Titus vd Halor

VH19-012-0038

kwpn, ori
syntynyt 04.11.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
mustankimo (Ee/aa/Gg), 165cm
8v 18.02.2019
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud


Tiberius vd Halor - KTK-III Tibor vd Halor - KTK-II, KRJ-I Tibon van de Halor - KRJ-II
Vintage Belle - KRJ-III
Vàna vd Shadow - KTK-III, KRJ-III Underground Attack Ring xx
Eucarya Yours Truly - KRJ-I
Amethyst vd Halor - KTK-II Beowulf vd Halor - KTK-III, KRJ-I Dolivos van de Halor - KTK-I, KRJ-I
Baron's Fairytale++++
Amenixa vd Halor - KTK-II, KRJ-I Viper v.d. Halor - KRJ-II
Amets v.d. Halor - KTK-III, KRJ-II

Isälinja Tiberius vd Halor - Tibor vd Halor - Tibon van de Halor - Tibous Z - Tibonedos
Emälinja Amethyst vd Halor - Amenixa vd Halor - Amets v.d. Halor - Kwidetje Z - Kareya

Päiväkirja

Marraskuu 2018
Olimme valtavan ylpeitä syntyvän varsan isälinjasta, jossa oli jo viiden sukupolven ajan toistunut tietty nimiteema ja syntyvä varsa tulisi olemaan linjansa kuudes kantaja, jos varsa vain sattuisi syntymään orina ja kimoutumaan vanhetessaan, jotka olivat myös kyseisen linjan tunnusmerkkejä. Pitkän pohdinnan jälkeen päätimme valita toiseksi paremmaksi puoliskoksi, eli emäksi Amethyst vd Halorin joka oli meidän omia kasvatteja ja oli jo aiemmin jättänyt jälkeensä kauniisti liikkuvan varsan. Isäori Tiberius vd Halor oli linjansa viides, sirorakenteinen hyväluontoinen hollantilaisori, jolla oli mielettömän lempeät silmät ja erinomainen askellus.

Kun Amethyst tiinehtyi, odotimme syntyvää varsaa kuin kuuta taivaalta. Kun Amethyst varsoi orivarsan kuului suustani riemunkiljahdus. Kun orivarsa alkoi osoittaa kimoutumisen merkkejä kaksikuukautisen, päästin toisen riemunkiljahduksen. Orivarsa muistutti epäilemättä molempia vanhempiansa, isänsä tavoin varsalla oli suuret, lempeät silmät ja orivarsan liikkeet toivat mieleen kummatkin vanhemmat. Meillä meni lyhyesti sanottuna sormi suuhun kun oli aika keksiä orivarsalle nimi. Jokaisen linjansa edustajan nimi oli alkanut kirjaimilla "Tib..", mutta vaihtoehdot alkoivat käydä jo vähiin. Lopulta päätimme hieman kääntää linjan nimiteemaa ja orivarsa nimettiin Titus vd Haloriksi, joka sopi orivarsalle kuin nenä päähän.

Titus oli ehdottomasti hyväluonteisimpia varsoja mitä meille oli ikinä syntynyt. Orivarsalla oli aivan mahtava luonne, nöyrä mutta ei liian nöyrä, jonka luonteessa oli myös paljon persoonallisuutta jonka vuoksi Titus jäi harvoin huomaamatta. Olimme niin tavattoman ylpeitä tästä nelikuisesta orivarsasta, josta kasvaisi aivan varmasti yhtä hieno kuin vanhemmistaan, ellei jopa upeampi. Suvullisesti orilla tulisi olemaan vielä paljon arvoa jalostuksessa, jossa korostui myös vahvasti täysiverinen. Tituksen isänemänisä oli englantilainen täysiverinen ja emänisänemä arabialainen täysiverinen. Jostain isänisänisästä alkaen Tituksen suvusta löytyy vielä vähän lisää englantilaista täysiveristä ja irlannintyöhevosta (kuudennesta polvesta alkaen).