Zephyr vd Halor

VH18-012-0199

bwp, ori
syntynyt 17.06.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkirjava (Ee/Aa/nT), 168cm
8v 01.08.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096)


KTK-II
18 + 17 + 18 + 18 = 71p

© Coudelaria Maria Chambell
Zepar van de Halor
KTK-II, KRJ-I
Astarot Z
KRJ-I
Joyful Jazzman KRJ-I
Hetia KRJ-II
Kwidetje Z
KTK-II, KRJ-I
Gainsbourg KTK-II, KRJ-II
Kareya KRJ-I
Bosquera
KTK-II, KRJ-I
Quercus vd Halor
KTK-III, KRJ-II
Quervain KTK-II, KRJ-I
Dona Bella KTK-III, KRJ-I
Josquera
KRJ-I
Ulysses KTK-III, KRJ-I
Mosquera KTK-III, KRJ-I

 

  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Kouluratsastus 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3057.30p.

Tahti ja irtonaisuus 3748.65p.

fwb t. Donnahoney RWD (e. Diamondheart F)
kwpn o. Rowandell Zodiac (e. Hisperia von Lark)

Huhtikuu 2018

Zepar van de Halor oli yksiä lempihevosiani Zonjietissa, ori polveutui tallin kantatammasta, kauniista kirjavasta Hetiasta, jonka suhteen oli kovat odotukset. Sen lisäksi että Hetia oli tallin ensimmäinen tamma, oli tamman määrä olla myös kantahevosena kirjavalle linjalle. Ensin Hetia jätti perinnökseen hienon mustankirjavan orin, Astarot Z, josta polveutui Zepar van de Halor. Alkujaan Zeparista oli Zonjietissa kaksi jälkeläistä, molemmat olivat kirjavia. Nuorempi tammavarsa myytiin myöhemmin Suomeen ja vanhempi orivarsa Saksaan, kumpikaan ei ehtinyt jättää varsaa Zonjietiin. Zepar oli tällöin jo menehtynyt, mutta orista oltiin otettu talteen pari pakastetta myöhempää käyttöä varten.

Olimme hyvin pitkään puhuneet Jasperin kanssa, että tulisimme käyttämään jäljellä olevan pakasteen mikäli keksisimme sopivan tamman. Vierähti pitkä tovi, eikä sopivaa tammaa osunut silmiin, ennen kuin vasta nyt. Bosquera oli kuvankaunis ruunikko hollanninpuoliveritamma, joka polveutui hyvistä linjoista. Ei siinä tarvinnut paljoa miettiä vaan ryhdyimme tuumasta toimeen. Tietysti halusimme kirjavan orivarsan, mutta todennäköisyydet oli puolet ja puolet. Kun Bosqueran tiineys alkoi olla loppusuoralla, olin vähällä järsiä kynsinauhani irti jännityksestä.

Seuraavana aamuyönä huomasimme varsakamerasta muutoksen Bosqueran tilassa, aika oli koittanut. Juoksujalkaa vetäsin crocsit jalkaan, kun olin melkein päässyt ulko-ovesta pihalle, muistin Jasperin jonka olin unohtanut herättää. Eihän minulle tietysti ollut riittävää kärsivällisyyttä joten karjaisin "JASPER YLÖS, YLÖS, VARSA SYNTYY!" heittäen miestä ainoalla esineellä jonka sain käteeni, crocsilla. Olin niin innoissani etten edes tajunnut toisen kengän puuttuvan kun hyppelin pientallille, onneksi Jasper tuli perässä toinen crocsini kädessä, selvästi närkästyneenä tapahtuneesta, mutta älysi onneksi olla hiljaa ellei halunnut toisestakin crocsista.

Tilanne tasaantui kun pääsimme Bosqueran karsinalle ja mutristin kulmiani huolissani. Tammalla näytti olevan kovasti tuskia, joten hälytin eläinlääkärin paikalle, joka kertoi varsan olevan peräasennossa. Yhteisvoimin saimme onneksi vedettyä varsan ulos eläinlääkärin avustuksella. Hankalasta alusta huolimatta eläinlääkäri totesi molemmat terveiksi. Kun pahin kriisi oli ohi, keskityin ihailemaan pientä kirjavaa varsaa. Orivarsalla oli varsin poikkeuksellinen kirjavuuskuvio, vailla olikin tunnistettavissa selkeästi tobianoksi. Tarkkailimme kaksikkoa vielä jonkun aikaa, mutta lopulta totesimme että molemmat voivat hyvin.