Titus vd Halor

KTK-III
(17 + 17 + 17 + 16 = 67p.)

image

Perustiedot

  • hollantilainen puoliverinen, ori
  • 165cm, mustankimo Ee/aa/Gg
  • s. 04.11.2018 8v 02/19
  • ko Grand Prix
  • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
  • kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096) NA

Luonnekuvaus

Titus on lempeäluonteinen hevonen, jolla on myös orimainen puoli. Ori tulee toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja on yleisesti helposti käsiteltävissä. Titus on persoonallisimpia hevosia joihin olen ikinä tavannut, silllä orin ilmeet ovat usein hyvin ilmeikkäitä ja ainutlaatuisia, jolle ei vain voi olla nauramatta. Jos Titus ei pidä jostain tai on muuten vain huonolla päällä niin ori näyttää siltä kuin olisi syönyt ämpärillisen sitruunoita. Iloisella päällä ollessaan ori tuo mieleen koiran jonka takapää ja häntä vipattaa edestakaisin iloisena nähtyään omistajansa. Ori myös kunnioittaa ihmisiä, joka on hyvin lojaali omaa ihmistään kohtaan.

Titus on eteenpäinpyrkiväinen ja herkkä ratsu, joka on aina yhteistyöhaluinen jopa huonolla päällä ollessaan. Ori tuntuu unohtavan kaiken työskennellessä mikä tekee Tituksesta mahtavan kouluratsun, ori suorittaa aina yhtä tasaisen varmasti. Titus reagoi apuihin salamannopeasti, mutta osaa myös huomauttaa viskomalla päätään jos ratsastaja tekee selässä virheen. Kisapaikoilla Titus on oma itsensä joka ei jännitä ja on helppo hevonen lastata. Suuren yleisön edessä orilla on taipumus myös esittää.

image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3091.82p Tahti ja irtonaisuus 3784.54p
image

Marraskuu 2018

Olimme valtavan ylpeitä syntyvän varsan isälinjasta, jossa oli jo viiden sukupolven ajan toistunut tietty nimiteema ja syntyvä varsa tulisi olemaan linjansa kuudes kantaja, jos varsa vain sattuisi syntymään orina ja kimoutumaan vanhetessaan, jotka olivat myös kyseisen linjan tunnusmerkkejä. Pitkän pohdinnan jälkeen päätimme valita toiseksi paremmaksi puoliskoksi, eli emäksi Amethyst vd Halorin joka oli meidän omia kasvatteja ja oli jo aiemmin jättänyt jälkeensä kauniisti liikkuvan varsan. Isäori Tiberius vd Halor oli linjansa viides, sirorakenteinen hyväluontoinen hollantilaisori, jolla oli mielettömän lempeät silmät ja erinomainen askellus.

Kun Amethyst tiinehtyi, odotimme syntyvää varsaa kuin kuuta taivaalta. Kun Amethyst varsoi orivarsan kuului suustani riemunkiljahdus. Kun orivarsa alkoi osoittaa kimoutumisen merkkejä kaksikuukautisen, päästin toisen riemunkiljahduksen. Orivarsa muistutti epäilemättä molempia vanhempiansa, isänsä tavoin varsalla oli suuret, lempeät silmät ja orivarsan liikkeet toivat mieleen kummatkin vanhemmat. Meillä meni lyhyesti sanottuna sormi suuhun kun oli aika keksiä orivarsalle nimi. Jokaisen linjansa edustajan nimi oli alkanut kirjaimilla "Tib..", mutta vaihtoehdot alkoivat käydä jo vähiin. Lopulta päätimme hieman kääntää linjan nimiteemaa ja orivarsa nimettiin Titus vd Haloriksi, joka sopi orivarsalle kuin nenä päähän.

Titus oli ehdottomasti hyväluonteisimpia varsoja mitä meille oli ikinä syntynyt. Orivarsalla oli aivan mahtava luonne, nöyrä mutta ei liian nöyrä, jonka luonteessa oli myös paljon persoonallisuutta jonka vuoksi Titus jäi harvoin huomaamatta. Olimme niin tavattoman ylpeitä tästä nelikuisesta orivarsasta, josta kasvaisi aivan varmasti yhtä hieno kuin vanhemmistaan, ellei jopa upeampi. Suvullisesti orilla tulisi olemaan vielä paljon arvoa jalostuksessa, jossa korostui myös vahvasti täysiverinen. Tituksen isänemänisä oli englantilainen täysiverinen ja emänisänemä arabialainen täysiverinen. Jostain isänisänisästä alkaen Tituksen suvusta löytyy vielä vähän lisää englantilaista täysiveristä ja irlannintyöhevosta (kuudennesta polvesta alkaen).