Ylläpito ja vastuuhenkilöt

VRL-02207

Sähköpostiosoite

VIPOSim@protonmail.com

Perustettu

27.10.2020

Ottelukutsu

Tämä on VIPOKSEN ensimmäinen tuotosottelu!
Tervetuloa poolon pariin!

 • Paikka: VIPOS, tuomarina: VRL-02207
 • 06.02.2021, VIP 05.02.2021
  Kapteeni: huolehdi, että saat kaikkien joukkuejäsenten tuotokset ajoissa!
 • Ulkoareena, lumipohja
 • Virtuaalipooloyhdistyksen alaisuus (sääntösivu)
 • Vain ranking- ja noviisijoukkueille
 • Joukkueessa tulee olla neljä (4) pelaajaa
  Ottelussa käydään 4 pelierää
 • Tulokset ratkaistaan tuotosottelun kaavalla
 • Tuomarit: Mr. January
 • Tähdellä (*) merkityt joukkueet ovat rankingjoukkueita
 • Ilmoittaudu järjestäjän/tuomarin sähköpostiin otsikolla ’Poolo-ottelu 2

Ilmoittaudu mukaan seuraavasti:
(Valmis joukkue)

 • Tiimin nimi, ranking- vai noviisijoukkue (mahdollinen linkki joukkueen omille sivuille)
 • Tiimivärit #hex-koodeilla
 • Joukkueen pelaajat pelinumeroineen etu- ja sukunimillä
 • Joukkueen pooloponit (sulkeissa pelinumero, kenen pelaajan ratsu) sekä linkit hevosten sivuille
 • Tuotokset (ilmoittautuja/kapteeni kerää kaikkien jäsentensä tuotokset ja lähettää ne kerralla) numeroituna siten, että tietää kenen pelaajan mikäkin tuotos on

Tulosten ratkaiseminen

Tuomari jakaa osallistuneet joukkueet pareiksi (rankingjoukkueet yhteen, noviisijoukkueet yhteen ja avoimet joukkueet yhteen). Tarvittaessa käytetään NPC-joukkueita (osallistujalistalla he ovat linkittämättömät pelaajat). NPC-joukkue häviää aina tuotosotteluissa tuotokset tehneelle ”oikealle” joukkueelle, mutta tällöin rankingpisteitä voittaja saa vain 5. Kyseessä on tuotosottelu, jolloin tuomari arvioi pelaajien tuotokset ja pisteyttää ne 5-20. Mikäli tuotosta ei ole, pelaajan pisteet arvotaan 0-4. Jokaisen joukkueen jäsenen on tehtävä oma henkilökohtainen tuotos ja joukkuejäsenten jokaisen pisteet lasketaan yhteen. Joukkuepareista se joukkue, jolla on enemmän henkilökohtaisia pisteitä, voittaa ja saa 10 rankingpistettä. Hävinnyt joukkue saa 3 rankingpistettä.

Tehtävänanto

Talvi ja poolo. Tuotoksessa on leikiteltävä talven kirpakalla tunnelmalla sekä poolon hengästyttävällä vauhdinhurmalla. Tuotoksissa suositaan tällä kertaa piirrosta, joka pisteytetään 10-20. Myös tekstituotos käy, mutta sille pisteytysraami on 5-15. Tuomaroinnin kriteereinä ovat talvisuus, tavoitettu poolopeli keskellä toimintaa sekä tuomarin henkilökohtainen mieltymys. Tuotos ei ole pakollinen, mutta vähentää huomattavasti pisteitä.


Osallistujat (4)

Go Oranges!* [01 Kitty Loop – 02 Roi Maux – 03 Billy Center – 04 Tyler Andrews] >>
Team Sooryoday* [01 Aysha Chakrabarti – 02 Lisa-Charlotte Inkman – 03 Dabeet Chopra – 04 Yamini Mahajan] >>
Team Control* [01 Rain Ó Faoláin – 02 Lucia Vulpes – 03 Karen Vulpes – 04 Flannacan Ó hAodha] >>
Vipos Club [01 Susan Pretts – 02 Timothy MacCannon – 03 Alexander LeRoy – 04 Marylou Finn]

 

Tulokset

PARAS PELAAJA: Aysha Chakrabarti & Dabeet Chopra!

