Tiberius vd Halor

VH18-012-0203

kwpn, ori
syntynyt 04.05.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautiaankimo (ee/aa/Gg), 166cm
8v 18.07.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud
KTK-III
(17 + 17 + 18 + 17 = 69p.)

Isälinja Tibor vd Halor - Tibon van de Halor - Tibous Z - Tibonedos
Emälinja Vàna vd Shadow - Eucarya Yours Truly - Eucarya Alva - Ambrosia VIA

Päiväkirja

Historia
Ennen kuin kerron teille itse hevosesta, haluan kertoa kimon orin isälinjasta. Tiberiuksen isälinja lähti aikoinaan liikkeelle iiii. Tibonedoksen kautta, joka oli yksiä Zonjietin ensimmäisiä hevosia. Tibonedos oli jo siistä syystä erikoinen, että kimon värityksen lisäksi ori kantoi myös kirjavuusgeeniä. Kirjavasta kouluratsusta luonnollisesti kaavailtiin siitosoria, mutta suunitelmat eivät aivan menneet purkkiin. Orille siunaantui yhteensä neljä jälkeläistä joista vain kaksi pääsi jatkamaan sukua. Toinen oli Zonjietissa asuva Tibous Z, joka oli perinyt isältään sekä kimo- että kirjavuusgeenit. Tibous oli jo hyvin merkillinen hevonen siitä, että orilla oli herasilmä. Tibous menestyi kouluratsuna, mutta harmillisesti ori jätti jälkeensä vain yhden (ori)jälkeläisen, Tibon van de Halor, joka oli myöskin perinyt isänsä kummatkin geenit.

Tibon menestyi huomattavasti isäänsä paremmin kisaratsuna että jalostusorina jättäen jälkeensä kolme hienoa jälkeläistä. Kaksi näistä jäi asumaan Zonjiet Studiin, vanhempi varsoista, kimo Aquarelle v.d. Halor menestyi erityisesti siitostammana. Nuorempi orijälkeläinen ristittiin Tibor vd Haloriksi joka on tällä hetkellä Aquarellen kahden varsan lisäksi ainoa, joka edustaa tätä kyseistä linjaa. Tiborille valittiin poikkeuksellisesti emätamma, joka ei polveutunut laadukkaasta koulusuvusta. Riskistä huolimatta Tibor osoittautui erinomaiseksi kouluratsuksi ja rakenteensa puolesta orilla oli myös enemmän potentiaalia mitä kantavanhemmillansa.

Tiberiuksen isälinjassa on ollut hyvin tavanomaista kimous ja samankaltaiset nimet. Sekä tietysti toivottiin että myös kirjavuus periytyisi isältä pojalle, mutta Tiberiuksen suhteen linja meni poikki eikä ori perinyt kantavanhempiensa kirjavuutta. Tästä huolimatta päätettiin Tiberius jättää kotiin edustamaan isälinjaansa. Emäksi orille valittiin rautias hollantilaistamma, Vàna vd Shadow, joka oli jo kokenut siitostamma polveutuen edesmenneen Shadowsin hevosista. Tiberiuksen suku on siitä merkillinen, että orin suvusta löytyy niin täysiveristä kuin myös irlannintyöhevosta ja siistä syystä Tiberiuksesta tulee aikoinaan arvokas lisä tallin jalostusohjelmaan.