huomionkipeisyyden ja liikkeet, jossa näkyi selvästi myös Nosqueran vaikutus.

Helmikuu 2018 - Syntymä
Nosquera on linjansa neljännen polven kasvatti. Linjan kantatammana on kimo Mosquera, joka menehtyi hiljattain vanhuuteen. Tamman emä, Bosquera, oli pitänyt varsottaa jo aikoja sitten mutta ajatusta oltiin aina jouduttu lykkäämään kunnes Jasper nosti kissan pöydälle. Mies oli aina pitänyt Mosquerasta ja kyseisestä tammalinjasta. Kun vuosi vaihtui, tuli Jasper puheilleni. Mies oli selvästi nähnyt vaivaa ja aikaa miettiäkseen tammalle sopivaa oria. Jasperilla oli hyviä ehdotuksia, mutta halusin välttämättä sellaisen orin joka polveutuisi paikallisista hevosista. Nopeasti viiden joukko harventui kahteen. Jäljelle jäivät Alonso, joka oli tallin omia kasvatteja sekä Hukan Waltham, jonka isä oli meiltä lähtöisin. Alonsosta tallissa oli ennestään jo kaksi varsaa, joten kyseinen ori suljettiin heti pois. Jäljelle jäi siis Hukan Waltham, ruunikko ori jonka emä oli kauan sitten ollut omistuksessani. Waltham ei ollut kaunis hevonen, mutta ori oli erinomainen kouluratsu ja oikea herrasmies luonteeltaan. Walthamin rakenne oli ollut yksi syy siihen, miksi oria ei oltu ennen jalostuksessa käytetty. Vaikka orin isä oli meiltä lähtöisin, ei orin linjat ollut kummoisiakaan.

Bosquera astuettiin heti tilaisuuden tullen. Harmillisesti tamma tiinehtyi vasta neljännellä yrittämällä, mutta itse tamman tiineysaika sujui ongelmitta. Olimme odottaneet ruunikkoa varsaa, sillä kummatkin vanhemmat olivat molemmat ruunikkoja. Yllätys oli suuri kun Bosquera oli varsonut mustan tammavarsan. Tammavarsa osoittautui myöhemmin oikukkaaksi, älykkääksi eläimeksi joka tiesi tarkkaan mitä haluaa ja mitä ei halua. Suoraan sanottuna tammavarsa oli pirun ärsyttävä ja äänekäs eläin jonka sysäsin ilomielin Jasperin vastuulle. Kun Nosquera kääntyi kaksi vuotiaaksi, oli tamma kuin ilmetty emänsä, mutta luonteeltaan nämä kaksi olivat toistensa vastakohdat. Siinä missä Bosquera oli tyyneen rauhallinen, oli Nosquera hyppimässä pitkin seiniä. Koulutuksen myötä opimme että tamman älykkyys oli sekä uhka että mahdollisuus. Tamma oppi helposti katalille tavoille, mutta toisaalta tamman koulutus eteni reipasta tahtia. Neljän vuoden iässä Nosquera oli jo täysin valmis kisaradoille. Tamma aloittaisi kilpailemisen vielä tämän vuoden puolella.