Go Oranges! vs. Team Sooryoday
(+3rp* / +10rp*)
[01:12p – 02:13p – 03:11p – 04:11p = 47p / 01:18p – 02:17p – 03:18p – 04:14p = 67p]

Team Control vs. Vipos Club
(+3rp* / +1rp)
[01:1p – 02:4p – 03:4p – 04:5p = 14p / 01:3p – 02:2p – 03:2p – 04:4p = 11p]

 

Tuotokset

Aysha Chakrabarti:

Tuomari:Vau! Hieno tilannekuva kisatilanteesta josta ei ainakaan vauhtia puutu! Perspektiiviä sekä pallon, että hevosen kohdalla on käytetty taidokkaasti hyödyksi, ja lopputuloksesta välittyy todella onnistuneesti tilanteen vauhdikkuus, poolomaisuutta tietenkään unohtamatta! Vaikka kuvassa näkyykin valkea maa ja talvimaisen kirkas sininen taivas, sen talvisuus jättää kuitenkin ehkä vähän toivomisen varaa.

 

Lisa-Charlotte Inkman:

Tuomari:Pelaajan keskittynyt ja itsevarma (voitonhimoinen?) katse saa tuomarinkin värähtämään. Vaikka kuvasta ei käykään esille varsinaisesti itse poolopeli, ovat siinä käytetyt pelivarusteet kuitenkin hyvin huomion keskipisteenä. (Tiimiväri on kyllä ihana!) Taustassa käytetty tekniikka tuo kuvaan kriteereissä mainittua vauhdikkuutta, ja kuvan reunoilla komeileva kuuramaisuus sopivasti ottelupäivän kylmyyttä.

 

Dabeet Chopra:

Tuomari:Yksinkertaisesti toteutettu, mutta silti paljon puhuva kuva kisapäivän pelistä. Ratsastajan totinen katse ja hevosen hullunkurin ilme tuovat hyvää vastapainoa toisilleen. Vaikka kuvalla ei ole varsinaista taustaa, sen yksinkertainen sininen väri taustalla toimii sillä se on hyvä tapa tuoda esille tilanteen kriittisyyden. Ilman kylmyys, tai paremminkin höyryävä hengitys näkyy myös hyvin tällaista taustaa vasten. Ohitse viuhahtava pallo tuo kuvaan sopivasti kiireellisyyden tuntua.

 

Yamini Mahajan:
”Töppöstä toisen eteen niin ei palella!”

Yamini olisi vastannut Dabeetille jotain näppärää takaisin, jos ei olisi palellut niin hervottomasti. Nyt kylmä tuntui kohmettaneen sormien lisäksi myös äänihuulet, aivosoluista puhumattakaan. Kenen neropatin idea oli lähteä mukaan talvipooloturnaukseen?

No Ayshan tietenkin. Kyllä neurologi-isin rahoilla sai vaikka mitä, talvitakit ja lentoliput, toppaloimet sekä merinovillatöppöset, mutta karaistuneisuutta ei voinut ostaa vaikka kylpisi joka aamu ja ilta rupioissa. Ainoa mikä Yaminia keskellä lumikenttää lämmitti oli oikeudentajun pieni hymähdys, kun neiti Chakrabarti näytti olevan vähintään yhtä syväjäässä kuin mukaansa ylipuhuneet ystävänsäkin.

