Adopt A Mustang

Westernjaos otti siipiensä suojaan osaksi sivutoimintaansa maaliskuussa 2021 villihevosten tuonnin ja välitysmyynnin. Meille voi lähettää toivepyynnön tietynlaisesta (tai sattumanvaraisesta) mustangista, brumbysta tai muusta villihevosesta ja otamme yhteyttä yhteistyössä kanssamme toimiviin villihevosten kotiuttamisjärjestöihin ja -talleihin. Etsimme juuri sinulle ja sinun toiveisiisi sopivan yksilön!

Virtuaaliselle tuontivillihevoselle saa aina mukaan nimiehdotuksen, kutsumanimiehdotuksen, värin ja merkit, säkäkorkeuden, yleiskuvauksen luonteesta sekä taustatarinaa esimerkiksi kiinniotosta ja tietoa alueesta, jolla on vapaana elänyt. Myös suvusta annetaan tietoa niin paljon, kuin sitä on (toiveita sen suhteen saa esittää, tosin harvoin mukaan saa kolmipolvista täyttä sukutaulua).

Jo olemassaolevia myynti- tai adoptiomustangeja sekä brumbyja voi katsella seuraavilta talleilta:

Orange Wood Ranch [kanadanmustangit]
Ranch O’Hara [australialaiset brumbyt]
Roan Ravine Ranch [kanadanmustangit]
Onko sinulla talli, joka välittää villihevosia? Ota yhteyttä! 

Miksi hankkisin villihevosen?

Villihevosesta saa mukavan pitkäaikaisen ja tarinallisen hyvän mielen projektin. Siinä missä varsa on varsa, villihevonen on aikuinen hevonen taustallaan elettyä elämää ja historiaa, joka on uudelleenkoulutettava ihmisen kumppaniksi. Koska tällaisista hevosista harvemmin halutaan kilpakenttien hohtavin tähti tai näyttelyiden ruusukehai, ei oman mustangin kanssa tarvitse liikoja tavoitellakaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö huolellisella käsittelyllä ja koulutuksella näistä saisi esimerkiksi oivia ja menestyviäkin lännenratsuja. Mustangi tai brumby sopii hyvin myös yleispainotteiseksi harrasteratsuksi tai kylmäpäisyytensä, sitkeytensä ja varmajalkaisuutensa puolesta loistavaksi maasto-, vaellus- tai matkaratsastushevoseksi. Mustangit ovat pesunkestäviä, luonteeltaan (kunhan luottamus on saavutettu) tasaisia ja usein hyvin älykkäitä. Lisäksi väriharrastajaa ilahduttaa, että villihevosia löytyy kaikissa mahdollisissa sateenkaarenväreissä ja kompaktissa koossa.

Mustangi

Mustangi on Pohjois-Amerikan alueella vapaana elävä hevonen, joka on eurooppalaisten kesyhevosten jälkeläinen. Yhdysvalloissa mustangeja elää muun muassa Nevadan, Utahin, Wyomingin, Kalifornian ja Oregonin alueilla. Myös Kanadassa on jonkin verran villihevoslaumoja. Kooltaan mustangi on melko pieni, yleensä 142-153 cm säkäkorkeudelta, mutta ei 163-senttistä korkeampi. Se on sitkeä ja sietää hyvin kylmää. Varmajalkaisuutensa ja selväpäisyytensä puolesta se on erinomainen karja- tai vaellusratsu.

Brumby

Brumby on Australiassa vapaana elävä hevonen. Suurin osa brumbyista elää Australian Pohjoisterritorion alueella. Brumbyt, kuten mustangit, toimivat ihmisen ratsuina pääsääntöisesti karjahevosina, mutta niistä saa käteviä yleisratsujakin. Vaellushevosina ne ovat erinomaisia ja sietävät hyvin hellettä ja kuivuutta. Kooltaan ne ovat samaa luokkaa kuin amerikanmustangit.

VIRTUAALINEN LÄNNENRATSASTUSJAOS