Rowandell Phantasie

KTK-II
(18 + 18 + 17 + 18 = 71p.)

image

Perustiedot

  • suomalainen puoliverinen, tamma
  • 166cm, ruunikko Ee/Aa
  • s. 18.10.2019 8v 03/20
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Rowandell FI

 

Luonnekuvaus

Hani on kaunis ruunikko puoliveritamma, jolla on iso ego, mutta pieni älykkyysosamäärä, jota kompensoi Hanin muutoin kultainen ja herttainen luonne. Tamma on yleisesti ottaen helposti käsiteltävissä, joka on ihmisten seurassa tasainen, mutta muille asioille Hanilla on tapana osoittaa mieltään "Etkö sä tiedä kuka mä oon?!". Hevoslaumassa Hani on ehdoton kingi ja tämän lisäksi tamma on vakaasti päättänyt valloittaa myös muun maailman, sillä Hanilla on tapana kukkoilla niin muillekin nelijalkaisille kuin muille isoille asioille kuten autoille jos ne osuvat esteeksi tielle. Ihmisiä kohtaan Hani on aivan toinen hevonen eikä tamma ikinä ärhentele kaksijalkaisille vaan on kaikkien kaveri.

Hani on eteenpäinpyrkiväinen ja tasainen ratsu, jota voi olla toisinaan vaikea motivoida ja joka laiskottelee tilaisuuden tullen. Osaavalla ratsastajalla tamma on reipas ja omistautunut, joka suorittaa kaiken innolla. Hanilla on isot liikkeet luonnostaan ja kaiken lisäksi tamma on hyvin ketterä, jolta luonnistuvat vaikeimmatkin liikkeet osaavissa käsissä. Hanilla ei tunnu ikinä olevan huonoa päivää, mutta tamma on hyvin hidas päästään, joka toisinaan ikään kuin jää miettimään että miten tämä asia pitikään tehdä, joten ratsastajan tulee toisinaan myös ohjata tammaa oikealle uralle.

Tamma on innokas myös muutoin, Hanille käy kaikki. Tamma tykkää hypätä, tosin Hanilla on hyvin omalaatuinen hyppytyyli joka tuo mieleen kengurin ja toisinaan puomit kolahtelevat, mutta esteet tuovat tammalle virkistävää vaihtelua. Laiskalla päällä ollessaan tamma keskittyy lähinnä esteiden kiertämiseen eikä ylittämiseen. Onneksi Hani ei ole estehevonen, tamman hyppyharjoitukset saavat aina tirskahtelemaan. Hani on ihan omiaan maastossa, jolloin tammalla on taipumusta jopa yrittää ryöstää jota ei ikinä tapahdu kentällä. Hanin kanssa uskaltaa lähteä maastoon niin yksin kuin kaverin kanssa, tosin tamma ei tykkää kulkea kenenkään sillä maastoillessa tamman kilpavietti tuntuu heräävän eloon.

Tamma on melko mutkaton kisakumppani, joka on helppo lastata ja joka tyytyy vähään eikä tarvitse välttämättä hevoskaveria traileriin. Kisapaikalla Hani on normaali itsensä, jonka päänuppi tuntuu toisinaan menevän hämmilleen kaikesta siitä melusta ja siitä että tamma ei yksinkertaisesti vain ehdi esittää isoa egoaan kaikille. Lisäksi Hani vaatii monipuoliset verryttelyt, jotta tamman saa kokonaan kuulolle. Hani on luottokumppani, joka suorittaa aina yhtä tasaisen varmasti.

image
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Helmikuu 2020

Ensimmäisen kerran nähtyäni Phantasien myynti-ilmoituksen ehdin ajatella että miten kaunis tammavarsa. Olisin kiinnostunut tammavarsasta jos se ei olisi ollut niin vahvasti sukua omille hevosilleni. Joitain viikkoja myöhemmin silmiini osui jälleen Phantasien ilmoitus, surkuttelin mielessäni että miksi näin kaunis tammavarsa ei ollut löytänyt kotia, mutta jätin asian siihen. Kaksi viikkoa myöhemmin ilmoitus taas silmiini, tällä kertaa olin jo ärtynyt ja päivittelin että miksi ihmiseessä kukaan ei ole ostanut tammavarsaa. Kävin kasvattajan somesivuilla videoiden toivossa, josta löytyi vielä enemmän kuvia tammavarsasta ja videoita. Mitä enemmän selasin tammavarsan kuvia, sitä enemmän ihastuin siihen. Liikevideoista näki heti että vuotiaalla varsalla oli potentiaalia kouluhevoseksi.

Tässä vaiheessa itsekurini petti ja otin yhteyttä kasvattajaan sopiakseni järjestelyistä. Kaupat laitettiin alulle ja sovittiin että Phantasie lennätettäisiin Namibiaan kun kaikki välttämättömät asiat oltiin saatu hoidettu pois alta. En ollut vielä kertonut Jasperille, oikeastaan en uskaltanut kertoa sillä tiesin miten mies suhtautuisi. Toisaalta, olihan tässä ystävänpäivä tulossa joten saisin hyvitettyä asian Jasperille, epäilemättä hyvin kalliilla lahjalla.

Ystävänpäivän aamuna Phantasie saapui vihdoinkin. Jasper oli ennättänyt pihalle ennen minua ja kurtisti kysyvänä kulmiaan. En ollut kertonut miehelle vielä hevosesta. En ollut uskaltanut. Miehen reaktio oli ikimuistoinen kun vuosikas talutettiin ulos trailerista, mutta hetken tarkasteltuaan hevosta Jasper murahti hyväksyvästi. Phantasie oli juuri sellainen mitä kuvista ja ilmoituksesta kävi ilmi, vuosikkaaksi hyvin kehittynyt joka suhtautui uuteen ympäristöön hyvin rauhallisesti. Iso ego astui kuvaan vasta myöhemmin tamman kasvaessa.