Hevoset kävivät kuumina: ne eivät olleet tottuneet lumimääriin ja pakkaseen, eikä ollut kerta, toinenkaan, kun Yamini sai pitää henkensä edestä ohjista kiinni Nyakubahwan kavahdellessa pienimmistäkin yllykkeistä. Palloon oli pirun vaikea osua kun hevonen kiiti väärään suuntaan… Jos nyt tippuisi, särkyisikö tuhansiksi jäisiksi sirpaleiksi?

Kuulas ja raikas sää ei lohduttanut yhtään: luultavasti koko Sooryodayn tiimissä ei ollut pelaajaa, joka ei olisi toivonut ottelun päättyvän (oli tulos mikä oli ), niin että kaikki pääsisivät sulattamaan vielä pelastettavissa olevia raajojaan. Syksyllä Yamini oli perehtynyt amputaatioon, ja nyt alkeellisille opeille taitaisi heti olla vastinetta. Montakohan sormea hän saisi taivuteltua irti ohjista…

”Mene mene MENE!” Yamini kärisi ääni väristen, yllyttäen lainaratsunsa kulmikkaaseen ja maailman epämukavimpaan laukkaan. Viimeinen rutistus — viimeinen! Peliaika päättyisi pian, se motivoi vielä yhteen yritykseen. Lumi pöllysi ja narskui huumaavissa määrin hokkikenkien alla, Nyakubahwasta nouseva höyry sokaisi ratsastajan hetkeksi.

Pallo, missä on pallo?! Tuolla! POKS, maila kopautti sen komealla kaarella…

…Suoraan päin Dabeetia. Eehith-orhi näytti tukehtuvan kieleensä kun poika selässä joutui tekemään maailman äkkinäisimmän väistöliikkeen ollakseen ottamatta kovaa palloa suoraan syliin. Yaminia olisi hävettänyt ilman kömmähdyksestä seurannutta, periDabeetmaista raivoamistakin. Hän olisi itkenyt, mutta kyynelkanavat olivat tainneet jäätyä umpeen.

Jos joku valittaisi vielä kotikentällä Delhissä sääoloista, Yamini kävisi henkilökohtaisesti kumauttamassa mokomaa mailalla kypärään.

Tuomari:Tuotos oli mukavan tasapainoisesti kerrottu. Siitä kävi hyvin ilmi sekä pelin vauhdikkuus, talvisuus että itse poolo. Mukava päästä vähän sisälle myös ottelijoidenkin ajatuksiin ja tuntemuksiin, vaikkei kaikki nyt mennytkään kisoissa ihan nappiin. Talvipoolo ei selkeästi ollut tämänkään ratsukon mieleen. Kisatilanne oli kaikin puolin hyvin kuvailtu, ja sitä oli mukava lukea, sekä tekstin perusteella helppo mielessä kuvitella.

Yleiskommentti Team Sooryodaylle:Tuotokset tuovat yhtenäisyydentuntua ja erilaisia tekniikoita käyttämällä on saatu onnistuneesti sisällettyä kisojen arviointikriteerit. Vaikka näissä kisoissa suosittiinkin kuvia, Yaminin kirjallinen tuotos toi mukavasti vielä muidenkin tuotokset yhteen. Kaikin puolin hienoja tuotoksia!

 

Kitty Loop:
No ainakin tämä lämmittää, ajatteli Kitty veren pakkautuessa päähän roikkuessaan hetken aikaa alaspäin Chocon satulasta. Miten oli mahdollista, että kesken kiihkeän ottelun hän oli luiskahtanut likipitäen nurin niskoin ja roikkui nyt laukan tahdissa heilahdellen kuin oksalle kiikkumaan jätetty mollamaija? Mutta oliko sillä väliä? Taivas oli yhtä valkoinen kuin valkea maa, joten oliko se nyt niin nöpönuukaa istuiko satulassa oikein vai väärin päin.

