Mallikutsu

Kisakutsuohjeet

Oletko ensimmäistä kertaa pitämässä omat kisat? Seuraa näitä ohjeita ja kutsu on valmis tuota pikaa ja enää anomista vailla! Lue ensin tämä sivu.

 1. Yleensä kisakutsun yhteydessä pidetään niin sanottu ”alkupuhe”, jossa kerrotaan lyhyesti (tai pitkästi) mistä on kyse. Tämä ei kuitenkaan ole varsinaisesti pakollinen osuus kisakutsussa, sen voi jättää poiskin, mutta palvelee erityisesti tarinaharrastajia, jotka hakevat ehkä enemmän uppoutumista tapahtumaan jonkinlaisten kertomuksellisten raamien puitteissa. ”Tervetuloa kisaamaan westerniä Talli Lassoon…” on esimerkki tyyppialoituksesta.
 2. Perustiedot. Ne ovat oleelliset ja kertovat osallistujalle muun muassa milloin kisat ovat. Perustietoihin kuuluu:
  » Kilpailupäivä ja viimeinen osallistumispäivä (yleensä vähintään päivän erotuksella)
  » Järjestyspaikka (kyseinen talli, ehkä maa)
  » Vastuuhenkilö (sähköposti ja VRL-tunnus)
  (» Tuomarit, mikäli tuotosluokkia)
  » Tulosten tyyppi (lyhyt, pitkä, suhteutettu vai tuotos; tulevatko osallistujalistan päälle vai omalle sivulleen)
  » Avoimuus (oletus: kaikille)
  » Maininta WRJ:n alaisuudesta ja linkki jaoksen sivuille
 3. Rajoitukset. Rajoitukset ovat jaoksen ja kattojärjestön sääntöjen mukaisia kilpailukohtaisia rajoituksia. Ne on mainittava osallistujille.
  » Kuinka monta ratsukkoa mahtuu yhteen luokkaan mukaan,
  » kuinka monella hevosella yksi ratsastaja voi osallistua samaan luokkaan,
  » kuinka moneen eri luokkaan sama hevonen saa osallistua,
  » sekä maininta siitä, että VRL-tunnus ja VH-tunnus ovat pakollisia osallistujalla.
 4. Luokat. Kutsusivulla tulee olla selkeästi listattuna kaikki kilpailtavissa olevat luokat. Yhdessä kisassa ei ole pakko kisata kaikkia mahdollisia WRJ:n hyväksymiä luokkia. Kisoissa voi olla myös pelkästään yksi ja sama luokka monta kertaa.
 5. Osallistumisohjeet. Jokainen kisajärjestäjä voi itse päättää minne haluaa, että osallistujat lähettävät osallistumisensa. Yleisesti se on sähköposti, mutta myös foorumilla viestiaiheeseen on käytännöllinen vaihtoehto. Kisakutsusivulla tulee näkyä osallistumismuoto, joka on yleensä: luokka [rv] ratsastaja (VRL-tunnus) – Hevonen VH-tunnus. Älä unohda kertoa osallistujille, miten heidän tulee osallistumisensa otsikoida, jotta se on sinulle järjestäjänä mahdollisimman selvää! Monet lisäävät vielä tarkennuksia, kuten tuleeko mukaan br-koodi (rivinvaihtoa varten) vai ei, poistetaanko osallistumisesta *-asteriski (tähti) ja listataanko samassa luokassa kisaavat hevoset saman luokkaotsikon alle.
 6. + Tehtävänanto, mikäli kyseessä ovat tuotoskisat tai mukana on edes yksi tuotosluokka. Osallistujille on selvitettävä selkeästi, mitä tuotosluokassa haetaan (tehtävänanto) ja mitkä ovat arviointiperusteet.

Voit aina ottaa mallia muiden jo järjestämistä WRJ-kisoista ja katsoa, kuinka kutsusivu on rakentunut!

Eikö sinulla ole sopivaa tallia, mutta haluaisit silti pitää westernkisat? Tarvitsetko kisapaikkaa? Freewind Farmia (Houston, Texas, US) voi lainata kilpailuiden pitopaikaksi. [Katso kutsupohja!]

VIRTUAALINEN LÄNNENRATSASTUSJAOS