Cassador vd Halor

VH18-012-0180

kwpn, ori
syntynyt 04.04.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
voikko (ee/Aa/nCr), 167cm
8v 18.05.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud
KTK-III
17 - 16 - 14 - 16 = 63p.)

Isälinja Cassanova vd Halor - W. Nite Owl - W. Rorschach - Tago 675
Emälinja Amenixa vd Halor - Amets v.d. Halor - Kwidetje Z - Kareya

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 3200.47p
Tahti ja irtonaisuus 3978.03p
Kouluratsastuksessa 7178.5p
Vaikeustasolla 11/10

Päiväkirja

Huhtikuu 2018
Ei meidän edes ollut tarkoitus astuttaa Amenixa vd Haloria saati sitten jättää varsaa kotiin. Amenixa vd Halor toi loistavia tuliaisia kantakirjaustilaisuudesta päästen kakkospalkinnolle kirjoille. Tamma oli takanaan jo maino ura kouluratsuna, joten Jasper ehdotti että mitä jos voikko tamma astutettaisiin vielä. Meillä oli Amenixasta jo kaksi hienoa varsaa tallissa, Costello ja Amethyst. Vaikka varsat olivat aikoinaan jääneet kotiin, niin silti mielessä alkoi vielä muhia ajatus voikosta varsasta. Amenixalla oltiin aiemmin käytetty hieman erilaisia oreja, toisessa virtasi arabiveri ja toisessa irlannintyöhevonen (joskin kauempana suvussa). Meillä oli jo tällöin tallissa lupaava nuorukainen ruunikko ori Cassanova vd Halor, jonka jalostusura ei ollut vielä ajankohtainen. Cassanova oli nuoresta iästään huolimatta menestynyt kouluradoilla ja ori oli rakenteellisesti myös hyvin komea. Nämä olivat vain kaksi osasyytä miksi lopulta päädyimme Cassanovaan. Kolmas ratkaiseva tekijä oli orin suku ja vieraammat linjat.

Amenixa varsoi lopulta kauniin voikon orivarsan, joka osoittautui jo heti ensimmäisten päivien aikana rämäpääksi ja uhkarohkeaksi, joka ei vierastanut oikeastaan mitään. Tunsin selkäkarvoissani asti että orivarsan koulutus oli haasteita täynnä. Kun voikko orivarsa täytti kuusi kuukautta, päätettiin Jasperin kanssa lopulta varsalle nimeksi Cassador vd Halor. Jo vuotiaana Cassador oli melkoinen järkäle ja huomattavasti muita ikätovereitaan kehittyneempi. Ja ikävä kyllä myös vahvatahtoisempi, joka kyseenalaisti jatkuvasti auktoriteetin. Laumassa orivarsa sai myös pelätyn hevosen maineen ja kukaan uusi tulokas ei välttynyt höykytykseltä. Cassadorin täyttäessä kaksi ja puoli, oltiin selässä jo käyty muutaman kerran istumassa. Voitte vain arvata että orivarsalla oli vaikeuksia tottua painoon selässä josta seurasi usein pukkisarjoja. Lopulta Cassador tottui painoon selässään. Kun Cassador täytti neljä, oli voikon orin ratsukoulutus jo harvinaisen pitkällä. Vaikka Cassador oli hyvin voimakastahtoinen ja niskoitteleva hevonen, oli se samalla myös hyvin älykäs ja nopea oppimaan. Ikävä kyllä ori oppi pahat tavat yhtä nopeasti. Jostain syystä miehet tulivat Cassadorin kanssa paremmin toimeen joten orivarsan ratsutus oli heitetty Jasperin niskoille. Itse tein myös paljon töitä voikon orin kanssa ja hiljalleen välillemme kasvoi luottamusside. Cassador taipui paljon paremmin alla kuin myös kuuliaisuus oli roimasti parantunut. Vaihdoimme Jasperin kanssa paikkoja ja minä otin Cassadorin vastuulleni.

Hiljalleen, mutta varmasti ratsukoulutus edistyi ja Cassadorista tuli päivä päivältä parempi kouluratsu. Oli sanomattakin selvää että orissa riitti potentiaalia vanhempien tavoin Grand Prix tasolle asti. Valmentaja kävi säännöllisesti viikottain valmentamassa meitä ja valmentajan avulla saimme hiottua taidot huippuunsa. Kun tilanne alkoi näyttää lupaavalta, ori oli siis valmis kisaradoille aloin jo unelmoimaan miltä Cassadorin tulevat varsat näyttäisivät ja siitä miten pitkälle Cassador lopulta yltäisi. Tulisiko orista kenties uusi legenda talliin? Meillä ei ole ollut pitkään aikaan yhtä hienoa voikkoa oria tallissa kuin Cassador.