  Billy suhahti ohi lujaa kyytiä. Lunta ryöppysi Magicin kavioista Kittyn kasvoille. Mikäs siinä. Se taas viilensi jo kuumiksi käyneitä pinkinpunaisia poskia. ”Get your f* arse up”, tuntui Billy suhisseen ohi mennessään, mutta ei kai tässä paniikkia ollut? Sitä paitsi, nyt Kitty oli lähempänä maata ja saattoi selvemmin erottaa pallon lumikentältä. Mailan käyttö oli tietysti tästä kulmasta vähän hankalaa… mutta toisaalta hänen eriskummallinen ratsastusasentonsa hämäsi vastajoukkuetta. Joten anti mennä vaan!
   ”Kitty, what the–?” Roi oli tullut Chocon toiselle puolen ja pällisteli kypäränsä alta silmät suurina kuin lumipallot. ”Noilla on pallo menossa, koeta nyt päästä ylös!”
  Ei Kitty turhaan ollut tallilla tunnettu bodarin maineestaan. Eivätkä nuo vatsalihakset hyödyttömiä olleet. Hän jännitti lihaksensa, hamusi satulankaarta kämmeneensä ja suitsait ponnisti takaisin istumaan kuten kuului. Roi pyöritti hänelle yhä silmiään. Pilli vihelsi erätauon merkiksi. Kylmällä arktisella kentällä hevosten ja ratsastajien hengitykset huurusivat yhtä kaikki.
   ”Me ollaan tappiolla ja sinä vain pelleilet”, Billy rähisi hypätessään alas Magicin selästä venytelläkseen pitkiä koipiaan. ”Me ollaan poolomatsissa, ei vikeltämässä.”
   ”Tyler!” Kitty kopsahti miehen käsipuoleen. ”Mä sain ylösalas roikkuessa masterplanin, pelistrategian vailla vertaa!”
   ”Aijaa?” Tyler taputti Forever Shinen kaulaa hiukan vaivaantuneena.
   ”Me ei kuunnella ideoita keskellä peliä”, Billy murisi. ”Viimeksikin se sotki ajatukset.”
   ”Teidän kannattais kokeilla joskus päälläseisontaa. Se pistää veren liikkeelle ja samalla aivonyssykät”, Kitty osoitti kypäräänsä. ”Kun vastapeluri meinaa viedä pallon, heittäytykää sivuttain satulassa. Se hämää niitä perusteellisesti ja backup voi lunastaa pallon!”
  Billy, Roi ja Tyler tuijottivat kaikki Kittyä.
   ”Sun pää on jäässä.”
  Nerot ovat kautta aikain olleet väärinymmärrettyjä.
Tuomari:Kyllä sitä tuomarillakin oli siinä ihmettelemistä kun osallistuja heilui hevosen kyydissä kädet ja jalat taivasta haparoiden, eikä ollut nyt ihan varma oliko kyseessä pelkkä vahinko vai oliko Kitty kenties tuonut peliin jotain kummallisia Eurooppalaisia vaikutteita! Kun puhutaan, että asioiden katsominen toisesta perspektiivistä auttaa moneen asiaan, ei sitä varmasti ollut tarkoitus ottaa ihan näin kirjaimellisesti… Noh, ainakin Kitty löysi oman tyylinsä sanontaan “think outside the box”.Kirjoituksesta löytyi vauhtia ja hauskoja hetkiä, sekä onnistunutta pelaajien keskeistä dialogia.

 

Billy Center: 
Billy puhalsi jääpalikkasormiinsa, mutta hieroipa tai naksutteli niitä miten päin hyvänsä, ne olivat auttamattoman jäässä. Pilli vihelsi ja erätauko oli ohi; peli jatkui. Pureva tuuli ujelsi lumisen kentän halki ja oli viedä palan nenää valittaen mennessään. Hetken hän ehti laittaa kätensä lämpenemään Magicin kaulaa vasten, mutta sitten oli jo otettava ohjat sormiin – ja toivoa niiden niissä pysyvän. Varpaissakaan ei ollut enää tuntoa, joten kopisivatko ne katkenneina saappaan sisällä irrallaan vai eivät, ei voinut varmuudella sanoa.
Pakkanen nipisteli poskea ja nenää. Hengittäminen oli vaikeaa; keuhkot pyrkivät hylkimään kylmää ilmaa. Billy painoi päätä tanaan ja ohjasi Magicin edellä olevan kahden vastapelaajan ratsukon taa. Mailat heiluivat.
Pallo!
Billy näki sen; kuin hidastetusti hänen kätensä kohosi taivaisiin ja iski sieltä moukarin tavoin – harmi vain, että lyönti meni huti ja lennätti sen sijaan jäätyneen lumipallon huimalla vauhdilla eteen. Se osui omien maalisalkojen väliin, mutta onneksi lumipalloista ei pisteitä jaeltu.
Roi laukkasi ohi ja näytti sarkastisesti voitonmerkkiä. Billy oli kuin ei välittäisi ja kaarsi Magicin kanssa takaisin kohti keskikenttää.
He eivät ikinä pärjäisi Sooryodayn joukkueelle. Tuo etelän tiimi viskeli lunta ja palloa kuin ei huomista päivää, ja talvesta ja pakkasesta huolimatta heidän hevosensakin näyttivät iskevän sieraimista kipinöitä.
Ehkä pohjoisen pallonpuoliskon pelaajat olivat vain omassa elementissään – viileitä ja hitaita syttymään.

Tuomari:Tuotoksessa kuvaillut pelipäivän sääolosuhteet sai tuomarinkin heiluttelemaan “kohmeisia” varpaita ja sormiaan sen enempää asiaa ajattelematta, joten varmasti jokainen lukija voi jollain tasolla samaistua Billyn päivään ja kohmeisiin raajoihin. Tuotos oli helppolukuinen, ja siitä sai hyvän kuvan kisapäivän etenemisestä Billyn silmin, vaikka miehellä tuntuikin olevan hieman vaikeuksia keskittyä omaan pelaamiseensa.

 

Roi Maux:
Kitty leikki strapetsitaiteilijaa ja Billyllä järki leikkasi hitaammin kuin hinausautolla auraamattomalla tiellä. Roista tuntui, että hän oli ainoa, joka oli pelin ja tilanteen tasalla – no, ja ehkä Tyler, joka piti päänsä aina yhtä kylmänä tilanteessa kuin tilanteessa. Hänelle Roi soikin pienen tsemppinyökkäyksen, jossa oli sekoitus silmienmuljautusta kahta muuta pelaajaa kohtaan. Sitten hän kiskaisi aurinkolasit takaisin nenälleen; lumisokeus ei olisi hyvä juttu.
Sooryodayn tiimi oli tunnettu tappuraisesta pelivireestään ja hyökkäävästä taktiikastaan. He olivat nopeita, röyhkeitä, rohkeita ja taitavia. Roi katsoi Kittyn vaappumista satulassa, Billyn huonoa ratsastusta ja Forever Shinen liukastelua ja tuli ajatelleeksi, että paljon mieluummin sitä olisikin tuon toisen yhteen hiileen puhaltavan joukkueen persikkavioleteissa väreissä.
Katsomosta raikasi rytmikäs kannustus, mutta kenelle – siitä ei ottanut selkoa. Kun Roi sai hyvän sihdin palloon ja osuikin siihen, mutta Billy, jonka piti olla ottamassa sitä vastaan kaahasikin ohi, karkasi Roin huulilta useampi kuin yksi tuskastunut ärräpää. Ne sihisivät haihtuen hyiseen ilmaan kuin saunan kiukaalle heitetty vesi. Hän olisi ampunut jääpuikkoja kidastaan, ellei olisi käynyt niin kuumana, että oli päinvastoin syttyä tuleen.
Tämä oli tulen ja jään taisto.

Tuomari:Ainakin Roi oli yksi heistä, joka tuntui olleen oikeasti keskittynyt siihen itse pelaamiseen. Muiden pelaamisesta nousseet ajatukset sekä vertauskuvat Roin mielessä toivat mukavasti tekstiin mukaan ripauksen huumorinpoikasta. Tuotoksessa oli tuotu kisan kriteerit hyvin tasavertaisesti esille, joskin niitä olisi voinut olla myös ripaus enemmän.

 

Tyler Andrews:
Mä en tajua miten kukaan voi elää pakastimessa useamman kuukauden vuodesta. Lumi ja pakkanen oli suuri muutos Texasin kymmeneen lämpöasteeseen ja vesisateisiin, ja musta tuntui että mä olin kuin jäätynyt torakka varustaessani Foreveriä tulevaan poolomatsiin. Sentään muut tiimiläiset olivat sen näköisiä että sää ei haitannut ollenkaan mutta kai tämä oli kuin kesäpäivä kanadalaisille.
”Valmiina pelaamaan?” Kitty heitti noustuaan Chocokon selkään.
”Todellakin, tässähän jäätyy seisaalleen muuten” vilunväreet juoksivat selkääni pitkin samalla kun heilautin itseni ratsuni selkään. Onneksi ratsastaessa tuli lämmin ja kun ensimmäinen peli vihellettiin alkaneeksi mä päätin ratsastaa kuin mun henkeni olisi kiinni siitä.

Forever kääntyili lumessakin onneksi kuin kolikon päällä vaikka tamman askel välillä vähän lipsui, sillä meillä ei ollut hokkeja alla joten meidän pito oli varsinkin vauhdikkaammissa käännöksissä välillä todella liukkaita. Forever kiemurteli ja kääntyili mun alla kuin unelma, ja mä tunsin suurta ylpeyttä siitä miten mahtavasti sen karjahevosen koulutus tuki meidän hulluttelulajia. Appaloosaan oli pakattu räjähtävää voimaa ja sellainenkin lievyys että sen ohjailu tuntui tapahtuvan vain ajatuksella. Mun onnekseni tällä kertaa pelissä oli värillinen pallo, joten se näkyi kaiken valkoisuuden seasta, vaikka mun oli ollut pakko vetää vielä aurinkolasit nenälleni, sillä eihän kukaan nyt mitään voi nähdä tuijotellessaan tuota valkoista mattoa, jota kaviot polkivat rikki pelin tiimellyksessä.

Ensimmäisen erän ollessa pelattuna mä tunsin miten adrenaliini juoksi mun suonissani ja kylmyydestä ei ollut tietoakaan. Ainakaan ennen kuin ensimmäinen ottelu oli kokonaan pelattuna ja piti muka tarjeta vielä riisua hevonen ja hoitaa se poiskin. Mä en kyllä ikinä muuttaisi mihinkään missä joutuu asumaan pakastimessa useamman kuukauden vuodesta.

Tuomari:Tässä tuotoksessa tilanteet oli mukavan yksityiskohtaisesti kuvailtu ratsastajan mietteitä sekä säästä, omasta ratsusta että tuntemuksistaan. Itse poolopelistä kertominen tuntui kuitenkin jääneen vähän taka-alalle josta rokottui pari pistettä. Tuotoksen kerronta oli selkeää ja siinä pysyi helposti mukana.

Yleiskommentti Go Orangesille:Tekstejä oli hyvin viihdyttävää lukea, eritoten kun pääsi mukaan pelin hetkiin jokaisen pelaajan omasta näkökulmasta! Talvipoolo-ottelu ei tainnutkaan olla ihan jokaisen suosiossa. Pelipäivän kolea ilma näkyi olevan ensimmäisenä jokaisen mielessä, ja varmasti asia joka toi haastetta myös jokaisen omaan peliin. Jokainen tuotoksista vastasi annettuja kriteerejä varsin onnistuneesti, ja niitä lukiessa oli poolo teemana mukavasti aina mielessä. Olisin kuitenkin kaivannut edes yhdeltä osanottajalta kuvan.